КАТ започна акция "велосипедисти" по бул. "Витоша"

Старата велоалея е махната, но така и няма нова обходна
24 авг 2016 21:18, Петя Славова
18
КАТ започна акция "велосипедисти" по бул. "Витоша"
Снимка: архив, Булфото

КАТ започна акция за велосипедисти по столичния булевард "Витоша“. Причината е, че там не е пешеходна зона и няма обособена велоалея.

След като през миналата година най-скъпият столичен булевард беше ремонтиран и се превърна изцяло в пешеходна зона, беше премахната и старата велоалея.

Проблемът обаче е, че велосипедистите нямат обходна алея, през която да минават, пише "Монитор".

Столичните катаджии глобяват по около 200 велосипедисти годишно. Колоездачите често нарушават правилата за движение от незнание, обясниха от „Пътна полиция“. Това обаче не ги спасява от фишовете, които са между 20 и 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
3
 
! Отговори
kukoto преди 7 години
До АнонименМного голям е проблемът. На няколко пъти щяха да ми счупят кръста. Това е пешеходна зона. Минават майки с количики, възрастни хора и всякакви други пешеходци. Ако няма отделна велоалея велосипедистите нямат място там. Те станаха по нахални и от рокерите. С нищо не се съобразяват.
13
3
 
5
 
! Отговори
Веско преди 7 години
ха ха ха и сега каква е причината да поясните: там няма пешеходна зона, няма велоалея, прелитат хеликоптери сигурно!...(а между другото с добро планиране и пешеходци и велосипедисти ще са доволни, а не само да се търси глоба глоба глоба е.ати)
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Причината е, че там не е пешеходна зона...""След като през миналата година най-скъпият столичен булевард беше ремонтиран и се превърна изцяло в пешеходна зона"Верният отговор е "Петя Славова е спала".
11
7
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Внимавайте! Ако не спрете може да ви запишат регистрационния номер и после глобата е голяма.. А кога кат ще започне да глобява пешеходците, които преминават по вело-алеите?
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Витошка стана стъргало, на което всичко освен пешеходеца е с приоритет - заведения, велосипеди и не на последно място коли. Бидето си седи, макар да беше направено официално допитване до "гражданите" и 90% да казаха да се демонтира. Пиротска е някакъв ад от роми, "бежанци" и травестити. Това са ни "пешеходните" зони. А чий го дирят КАТ точно там е пълна мистерия... Предизборно нареждане вероятно.
9
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кат вместо да спомага за движението да се облекчава те гледат само да събират пари.Хубаво,де,ама това ли е най-големия проблем коездачите.
8
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ означава контрол на автомобилния транспорт. Откъде накъде ще глобява велосипедисти и то на пешеходни зони?А някой да е виждал катаджия застанал до голяма дупка и да сигнализира на водачите на МПС за опасността? Няма и да види. Това не са полицаи, а глобаджии.
7
10
 
16
 
! Отговори
Оскар де ла Пеня преди 7 години
Разгеле....карат като ненормални покрай Рафи Тераса Бар и Гелато докато си поркам джина ...особенно изпънатия двойник на Килата...
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сп???нс !?Селинджър зона е
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Причината е, че там не е пешеходна зона и няма обособена велоалея.""След като през миналата година най-скъпият столичен булевард беше ремонтиран и се превърна изцяло в пешеходна зона," Я пак? :D
4
6
 
23
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 7 години
И каква зона е Витошка ,щом не е пешеходна ,не е велосипедна , не е автомобилна . Важно е , за да се знае кой е с предимство .Също така си мисля ,че можеш да влезеш с велосипед стига да не си го възседнал , поне така е в Испания .
3
6
 
10
 
! Отговори
Amie преди 7 години
Dali proveriavat amerikanskite voenni automobili, tankove i samoleti iz rbg za vinetki?!:-)
2
8
 
34
 
! Отговори
Майор Костов преди 7 години
Проблема е че тези с черните джипове са ни спонсори, и не можем да ги гоним. Затова правим показни акции срещу велоездачите. Българите се мразим един други, така че болшинството от хората ще ни подкрепят: "Така им се пада на тия нагли велосипедисти!"
1
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е проблема велосипедисти да минават?