Три момичета нападнаха контрольор на градския транспорт

Те били без билет, а той - с две колежки
Обновена: 26 окт 2017 17:43 | 26 окт 2017 17:22, Петя Славова
66
Три момичета нападнаха контрольор на градския транспорт
Снимка: архив, Булфото

Три момичета нападнаха контрольор на градския транспорт. Инцидентът е станал в София тази сутрин при спирката на автобус 213 до Военната академия, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Момичетата, на видима възраст между 18 и 20 години, били без билети. Контрольорът Георги Богданов и две негови колежки ги накарали да слязат от автобуса. Това предизвикало поток от ругатни срещу тях от страна на нередовните пътнички.

Контрольорите поели към отсрещната спирка, а нападателките – в посока към Орлов мост. Докато служителите на Центъра за градска мобилност пресичали булеварда обаче върху главата на Георги Богданов полетяла блуза и в същия момент той бил повален на уличното платно от силен удар в лицето. След това трите момичета започнали да го ритат и удрят.

Едно от тях е било с бръсната глава и с определен опит в бойните изкуства, според колежките на Богданов. " Ако аз бях изяла такъв, побой сигурно сега щях да съм в тежко състояние в болницата", разказа контрольорката Галина Стоянова.

Георги Богданов бил придружен от колегите си до ИСУЛ,  дал е показания в Пето РПУ, посетил е и съдебна медиците. Има лицева травма под дясното око, причинена от метален предмет, вероятно бокс.

От Центъра за градска мобилност настояват извършителите да бъдат установени и да понесат предвидените в закона наказания. Те напомнят, че контрольорите трябва да извършват служебните си задължения без страх.

Пътници пък припомнят, че билетът в столичния градски транспорт още е 1.60 лв, въпреки че през февруари тази година административният съд отмени наредбата за поскъпването. Според общината, обаче решиха да обжалват решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 6 години
До АнонименДа, и ти си прав! Не съобразих, че тях изобщо не ги закачат!
23
2
 
19
 
! Отговори
666 преди 6 години
Въпреки описанието за "бръсната глава" някак ми се чини, че въпросните момичета са от шведите
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В другите страни глобата е по 200 лева. Ако избягал, има камери - ще те издирят и глобата вече е 600 лева. Ако нападенеш контролюраи си пълнолетен, за едно бутане, хем ще платиш 600 лева глоба, хем ще платиш поне 2000 лева глоба към общината и още 2000 обезщетение, както и ще имаш досие. Работата е, че повечето хора не го знаят, защото не са противни *** и дори не си мислят, да правят такива мизерии.
21
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над 18 са, следователно по една годинка ще се отрази мноооого добре.Аман от животни вече. ..
20
5
 
18
 
! Отговори
Ели преди 6 години
При билет 1.60 така ще е...
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един път станах свидетел в трамвая как контрольор започна да се кара на възрастна жена, баба от български произход, че няма билет. Млад мъж със сак за фитнес се намеси и удари един шамар на контрольора и слезе на спирката. Контрольорът се разплака, защото му стана обидно, бабата, която беше без билет се разплака, младежът, който слезе на спирката беше също видимо разтревожен, а на останалите пътници в трамвая им стана крайно мъчно, че това е българската действителност
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 666"въпросните момичета са от..."Според мен ако бяха такива изобщо нямаше да им искат билети, камо ли да ги глобавят.
17
8
 
3
 
! Отговори
666 преди 6 години
Въпреки описанието за "бръсната глава" някак ми се чини, че въпросните момичета са от ...
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разстрел и то публичен.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха! Правили са му мечка!
14
2
 
15
 
! Отговори
seira преди 6 години
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ:1. ТАВАНЪТ НА ГЛОБАТА ЗА НЕРЕДОВЕН ПЪТНИК Е 10 ЛВ.2. В СЛУЧАЙ, ЧЕ ДАДЕНО ЛИЦЕ НЕ Е ЗАПЛАТИЛО ЦЕНАТА НА БИЛЕТА, ТО ПО ЗАКОН НЯМА ПРАВО ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАНО С НАЛАГАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ3. СО В ЛИЦЕТО НА ЦГМ ЕАД НЯМА НИКАКВИ ПРАВОМОЩИЯ ДА КОНТРОЛИРА ПРЕВОЗА НА ПЪТНИЦИ С МАСОВ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА, ТЪЙ КАТО ПРЕВОЗВАНЕТО НА ПЪТНИЦИ СЕ ВОДИ "ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ НА ПЪТНИЦИ" ( 1, т. 1 ОТ "ЗАКОН ЗА АВТОМОБИЛНИТЕ ПРЕВОЗИ")АМИН!
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Никъде по света където съм бил не съм видял някой да се вози без билет."Е скоро един черен беше влязъл в новините, в германия май, без билет, търкаля се по-пода, влачи се, прегръща каквото захване, голяма драма беше. После изкараха полицияата расисти.
12
3
 
1
 
! Отговори
мда преди 6 години
За пореден път не съм подведен, че ще намеря хора които да защитават насилието... Не че ако няма човек акъл да осъзнае сам някой ще може да му обясни кое точно е нередно в това да има насилие по улиците (особено за такива неща), но все пак си мисля, че не е лошо някой да се порбва...
11
3
 
8
 
! Отговори
в Париж преди 6 години
до оня дето е висок 43 см... контролата в метрото имаше пистолет.. интересно мие как ще нададеш шамар на някой с пистолет...
10
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава е задължително за работа като контрольори, да имат подготовка по бойни изкуства. Утре някой пътник ще извади патлак, трябва и бронежилетка. Абе направо викайте Батман да ви спасява от шопската простотия.
9
2
 
14
 
! Отговори
СМЯХ преди 6 години
Едната Щерка е на ПолитКомисар от САЩ .
8
14
 
25
 
! Отговори
33 преди 6 години
Проблема с контрольорите е, че си превишават правата, те не могат да хващат някой за ревера и насила да му искат пари, като мутри.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да направят билета 5 лева. Ще ми се возят те в Мерцедес за 1 милион лева .... :D
6
14
 
20
 
! Отговори
до 6 от бицара 43 см преди 6 години
Бери ягодите в Англия и гледай някой бежанец да е те изпатка отзаде.
5
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе интересно, когато (по-скоро ако) отидете в чужбина, защо не сте гратисчии, ами сте по-ниски и от тревата? Пък тук се гордеете, че сте тарикати на дребно.