Софиянски за "Графа": Лошо управление, сбъркана концепция

Крусев не е виновен, смята бившият кмет на София
5 дек 2018 12:30, Анисия Иванова
62

Заместник-кметът по транспорта на Столичната община Евгени Крусев не е виновен за "Графа", концепцията на ремонта е сбъркана, обясни пред Bulgaria ON AIR бившият кмет на София Стефан Софиянски.

Вчера Крусев хвърли оставка, а градоначалникът Йорданка Фандъкова я прие. Причината е получена призовка в качеството на обвиняем относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

По думите му най-отговорната и мъжка позиция в такава ситуация е да си подаде оставката, за да може разследването, да си свърши изцяло работата. Той бе категоричен, че ще защити името си.

"Налице са две принципни грешки. Първата е концепцията на ремонта на "Граф Игнатиев", втората - грешен управленски подход. И заради лошото строителство накрая го отнася заместник-кметът по транспорта", отбеляза Софиянски.

Toй обясни, че на практика улицата ще бъде заобиколена от няколко спирки на метрото, както и тролейни спирки и в един момент трамваят ще се окаже ненужен. Затова, според него, е трябвало да се изчака няколко години, когато се пусне продължението на метро и се види какво наистина ще бъде необходимо.

Прокуратурата разследва Столичната община за промяна на проекта зa ремонт "в крачка" на "Граф Игнатиев" и прилежащите ѝ територии, както и за съмнение за нарушение на Закона за обществените поръчки или по-конкретно заради виброизлационните подложки, вложени в трамвайното трасе.

Строителната фирма, която спечели обществената поръчка за 24 млн лева, "Джи Пи груп", също е обект на разследване, но за пране на пари и злоупотреба с евросредства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
19
 
! Отговори
Кметски преди 5 години
Нека стане "Гаф Игнатиев", толкоз.
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя да земе да млъкне!Крадеца вика "дръжте крадеца"!
27
6
 
11
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
Малко се изсилваш. Ако е отпусне 1 милиард, работа е свършена най-много за 1-2 милиона. Ако се отпуснат 10 милиарда, работата пак е за 1-2 милиона. При това тази работа е така свършена, че утре да трябва да се прави наново с повече пари, от които да се открадне още повече.
26
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С толкова много евросредства и куцо магаре да сложиме за кмет пак ще се оправя колкото Фандъчка.Така че ако има направено нещо положително то това изобщо не е нейна заслуга.Всеки щеше да направи толкова.Въпроса е че е направено страшно малко и некачествено,на фона на парите които Европа отпуска.Ако Европа е отпуснала примерно милиард,свършена е работа за 100млн.Останалото е откраднато.Ето това е проблемът.Да ви имам фалшивите герои-Фандъчка,една от калинките на вожда.
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе поне беше софиянец и милееше за родния си град.Не като крадливте герберастки цър вули, довлекли се от всякакви села и паланки.Посдочете ми поне един от ГЕРБ, който да е от София.Борисов, Цветанов, Фандъкова, Цачева, Горанов, Домусчиев, Московски, Добрев, Цацаров или може би Миризливата уста от Дулово ?
24
6
 
9
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Мечтата на дедо Стефчо-да махне трамваите по Графа.По-*** идея не съм чувал.
23
7
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Основното е модела Мафиянски, беше ремонтите така да се правят, че много скоро да се налага пак да се правят, при това за повече пари. ГЕРБ разбира се доведоха до крайност модела Мафиянски и съвсем нищо не направиха качествено.
22
3
 
26
 
! Отговори
ГРАФА преди 5 години
ГРАФА Е КАТО ВОЕННА ПРОТИВОТАНКОВА УЛИЦА СМЕХХХХХХХХЗА ГЕРБ И ФАНДЪКОВА
21
2
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Цитат от сайта на метротоСтроителството на първите 5 станции започва през 1979 г., когато е направена първата копка на станция Вардар. Месец след това стартира строителството на Люлин. Следват Западен парк и Сливница през 1980 и 1983 г. Последна с първа копка е К. Величков през 1985 г. Строителството на метродепото започва през 1978 г.
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянски, твойте концепции и управление ги видяхме. Ярък пример са липсващия по твое време завод за *** (имаше 12 години да го изградиш) и визията ти за Ценгрална гара - грозна тента, лабиринт от будки, игрални зали и въобще свърталище на всяква ***.София още се лекува от твоето управление...
19
2
 
25
 
! Отговори
Георгиева преди 5 години
Спомнете си за Гащите на Софиянски пред централната гара...... Вдичко е толкова извратено,че не може да се опише. Народе, докога ще спиш този мъртвешки сън??!!
18
4
 
12
 
! Отговори
ЕЙ преди 5 години
Този пак се изказа неподготвен !
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, това противотанкови заграждения ли са по граф игнатиев !?
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огромна грешка е да се премахват трамвайни, тролейбусни и автобусни линии, защото някъде си било прокарана и метро. За съжаление тези, които решават каква да е транспортната схема на София са пълни некадърници с голямо самочувствие - едно време ги наричахме въздух под налагане. Мафиянски е един от тях.
15
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези камъни по средата на улицата са опасни, може да се пребие човек в тях, а иначе стават за тренировка на футболисти.
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През социализма се строеше с гранит и мрамор. Сега се строи с ментета. По-евтино е и остава повече за надписване и крадене.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледката е зловещо озъбена...пасва за граф игнатиев и "освобождението " !
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ненужен може да бъде наречен само софиянски, не трамваят. защо не млъкне завинаги тоя позорен схемаджия?
11
2
 
24
 
! Отговори
.!. преди 5 години
Значи Джи ПИ Груп и Столична община са една и съща мафия! Просто е и само гербаджиите не го виждат, *** какво може да се направи! Та Джи Пи Груп печели, след това връща колко си милиона в касичката на ГЕРБ след това се оказва, че останалите пари проекта нема как да се завърши, при което МАФИЯТА - Столична община връща точно тия услевия за по-евтини и негодни материали заради който е отхвърлена друга фирма! Толкова е просто, че дори 4-месечната ми дъщеричка може да го схване! Ама някой не .!.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крусев е бушон на кака Данче и всички го знаят