Зам.-кмет: Хората да се научат, че София е пренаселена

Градът е строен за три пъти по-малък трафик, каза Кристиян Кръстев
7 яну 2020 14:03,
107
Зам.-кмет: Хората да се научат, че София е пренаселена
Снимка: БГНЕС

Хората в София трябва да знаят, че градът е проектиран за много по-малко жители и придружаващата инфраструктура е строена за три пъти по-малко трафик. Ако не се дисциплинираме като пешеходци, водачи, като колоездачи много трудно ще може да постигнем успех.“ Това каза заместник-кметът по транспорта в Столична община Кристиян Кръстев, предаде Агенция "Фокус".

Още по темата

"Ще работим за построяване на още паркинги. Обсъждаме всички възможни варианти. Ще търсим публични и частни партньорства за изграждане на такива. Разширяване на зелените зони", обясни той.

"Днес и следващите няколко дни работим върху две кръстовища, с които да повишим пропускателната способност. Ще увеличим лентите за излизане от "Тодор Каблешков", защото в момента се образува постоянна, всекидневна тапа", допълни Кръстев.

"По същия начин "Панчо Владигеров" и "Царица Йоанна", там ще направим регулиране на кръстовища по различен начин, за да може да повиши пропускателната способност", каза още Кристиян Кръстев.

"Времето, което спестяваме по светофарите от вече коригираните трасета ще ги прехвърлим към другите дестинации. Има много работа, която може да се свърши. Освен това до месец ще направя виртуална приемна, за да общуваме по-лесно. Ще има нещо като референдум, където ще пускаме всички нови идеи. За да можем да обсъждаме всичко предварително", допълни Кристиян Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целият град да стане зелена зона! Семейства на строителни работници в кварталите с по 4-5 коли за 1000 лева. Паркира по местоживеене да стане 1500 лева. 50 процента от пушещите и бълващи отрова кошари ще изчезнат моментално. 18-годишни безработни naчaвpecu и koчoвe моментално биват оборудвани с щайга за 1000 лева. Да бълва помuя във въздуха и да задръства по тротоарите и градинките!!!
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50Може би въпросът с повишена трудност ще е дали броя на автомобилите, паркирани из близките сокаци от собственика на въпросната гарсониера и неговата фамилия, е едноцифрено или двуцифрено число? В каква прогресия ще се увеличават те и как това ще повлияе на възможностите за преминаване по уличките в квартала днес или по булевардите утре? И в каква прогресия ще
57
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Барселона е било същото положението но от 1975г. хората активно разширяват и подобряват инфраструктурата. Само в България може някой да е толкова нагъл и да обвинява потърпевшия - селянин/гражданин, всички собственици на жилища плащаме данъци, които благодарение на презастрояването не са малко. Където има хора има и пари, така че проблема не са хората, а некомпетентните кратуни, които като нямат решение лансират опорката за граждани срещу селяни. Без хората, София би била един ***
56
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София реално живеят доста под 1 милион човека. Няма как да са повече. От 7 милиона български граждани, 2,5-3 милиона са в чужбина и в България сме 4-4,5 милиона. Да се твърди, че в София сме над 2 милиона, означава, че половината живеещи в България са в София, което е очевидно невярно. Около 1/5 от хората са в София, т.е под 1 милион.
55
1
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До HELLРазбираш ли си?
54
3
 
10
 
! Отговори
HELL преди 4 години
"Софиянец"То е истина ама защо не бие шутовете и да се предбират по родните места Кръстев не е роден ШОПФастЪкова е САМОКОВКА от САМОКОСКАТА МАФИЯ НА САМОКОВЕЦА!!!!!
53
2
 
18
 
! Отговори
селянин преди 4 години
до 45не знаеш колко си прав във всеки провинциален град навремето имаше заводи и предприятия имаше работа за всеки сега сичко се набута в София а другото е пустош
52
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърди се, че в София по постоянен или настоящ адрес има около 1,25 милиона човека, но по никакъв начин не се отчита колко от тях са за постоянно в чужбина. Около мен е пълно с хора с роднини в чужбина, най-често децата им, но всички те продължават да се водят, че живеят в София. Колко са те, един бог знае. Може би са 500-600 хиляди човека, т.е. София е със значително по-малко население от официалната статистика.
51
12
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Драги ceляни, човека ви казва истината!!!
50
5
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Тия за 10 г, направиха ПОЛОВИН ПАРКИНГ,а сега щели ТЕПЪРВА да работели за още паркинги!!!БУН.А.ЦИ СТЕ,"СОФИЯНЦИ",буна.ци!!Също като ПЕРНИЧАНИ!!!
49
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми харесва изречението "ще правим ОЩЕ паркинги". Колко паркинги направихте изобщо? Защото аз не виждам нито 1 нов, построен паркинг. Тук таме има някакви мънички кални парцели, без обозначение чии са, които събират по 20тина коли. Това ли са ви паркингите? Или паркинг е увеличаването на зелената зона. Реално не сте построили НИТО ЕДИН ПАРКИНГ! За 10 години управление. Пълен абсурд е управлението на София. Сега и Перник съсипахте, който на практика е предградие на София.
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този лъже и маже като типичен гepбepacт. София може и да е проектирана за три пъти по-малко хора в някакъв момент от време, но София се разширява. Едно, че се направиха нови квартали като Младост, Люлин, Дружба, Надежда, Левски В и Г и т.н още преди 1989 година, второ, че към София се присъединиха поредните села и трето след 1989 продължи застрояването на празно място с нови квартали, т.е. териториално застроената част на София е 5-6 пъти по-голяма от онова проектиране.
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки образован човек, който може да чете да отиде в библиотеката и да види данните за София. Проектирана е за 500 000 души , а сега гоним 2 000 000 човека. Как мислите за това. Например живееш в гарсониера , а имаш две деца женени с по още две деца и как ще се чувствате .
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста нагла манипулация правят в България с броя на автомобилите на 1000 човека население, за да изкарат, че автомобилите са много. За всеки областен град в България, взимат броя на всички автомобили в областта и ги делят на броя на жителите на областния град и така градовете в България са с най-много автомобили на 1000 човека в света. Отделно, че в другите държави броят само така наречените passеnger cars (пътнически автомобили), а не всички автомобили. Така във Видин, колите са 910 на 1000 чов
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31в статията май не се споменава големината, а се набляга на факта, че градът е проектиран и строен за три пъти по-малко население и трафик. Така че, цитираните факти относно изминаваните километри на автомобил на квадратен километър средно на ден (последният да затвори вратата!) идват някак си малко не на място.
44
11
 
19
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Така е пълно е със селяни овчари чесъни, вместо да си пасат стадата на село те се бутат
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което дърпа хората към София са инфраструктурата и работните места. Ако се направи инфраструктура другаде, ще се нормализират нещата, но докато мафията управялва и управниците повече крадат отколкото работят за България няма да се променят нещата.
42
5
 
22
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Защо София е пренаселена?Ами защото цялата останала част е съсипана!Стремежът всяка една голяма фирма да се докара в София(за да е удобно на корумпираните чиновници) унищожава страната!Може би най-добре е столицата да се премести някъде другаде,не на това прокълнато място,ама и доста други неща трябва да се променят радикално...
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са калинки, а не чиновници. Няма никой е черепната кутия. Пример: бул "Константин Величков"
40
7
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
От къде са ти тия данни? Имаш ли представа от реалната бройка лични автомобили в София, и колко пъти е над тази глупост която си написал?