Фандъкова за протестите: Организаторите им търсят провокации

"Блокадите не затрудняват политици и олигарси, те не са тролеите"
26 авг 2020 18:00, Анисия Иванова
117
Фандъкова за протестите: Организаторите им търсят провокации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод протестите в София и ограниченията на движението.

Тя изрази притеснение, че когато към блокадите се добавят ремонтите в града и усложнения септемврийски трафик – ще има големи проблеми с придвижването през следващите месеци.

По думите ѝ в София винаги са се провеждали голям брой протести, а тя е кмет, който гарантира правото и свободата на изявяване на граждани.

"Повече от 45 дни организаторите отказват да спазват закона, при това с призиви за върховенство на закона. Това за мен е липса на желание за носене на отговорност. В този смисъл, наистина се надявам, че хората ще разберат, че блокирането на кръстовищата затруднява хората, а не политиците. Политиците и олигарсите не се возят в тролея“, посочи столичният кмет.

Фандъкова коментира, че организаторите имат други цели, както и че те търсят провокации и насилие, защото единственият вариант за премахване на блокадите е чрез използване на прекомерна сила от страна на полицията. Тя посочи, че от администрацията ѝ търсят постоянно диалог с протестиращите, за да може поне градският транспорт да се движи свободно.

Тя добави, че протестът се е превърнал от антиправителствен в протест срещу хората. Столичният кмет уточни, че в общината и МВР има редица сигнали от граждани срещу блокадите.

На въпрос дали кабинетът би подал оставка, тя отговори, че хората не очакват едни лица да бъдат сменени с други. Относно планираният протест при откриването на третия лъч на метрото, Фандъкова каза, че това е грозна провокация, защото така се показва неуважение към хората, които са допринесли за създаването му.

Столичният кмет посочи, че са предвидени 65 млн. лв. за строителството на нови детски градини и училища. Тя допълни, че очаква от районните кметове предложения за терени.

„София се развива, непрекъснато се създават млади семейства, раждат се деца и ние сме длъжни да продължим с тези инвестиции. След няколко дни е първото есенно класиране, има 3000 допълнителни места – моята цел е за всички деца между 3 и 6 години да има места“, допълни Фандъкова.

Кметът на града определи като манипулация информацията на „Спаси София“, че Столичната община е платила близо 300 хил. лв. за обществена тоалетна. Тя беше категорична, че няма такава цена, а въпросното съоръжение струва 104 хил. лв
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да това е пълен абсурд!Признаваш към спазване на закона, а пък ти самият не го спазваш!
27
4
 
13
 
! Отговори
Маджо съм преди 3 години
алоооо, Ристю да закара малко лодки на моста, че нашите хора затънаха.....нещо се е обЪркалО с химическите тоалетниАлоо...Ице, чуваме ли се ? Не се б.Азикам, бате ...провокатори с инициали ГФ са метнали некви сапуни и тоа_летните са бом бОк. Закарай лодки на моста! Затъват хората!
26
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашка винаги е тука, за него няма скука, яко *** и по цял ден си бърши сополи
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По големи *** от герп няма, герп са по червени и от доматите на село
24
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъка дрънка пълни глупости. Единствените нападани досега бяха протестиращите, които нито един път не отвърнаха с насилие.ПП. Пак някои ще каже за "майката с децата" - оная майка, която заедно с децата си, тръгна да гази хората, но нито тя, нито децата и пострадаха.
23
5
 
23
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Боец...... президента Румен Радев, България скоро пак ще е чиста и свята република!!.... Същество с посредствен интелект, остър морален дефицит и силни руски зависимости не може да работи за чиста и свята република. То омърсява и осквернява всичко, до което се докосне
22
3
 
19
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Активист на БСПАко една даскалица е неграмотна, какво остава за един активист на БСП - той дори си няма на идея, че съществува нещо като политическа грамотност....
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами другарко, целта е да събуди безхаберните, тия дето искат да се махнете ама някой друг да им свърши работата, ако може така отнякъде да дойде да ви измете, че даже и да гласуват ги мързи и чакат ц'иганите да им гласуват и сложат "избраните", така както тебе те избират.А уядените дет са под крилото на майката -партия, за да ви крепят в такива ситуации, тях не ги броим, те са си надупени продажници и мижитурки и си играят ролята на щит между вас и народа, който цинично ограбвате.
20
17
 
10
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Млък Фандък. Искаш ли моите хора и пред твоята къща да ти крещат :,,Оставка"?
19
7
 
25
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АТАКИСТИстината е, че на нормалните хора им писна от наглостта на превратаджиите на Радев, които освен ултиматуми за оставки не предлагат нищо смислено. И ако продължават с безумията си на нормалните хора ще им прекипи и ще ги изринат. И от кръстовищата и от президентството
18
1
 
18
 
! Отговори
До Боец преди 3 години
Бат Гошо, върни първо членския внос, че нямаме пари за кибрити!
17
2
 
21
 
! Отговори
А.А. преди 3 години
Комунистически ***,ще ви изметем.
16
34
 
8
 
! Отговори
Боец преди 3 години
Благодарение на президента Румен Радев, България скоро пак ще е чиста и свята република!!Успех на хората които му повярваха и го последваха!!
15
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юраданке... Барни тръсим, не провокации ;(
14
16
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Даскалиците по руски са неграмотни...
13
1
 
17
 
! Отговори
Хаджиг-е-й-ч.о преди 3 години
Аааа няма вино днеска ще `фърляме х-а-й-в-е-р от Дубайда опитат и от МС малко деликатеси
12
14
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Г-жа Фандъкова, обърнете се, моля, към любимата Ви БСП или направете нещо за прекратяване на тези протести, които явно са проектирани за нещо по-различно...
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права е, мафията е на улицата и протестира
10
27
 
6
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Победата е близо!! ГЕРБ е политически труп вече!!Мафията си отива!!
9
0
 
24
 
! Отговори
АЙДЕ ШУГАВ АРМЕНЕЦО. преди 3 години
СЛЕД РИБАТА , ДНЕС ДОКАРАЙ ВИНОТО .....ХА,ХА,ХАААААААААААМОЖЕ ДА ФЪРЛЯШ ВЕЧЕ И ОТ "ДЕПУТАТСКИТЕ КЮФТЕТА"--- АМА ГДЕТО ГИ ПЛЮСКА КОРНЕЛА.../ЗАТОВА И Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ ДИРНИКА/...!