Зеле или биологичен отпадък: Какво превозва линейка на Спешна помощ

Снимката взриви социалните мрежи
9 дек 2020 07:20, Анисия Иванова
65

Снимка на линейка в София взриви социалните мрежи. Потребител на Facebook, заснел автомобила на Спешна помощ, твърди, че с него се превозва зеле.

За Bulgaria ON AIR от Спешна помощ в София заявиха, че специализираният автомобил превозва биологични отпадъци и определиха коментарите в социалните мрежи като подигравка с медиците, работещи на най-първата линия.

"Тази линейка превозва биологични отпадъци. Чувалите се опаковат по определен начин и тази опаковка им придава тази относително кръгла форма. Те са светложълти и заради това, че някой вижда зелки, няма как да сменим вида на чувалите", каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Производител преди 3 години
Алооо това зеле ако е биологичен материал, от утре се отказвам от производство му.може да сме от село но правим разлика от зеле и алабаш.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега, ако бяхме правова държава, тази пикла трябваше да съдят за нематериални щети.--------И какви са щетите?
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може всеки да си пише,снима и тълкува кавото и както си поиска--------Да тълкува може всеки, това е изразяване на мнение.
58
2
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Линейката изобщо няма право да превозва биологични отпадъци, ....
57
2
 
12
 
! Отговори
верно преди 3 години
ганята само зелки сънува и далавери с нафта, трябва да натопи комшията задължително!
56
3
 
8
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Защото в линеката има повече място от багажника за това! А и нафтата е на аванта.
55
4
 
16
 
! Отговори
commen преди 3 години
А госпожата каза че това не било линейка а бракувана такава!Интересно щом е бракувана какво прави по пътищата и щом не е линейка защо е оборудвана незаконно с атрибутите на линейка!КАТ какво ще отговори по случая?
54
0
 
9
 
! Отговори
Гиндев преди 3 години
До ЖоА защо изглежда като линейка? Да я боядисат като друго и боядисат стъклата
53
1
 
11
 
! Отговори
Жо преди 3 години
До До ЖОМного сте агресивен в изказването си.Първо, опасните биологични отпадъци се делят на 4 категории.Ние не знаем, от каква категория са тези отпадъци.Всеки ден в болнеците събират купища чували с употребени спринцовки, марли, памуци, празни банки от серуми и безброй други по-безопасни материали.Старите линейки са негодни за траспортиране на хора, но защо да не се използват за отпадъци. Особено опасните медицински отпадъци със сигурност се превозват по друг начин (в контейнери).
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кондьо, така излиза, че на тия дето им се ядат oтпадъци - виждат oтпадъци :)
51
3
 
6
 
! Отговори
Очуден преди 3 години
В таз линейка само зелето....свинското в другата ще да е!?Свинско със зеле
50
8
 
7
 
! Отговори
Кондьо преди 3 години
На селянина му се яде зеле и затова вижда зеле....
49
1
 
3
 
! Отговори
Моника Люински преди 3 години
Зелето действително се превръща в опасен биологичен ***, някъде към април май месец и за неутрализирането му е необходим специализиран транспорт и специално обучен екип оборудвани специалисти по биозащита, но едва ли би трябвало да се използват линейки за целта, колкото и да е спешен случая.
48
5
 
17
 
! Отговори
До ЖО преди 3 години
Пълни глупости!! Билогичен *** се извозва със специализиран транспорт - нито с нова, нито със стара линейка - а втората (старата) при проблем на пътя как точно ще спре заразата??? Аман от дебелоочие. За такива неща в АЕвропа щяха да хвърчат глави!
47
5
 
8
 
! Отговори
Гавро Маро преди 3 години
Тука положението е ни рак, ни риба. Че не са зелки е ясно - вижда се първо диаметъра - няма как това да са зелки, освен ако не са от Чернобил и второ - има маркировка за опасен товар. Но.... както винаги има едно но... при положение, че хора чакат с часове за линейки, а някои от тях не ги и дочакват, редно ли е ЛИНЕЙКА да превозва опасни биологични отпадъци? Пак да попитам - ЛИНЕЙКА? Кой с кого се гаври - хората със Спешна помощ или системата с хората? Я да помислим.
46
2
 
9
 
! Отговори
Чичо Петко преди 3 години
Друг въпрос възниква тук.Защо,по дяволите,линейка извозва биологични отпадъци? При липсата на достатъчно ресурс за извозване на болни,защо линейката вози ***???? Госпожата,дето така разпалено се обяснява,дали са зелки или отпадъци,да вземе да обясни!
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорителката нормална ли е - дори и да беше биологичен ***, с линейка ли трябва да се извозва????
44
2
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Не че е кой знае какво и има 100 000 такива курсове, ама при управление от биологични отпадъци какво да се очаква?А госпожата каза че това не било линейка а бракувана такава!Интересно щом е бракувана какво прави по пътищата и щом не е линейка защо е оборудвана незаконно с атрибутите на линейка!КАТ какво ще отговори по случая?
43
0
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Е да, де, то и оня хотел на плажа, всъщност не беше хотел, ами подпорна стена ...
42
5
 
11
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
На видеото еднозначно се вижда отблизо, че това са зелки. Не знам какво повече плямпате по случая.Както е написал и потребителя, чийто коментар сае вижда: "Карат ги спешно, за да станат кисели." :)