Мутафчийски ваксинира граждани във ВМА: Всеки може да дойде, има ваксини

Тази сутрин през кабинета са минали над 200 души
Обновена: 20 фев 2021 13:29 | 20 фев 2021 13:20,
235
Мутафчийски ваксинира граждани във ВМА: Всеки може да дойде, има ваксини
Снимка: БГНЕС

Ваксини на "Астра Зенека" за всички желаещи от днес се поставят и във Военно-медицинска академия в София. Досега столичният спешен център "Пирогов" беше мястото, където хората от 4-те фази от Националния имунизационен план можеха да получат ваксина.

Тази сутрин през кабинета във ВМА, където се поставят ваксини срещу Ковид, са минали над 200 човека, част от тях бяха ваксинирани и от директора на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"От вчера има разрешение от министър-председателя да се стартира вече и четвърта и масовата ваксинация, така че все още пристигащите за ваксина са от записаните в трета група и във втора група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки който иска може да дойде да се ваксинира, имаме достатъчно количества ваксини "Астра Зенека", имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и "Пфайзер", "Модерна" имаме налична, така че продължаваме в пълна сила. Тук са 10 точки, от понеделник разкриваме още 10 точки. От понеделник работното време ще бъде от 8 часа до вечерта", заяви за БНТ проф. Венцислав Мутафчийски.

В същото време проф. д-р Асен Балтов прави днес проверка на ваксинацията в "Пирогов".

"Осигурен е зелен коридор за ваксиниране в болницата", заяви директорът на лечебното заведение.

Днес ваксинирането ще продължи до 17 ч. "Мисля, че днес е възможно да достигнем вчерашните 500-600 имунизирани, тъй като само тази сутрин, буквално за два часа при нас се ваксинираха 200 човека - обяви шефът  на "Пирогов". "Една ваксинация изисква 10 минути минимум. След 17.30 ч. ще приключим с ваксинирането за днес. Утре да заповядат хората отново", допълни той.

В момента има зелен коридор за ваксиниране, припомни Балтов. Имаме няколко кабинета, който иска може да заповяда да се ваксинира. Ще имаме и мобилни екипи от другата седмица, където има струпване на място, за да бъдат извършени ваксинации, заяви още Балтов.

Той поясни, че хората с хронични болести е добре да носят последна епикриза, каквато имат, за да е по-лесно на медиците да се ориентират за състоянието им.

318 имунизационни пункта във всички 28 области на страната са разкрити със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. В тях ще са зелените коридори, където можете да се ваксинирате срещу COVID с ваксината на "АстраЗенека".

Допълнителните пунктове са основно в болници, ДКЦ-та, РЗИ и Центровете по спешна медицинска помощ. В тях влизат почти всички големи университетски и области болници.

В София например допълнителни пунктове са в "Пирогов", "Александровска", ВМА, Онкологията, "Токуда" и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
6
 
4
 
! Отговори
Дедо Изгорио преди 3 години
До ТААПААНААР-187Иди се откажи от лечение! Откажи и всичките си близки!Може да се абонираш за погребалната агенция на "Мангъриядите".
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено руската ваксина "новичок" може да затвори устата на доктор Смърт да дрънка, че яко ще се мре!
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 174Не беше всеки да има това - онова. Имаха доносниците гнусни предимно.
174
2
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
До Анонимен 181Като идеш при Свети Петър, да му кажеш, че ние ще позакъснееме - мием си ръцете, пазим се от сополивите като тебе и смятам да се ваксинирам. Ако не помогне - не пречи.
173
2
 
2
 
! Отговори
Иван Бровкин преди 3 години
Аз искам да се ваксинирам със Спутник 5.Остра Зегерка не ми харесва.
172
0
 
5
 
! Отговори
201 преди 3 години
Триеме ли триеме ли?
171
3
 
9
 
! Отговори
до 174 преди 3 години
Може и да е имало всичко, което изреждате, но границата сте я гледали през крив макарон. Хората са искали свобода. Ако е било толкова хубаво колкото описвате - нямаше да излезнат милиони хора на протести през 1989г. И като уж променили модела последвали 3 фалита на България след 1989г. за 15 години. За 15 години са разграбили България. Обезкостили са я същите, които са обещавали промяна, но са направили подмяна. Сега е същото. Обещават промяна хора, които са продукт на системата като Нинова.
170
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, Ковид зомбита, под строй при доктор Смърт. Той ще ви боцне и пак се приберете в кошарата., където ви е мястото. И да спазвате мерките, да носите маски, че пак може да се разболеете. Е, поне ще го изкарате по- леко с тази чудодейна ваксина.
169
8
 
9
 
! Отговори
МИСЪЛ преди 3 години
Наскоро прочетох една интересна мисъл: Ако мислехме за Бог толкова, колкото за висуса...И се замислих...
168
9
 
9
 
! Отговори
ГОВОРИ МУФТАЖИЙСКИ! преди 3 години
ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕДругаря Клаус Шваб пусна дрона с манжата!Умоляват се всички да се наредят в редица,да зяпат към небето с лична карта в дясната ръка и гол *** за ваксина КРЕНВИРШ ФАЙЗЕР.
167
14
 
13
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Утре сутринта си слагам файзер,по обяд-Астрата,а вечерта- Модерната!...и ставам джелезен и безсмъртен!
166
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 173за тех Файзер, за пенсионерите Астразенека, нищо че не е разрешена за употреба при възрастни хора, иначе много се загрижили за пенсионеритекъде да го ведя това решение. Прочетох доста, но такова няма никъде, че е опасна. Дай линк. Казават, че не е много ефективна, но и това не е сигурно.
165
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 170А бе не знам колко бяха кремвиршите при Тошо, ама всеки имаше апартамент и вила. Сватби под 150-200 човека нямаше и можеше обикновен човек от село да плати масрафа за сватбата на детето си. На новобранска се канеха повече хора, отколкото сега на сватба. И всеки ходеше на почивка на планина и море. Нищо не се плащаше в болници и при доктори, нафтата се гореше и за отопление, а не като сега да се чудиш дали да напълниш целия резервоар или да си оставиш малко пари и за псевдокремвирши и т.н.
164
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименей смешкооо, има си изрично решение на комисията по лекарствата, ваксината на астарзенека да не се прилага на хора над 55 години и бременни.Къде е това решение. Германската Постоянна комисия по ваксинациите препоръчва да се прилага само при хора между 18 и 64 години. И то не защото е опасна, а не е доказано ефективна. Агенцията по лекарствата казва, че може да се прилага. Същите са и препоръките на енропейската агенция. Има ги в нета документите.
163
1
 
3
 
! Отговори
до До 161 преди 3 години
Създава се базисен вариант (простичко казано),след това се следят и актуализират само към мутациите-както при противогрипните ваксини.------------Да, така е.Това е принципа по който се актуализират ваксините.Стига мутациите да не мутират извън базисните критерии.Тогава Ваксината става безполезна срещу новия мутирал щам!Да се молим и да се надяваме, че това няма да се случи.Иначе...
162
13
 
15
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Ааа, червенотиквениците започнаха с минусите... иска ***, хем да не се ваксинира, хем да жули рикия в кръчмата, хем цялата здравна система да е на негово разположение, ако кихне от червения пипер за шкембе-чорбата...и всичко това да е безплатно или до 20 лв месечна вноска...Тумбаци прости-червени, само турско робство за вас, иначе няма да се оправите!
161
12
 
11
 
! Отговори
Тва добре преди 3 години
Ама осигурил ли е и нужната бройка чували за труповете?За умрелите питам,да да не се вмиришат пред ВМА?!
160
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 158"При Тодор Живков имаше кремвирши и небяха 3,60"Бяха по 1 лев когато пуснаха новите пари през 1962 г.след поредния фалит на държавата! А от 1985г. до 1989г. по-колко бяха?! И луканка карловска по 16 лева килото! Хайде със здраве!
159
16
 
13
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Червенотиквеници, не се ваксинирайте, бе, така ще има за нормалното население! Само, че за отказалите ваксина трябва да се отказва и лечението или да си плащат по 500 лв на ден е COVIDотделение!
158
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали изрично беше казано и то някалко пъти, че всеки ваксиниран трябва да остане под лекарско наблюдение поне 15 минути? Съмнявам се това да се спазва...