Мутафчийски ваксинира граждани във ВМА: Всеки може да дойде, има ваксини

Тази сутрин през кабинета са минали над 200 души
Обновена: 20 фев 2021 13:29 | 20 фев 2021 13:20,
235
Мутафчийски ваксинира граждани във ВМА: Всеки може да дойде, има ваксини
Снимка: БГНЕС

Ваксини на "Астра Зенека" за всички желаещи от днес се поставят и във Военно-медицинска академия в София. Досега столичният спешен център "Пирогов" беше мястото, където хората от 4-те фази от Националния имунизационен план можеха да получат ваксина.

Тази сутрин през кабинета във ВМА, където се поставят ваксини срещу Ковид, са минали над 200 човека, част от тях бяха ваксинирани и от директора на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"От вчера има разрешение от министър-председателя да се стартира вече и четвърта и масовата ваксинация, така че все още пристигащите за ваксина са от записаните в трета група и във втора група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки който иска може да дойде да се ваксинира, имаме достатъчно количества ваксини "Астра Зенека", имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и "Пфайзер", "Модерна" имаме налична, така че продължаваме в пълна сила. Тук са 10 точки, от понеделник разкриваме още 10 точки. От понеделник работното време ще бъде от 8 часа до вечерта", заяви за БНТ проф. Венцислав Мутафчийски.

В същото време проф. д-р Асен Балтов прави днес проверка на ваксинацията в "Пирогов".

"Осигурен е зелен коридор за ваксиниране в болницата", заяви директорът на лечебното заведение.

Днес ваксинирането ще продължи до 17 ч. "Мисля, че днес е възможно да достигнем вчерашните 500-600 имунизирани, тъй като само тази сутрин, буквално за два часа при нас се ваксинираха 200 човека - обяви шефът  на "Пирогов". "Една ваксинация изисква 10 минути минимум. След 17.30 ч. ще приключим с ваксинирането за днес. Утре да заповядат хората отново", допълни той.

В момента има зелен коридор за ваксиниране, припомни Балтов. Имаме няколко кабинета, който иска може да заповяда да се ваксинира. Ще имаме и мобилни екипи от другата седмица, където има струпване на място, за да бъдат извършени ваксинации, заяви още Балтов.

Той поясни, че хората с хронични болести е добре да носят последна епикриза, каквато имат, за да е по-лесно на медиците да се ориентират за състоянието им.

318 имунизационни пункта във всички 28 области на страната са разкрити със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. В тях ще са зелените коридори, където можете да се ваксинирате срещу COVID с ваксината на "АстраЗенека".

Допълнителните пунктове са основно в болници, ДКЦ-та, РЗИ и Центровете по спешна медицинска помощ. В тях влизат почти всички големи университетски и области болници.

В София например допълнителни пунктове са в "Пирогов", "Александровска", ВМА, Онкологията, "Токуда" и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 118Искам шаман или хомеопат да излекува бактериална инфекция. Ще почакам.
116
2
 
6
 
! Отговори
Гологлавият пингвин преди 3 години
За едно погалване по голата тиквичка от голямата тиква е готов на денонощно .изане.
115
3
 
8
 
! Отговори
До 88 Маслините преди 3 години
Само дето не казваш че ПЕНСИЯТА беше 30-40 лева Земеделската дори 10-20 лева а Заплатите 80-120 лева.Защо не казваш че цените на основните продукти бяха с цени като сега или 2 до 3 пъти повече.Справка:Шпеков салам 6-8 лева, кренвирши 3 лева, краве сирене 2,60 овче сирене 3,60 яйца - 10-12 стотинки, за дрехите да не говорим едни ДЪНКИ струваха 100 лева колкото една заплата.Айде скрий се с тази политпропаганда
114
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера, страх ви е да се ваксинирате, страх ви е да пиете Ивермектин, а не ви е страх да се заразите , да заразите ваши близки и най - лошото да умрете в болниците борейки се за глътка въздух... Да аз лично бих се ваксинирал веднага ако го нямаше и не пиех Ивермектин бил пък той и за животни ( инжекционния разтвор )!
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 118Мне, хомеопатите не са лекари а шарлатани. И по това няма две мнение просто няма закон забраняващ ги.
112
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинира той... Нещастие!Да бяха сложили един нормален, скромен и съвестен човек да ръководи тоя щаб, пък то... Как да повярваш на такъв?
111
7
 
2
 
! Отговори
Психопат преди 3 години
Само ваксинирани да имат право на живот. Ваксините да станат платени и да струват по 2000 лева бройката.
110
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм убедена че всичко ще се оправи и животът в България ще бъде прекрасен и ще имаме всичко, убедена съм.
109
6
 
8
 
! Отговори
Чудесен експеримент преди 3 години
Нека всички желаещи да се ваксинират, това е един от най-масовите експерименти в историята на човечеството. Резултатите ще бъдат много интересни. А останалите могат да се опрат на факта, че въпреки дирижираната истерия в медиите реалната смъртност от този вирус не надвишава 1/1000. Хомо Сапиенс е оцелял и при доста по-страшни епидемии.Не съм антиваксър, но не отбягвам зомбиране и кампании от типа "юруш на маслините". И не ми допада бизнесмен да се прави на главен епидемиолог на планетата.
108
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хомеопатите не са шамани, и те са като докторите. А шаманите имат много по-големи успехи при лекуването на хора отколкото цялата наука и медицина.
107
1
 
4
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
Ееее, ама само гражданя ли ваксинира?
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей представете си ако по времето когато са пуснали ваксините против детски паралич е имало интернет и фейсбук :))))))))))))))))))))
105
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви ваксини отивам на хомеопат шаман!
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е?Такова детско мислене просто е невероятно ...
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е?И като се ваксинира на живо по бтв както точно ще стане :))))
102
5
 
6
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Боко да даде пример, като се ваксинира в пряко предаване по бтв и нова!
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме отлични лекари. Ще имаме и отлична бг ваксина, убедена съм. Астрата обаче да си я заврат в оксфордския г., сори. Ще си поставя РНК или ще почакам за Янсен
100
4
 
9
 
! Отговори
само да попитам преди 3 години
какъв е смисълът да сме ваксинирани и ДА ХОДИМ ПАК С МАСКИ?????????....без уши останахме от тези маски!!!...а след като ни заплашват отвсякъде тарикатите(работодателите че ще умираме от глад и без работа ако не им работим без пари....какъв е смисълът от ваксиниране като ни плашат че ще умрем от глад???(моля гърбавите *** на сайта да подминават този коментар смело)
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Млад меринджейЗавиждаш, а?
98
5
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
До Анонимен 99Четох - заразени са ( дали положителен ПСАР тест) но НЕ СА БОЛНИ. Изолирани са за да не предават вируса нататък, че все още има доста неваксинирани . Да отричаш ваксините е глупост. Че се печели от ваксините е абсолютно вярно, но какво да направим, да се заразим с риск да изпукаме за да не спечели някой ли? То по тази логика да не купуваме нищо - ни дрехи, ни храна за да не печелят производителите