Бизнес, синдикати, недоволни на протест срещу скъпия ток в центъра на София

Движението е блокирано в "Триъгълника на властта"
Обновена: 19 окт 2021 13:32 | 19 окт 2021 13:00, Ния Христова
240

 Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличението на цените на тока за фирмите е причината за протестна демонстрация в центъра на София. Синдикални и работодателски организации настояват за спешни мерки, с които държавата да компенсира бизнеса и потребителите от социалната сфера, предаде БНР.
Още по темата
 
Движението е блокирано в така наречения "Триъгълник на властта" - булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". 
 
На мястото са се събрали недоволни протестиращи, които са собственици на по-малки семейни фирми и по-големи предприятия, и вече плащат двойно и тройно повече за ток, отколкото през същия период за миналата година. 
 
Днес цената, на която се търгува електроенергията на свободния пазар, достигна нов рекорд - 480 лева за мегаватчас и това засяга не само бизнеса, но и социалните структури като болници, училища и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Този ценови шок ще погълне 3 милиарда лева и ще доведе икономиката до колапс, предупреди Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал: 
 
"Търпението на хората е изчерпано. Ние искаме да заявим това от площада. Поканили сме всички, които не искат и не могат да плащат двойни и тройни сметки, защото идва енергийната ламя и прибира резултатите от техния труд".
 
Протестиращите са подготвили пакет от спешни и неотложни мерки, които ще предложат на правителството да използва за овладяването на ценовата криза в енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
РАДЕФ ЮМРУКА СТИСНА И НАРОДА КРИЗАТА ГО ПРИТИСНА. ИСКАШЕ ПРОМЯНА ТОЙ И ПОЛУЧИ НОВ ЗАСТОЙ
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато разкараме трътлата Йотова и търтея Радев ,тогава България ще живне! Комунисти вън!
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизъма и социализъма се завръщат! Това са първите симптоми! По времето на бай Тошо имахме режим на тока по едно време! Мръзнали сме като кучета! Сега за Радев и Йотова пак ще скърцаме със зьби зимата!
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ток с 40%, газ два пъти с по 36%, парно с 30%, храни с 40%, стоки с 60%, 200 на ден умират от Ковид, 5000 се заразяват, кораб с амониева селитра потъва вече месец... Ето тази промяна очаквах.
74
3
 
12
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
какво още трябва да се случи , да прогледнат всички ...не виждате ли че реално нито служебните, нито напудрените харвардци ще направят нещо за да се нормализира държавата, само " простия "Бойко ще се справи .
73
3
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Язе си взимам пенсийка от Кипър . Чекам да стане 5 часот , взимам си такъмите и си бегам на язовирот за 2-3 часа кеф . Гражданята , умните и красиви , кви проблеми имат с икономиката и бацилот , ме боли дедовия , набръчкан !
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е шефа на шефовете? Кой назначава и контролира всички държавни служители в НЕК БЕХ и про. Кой е шеф на държавата? - правителството, назначено от президента Радев. Това да се оправа че шефовете на държавните предприятия били такива или онакива е смехотворно. Ами да ги смени като не му изнасят.
71
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Радев прави лицеви опори пред камерите и ходи на излет в планината,така ще бъде!
70
3
 
11
 
! Отговори
Много преди 2 години
са забавни щатните плювачи! Вече половин година ГЕРБ не управляват, ама да видим докога ще оправдават изцепките на некадърните и крадливи служебни на Радев ...със ГЕРБ!
69
2
 
6
 
! Отговори
нн преди 2 години
Вчера имаше коментар, че България произвежда достатъчно ток от който 80% задоволява българските нужди и 20% изнася. Номера бил в това, че едните производители били държавни, другите частни и там била кашата, там било ненормалното. Щом е така, къде е Държавата, че не оправя нещата. До кога ще чака?
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велев по спомен ти искаше свободен пазар и борса за електроенергия е тя е налице,защо ревеш?
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
без герб ся направо цъфти държавата като гледам. то беше проблема.
66
1
 
10
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
Дрън'кайте си, но истината е, че каруцата е затънала, като турския кораб,който цял месец умните про' тестъри барабар с юм'рука не могат да оправят. Каква управленска немощ навсякъде. Спират магистралите заради корупция, но се оказа, че такава нямало, строителите били добри, пускат им парите,токът и газта удариха небето, а тия заседават.Масовите протести не стихват,а за тях музика в ушите.Икономиката рухва,а те се шуш'нят и няма кой да вземе отговорните решения.Е, ето ви сега бол'шевишка власт!
65
1
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Шефът на енергийната борса да не е Валентин Николов? Или командва фирмите износителки на ток? А да твърдиш че Иван Иванов бил "гербаджия" си е повече от лъжа! Ако наистина беше, Радев и чегъртачите около него отдавна да са го махнали!
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Къде е Радев? - Ходи на разходка до Черни Връх и се снима по паметници. Когато стане проблем си седи в офиса на топло и се крие.
63
0
 
3
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Вижте сега, целта на енергийната ламя е точно тази, да прибере частният капитал в България, демек да фалира богатите. Чрез изпапването на дръжавният капитал навремето се превърнаха в лузъри, такива като мен, на останалите се даде зелена светлина да умножават златният пясък на Яга със своята амбициозност, инициативност и алчност. Яга обича това, особено много обича той алчността, защото тя добавя нов златен пясък към златният му псяък. Вашето богатство принадлежи на Яга и Яга си го взема;)))
62
2
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Абе блъскайте ги тия *** със скъп ток. Нали това искаха. Искаха промяна. Еми ще си търпат и ще мизеруват и ще мишкуват. Блъскайте ги.
61
2
 
9
 
! Отговори
Къде е Радев? преди 2 години
Къде е Фигурантът Радев да излезе с юмруче, да подкрепи протеста срещу себе си !Скрил се е като мишка страхлива !
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, крайно време е да заговорим за истинските проблеми и това не е пландемията, а страхотната мизерия, в която ни навряха световните господари. За да налапат и малкото, което имат сиромасите!
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевата зима идва !