Забраната за каруци в София удари тежко "Факултета"

Хората може да започнат да крадат, обяснява жена от квартала
Обновена: 3 юни 2022 16:15 | 3 юни 2022 16:14, Петя Славова
76
Забраната за каруци в София удари тежко "Факултета"
Снимка: БГНЕС

От 1 юни влезе в сила пълна забрана за движение на каруци в София. До този момент тя бе в сила единствено за центъра на столицата, по Околовръстното и по основните булеварди.

Още по темата

На практика обаче това не спираше превозните средства с животинска тяга. Новото сега е, че каруците на нарушителите и конете ще бъдат задържани, а глобите може да стигнат до 500 лв.

Забраната се отразява най-тежко на жителите от квартал "Факултета". "Много жени сме каруцари. Наследих занаята от баща ми", разказва Траянка пред Нова тв. И пояснява, че каруцата й струва 500 лв., а конят 2000 лв.

"Нямам възможност за кола. Чистим мазета, апартаменти за пари. Ако забранят каруците, ще стане по-лошо. Хората ще започнат да крадат, за да се изхранват", сподели още жената, която има документи за каруцата.

Довод за спирането на тези превозни средства, според общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера е , че подобни средства за движение са причина за катастрофи, а освен това често ги карат малолетни и непълнолетни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
13
 
14
 
! Отговори
КаруцитеСаВажни преди 1 година
Каруците може да ги зачислят към Министерството на екологията и да участват в почистването на селищата. Да се дават подходящи заплати за каруцарите и помощи за храната на конете, плюс ветеринарен контрол на кончетата.
39
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хората ще започнат да крадат, за да се изхранват" - хората биха си намерили друга работа, виж, TBAPИТЕ вероятно ще почнат да крадат.
38
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В моя квартал мога да заведа на поне 30 различни места до купчини строителни отпадъци и битови отпадъци, довлачени с каруци и изхвърлени по канавки, храсталаци и поляни. И съм гонил такива, и на полиция съм звънял, и все тая.
37
29
 
8
 
! Отговори
СНИМКАТА КЪРТИ! преди 1 година
КОНСКИТЕ КАРУЦИ НЕ ПРЕЧАТ!
36
3
 
22
 
! Отговори
Най после преди 1 година
Това трябваше да се направи преди 2 год. Сега въпросът е колко ефективно ще се спазва закона.
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА ЕВРОПЕИСКА СТОЛИЦА .КАТО СОФИЯ С ТИЯ КОНЕ.СРАМ И ПОЗОР,ПОСЛЕ СОФИЯ И ПРОВИНЦИЯ АМИ ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ ,БЕ ДРАГИ СТОЛИЧАНИ В ПОВЕЧЕ,СЕЛО СТЕ ,БЕ,***
34
3
 
44
 
! Отговори
--------- преди 1 година
Докога България ще е заложник на етносите. Или те ще се интегрират или да си хващат пътя. Тук не е Африка или Анадола
33
0
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 1 година
Глупости! Прибират всякаква мебел, дограма, бяла техника и тн. Изчезват за минути. Глоба за оставено нещо извън контейнера почва от 1000 лв! Някой санкциониран? Въпросът е риторичен
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сапунджия сапунисва *** със ***.
31
1
 
27
 
! Отговори
абе преди 1 година
не ни занимавайте с битовизмите на тази етност ! да отиват да работят на нивите .
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"хората може да започнат да крадат" - Че те точно това правеха с каруците. Гледам ги тук в Люлин, спира каруцата пред строежа и ромите влизат зад оградата да крадат арматура и товарят в каруцата. Разбира се строителната фирма е наела ром за пазач на обекта и затова полцията не се меси, въпреки че полицейското управление е на 200 метра от обекта.
29
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо думата "caпyн" в тоя сайт се цензyрира? В дрогерията има два щанда с този продукт и навсякъде си пише caпyн. Какво лошо има в думата???
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не прибират всичко извън контейнерите! Те го изхвърлят там, докато ровичкат! Те са тези, които тормозят конете, кучетата и всичко, до което се докоснат! СТИГА ЖАЛ ЗА ***! С ЖАЛ Я ДОКАРАХМЕ ДОТУК! Някой към вас, долни данъкоплатци, показа ли жал? Не. Ама вие сте винаги първа пушка да показвате превъзходство чрез застъпничество за такива жалостиви каузи!
27
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете каруците на мира! Без тях ще стане по-мръсно, те прибират всичко извън контейнерите. Да, не са ОК, но без тях мисля ще е по-зле. По строг контрол и до там, главно заради животното
26
3
 
38
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Били свикнали с каруците... А защитниците на животните защо не видят конете им колко са тормозени, мършави, със съдрани кожи. Защото ромите НЯМАТ ЖАЛ нито към животните, нито към хората. Тия защитници плачат за бездомни кучета , защото им се плаща. Я да кажат на някое бакарди да се грижи за коня си, може и тояга да получат. Или брадва от незаконните секачи на горите
25
18
 
10
 
! Отговори
ЕвтинЕкоТранспорт преди 1 година
По-добре да се въведат някакви правила специално за движението на каруците, отколкото да се забраняват. Каруците са екологичен и евтин транспорт!
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те досега само браха за да се изхранват и пренасяха с каруците. А сега без тях направо ще почнат да крадат.. Каквото и да значи..
23
4
 
10
 
! Отговори
Каруците са яки! преди 1 година
*** просто ще си купят стари раздрънкани димящи дизелови микробуси и ще си продължат бизнеса. А вие, я ми напишете колко сте загрижени за екологията!
22
2
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 27 преди 1 година
Не заплашва, направо си краде масово! Затова е и скъпо. В блок на познати, против спирането на парното за целия блок, се оказват ... тези със спряното парно
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си спомням бабите ни, които имат унизителни пенсии, да са казали: "Ми хубаво, ще крада!". Не си спомням и медицинските ни сестри да са казали: "Ми хубаво, няма да ходя на 2-3 допълнителни работи, а ще крада". Такова нещо и за учителите не си спомням да са правили. Така че щом са здрави, прави и имат уста, ръце и крака - марш на полето!