ВМА с безплатни прегледи в Световния ден за борба с диабета

Всеки желаещ може да се консултира със специалист от 9:00 до 12:00 ч.
14 ное 2022 07:40, Анисия Иванова
7
ВМА с безплатни прегледи в Световния ден за борба с диабета
Снимка: БГНЕС

На 14 ноември отбелязваме Световния ден за борба с диабета, на този ден медици от Клиника по ендокринология и болести на обмяната на Военномедицинска академия (ВМА) ще извършват безплатно измерване на кръвна захар.

Всеки желаещ да се консултира със специалистите може да го направи от 9:00 до 12:00 часа, във фоайето на Поликлиника-ВМА, без предварително записване.

Не се изисква направление от личния лекар, съобщиха от ВМА.

Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация, в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването.

Около 650-700 хиляди българи са засегнати от това социалнозначимо заболяване, като голяма част от тях дори не подозират. С цел повишаване информираността на гражданите и ранното диагностициране на проблема, медиците от ВМА ежегодно организират редица профилактични кампании.

Захарният диабет е метаболитно заболяване, характеризиращо се с повишени нива на кръвната захар, което се дължи на частично намаление или нарушено действие на инсулина (диабет тип 2) или пълна загуба на продукцията му в организма (диабет тип 1). Ефективното лечение може да намали инвалидизиращите усложнения с до 50%. /БГНЕ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
И за това уведомявате гражданите в деня на самия преглед?!!Ако е да вземете пари от народа,тъпан ще биете месеци преди това!Смешници!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсят си жертви. С Диета се контролира кръвната захар, не с лекарства.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоуна Мутафчийски който казваше че яко ще се мре дали ще прави прегледи?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"И*М*А" - цензурирана дума, вие в ред ли сте с главите бе ?
2
0
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Ха ха ха добре, че *** такива дни, та в България прегледи в държавни болници да са безплатни ! В целият Запад след като прекрачиш прагът на държавна болница всякаква процедура вътре в болницата е безплатна, как не можахте да разберете тази истина и един път не излезнахте на площада да си потърсите правата за здраве в тази демокрация ? За какво ви се удържа от заплатата данък здравеопазване ?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затлъстелите тиктокъри да отиват да се преглеждат, не да се хвалят, че нямало срамно да си гюле. После ние ще им плащаме леченията, че не са спрели да се тъпчат навреме като животни.