Какъв е случаят с плачещето дете, нареждащо павета в София?

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира
28 авг 2023 20:22, Йоана Цонева
164

Видео на момче, което поставя павета на тротоар в София, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, а полицията ще установява самоличността му.

"Мой приятел е минавал там около 14:30 часа и е заснел въпросния клип, на който се вижда ясно, че има много малко дете, което подрежда плочки и ги зачуква с голям чук. Някъде към 17:30 часа отидох там, не можах да повярвам какво се случва. За съжаление, продължаваше да си работи, да си мъкне плочите. В 17:30 часа на 35 градуса на сянка", коментира Теодор Михайлов.

Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури, предаде Bulgaria ON AIR.

"ДАЗД трябва да направи пълна проверка кое е това дете, кои са неговите родители, как то е попаднало там и кога е ходило на работа. Защо този, който е надзорник на обекта е допускал това нещо?

Потърсихме и фирмата изпълнител на ремонта за коментар, но не получихме отговор. В позиция до Новините ON AIR от Държавната агенция закрила на детето заявиха, че се самосезирала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
18
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом не иска да учи, ще работи нещо!
105
14
 
39
 
! Отговори
Педагози, няма що преди 8 месеца
Това дете няма ни сили, ни умение да подреди качествено плочки на тротоар. Това е очебийно! Учело се било на труд. Учи се да се обявява за майстор, когато не е, и утре на коментаторите велики педагози ще цъфне с предложения покрива да им оправи. Във вашия двор ще доверите ли на 10-годишно да ви реди плочника?
104
10
 
97
 
! Отговори
Kolio преди 8 месеца
Значи, когато видите дете пред големите супермаркети да проси, по кръстовищата да проси, пред църквите да проси и въобще навсякъде по улиците да проси - проблем няма. Но когато работи и наистина се учи на труд и усвоява занаят - това вече е проблем и то от национално значение! За организираната просия в чужбина даже не се споменава! Но може би да простиш и проституираш е по разбираемо за някои от колкото да работиш
103
9
 
97
 
! Отговори
Само без расизан преди 8 месеца
Какво друго да прави това дете, да диша лепило ли? Или да отиде да убие някой пенсионер за 2 лева? Отишло е с баща си да види как се изкарват парите за хляба и сиренето. Оляхте се вече с вашето мрънкане, няма угодия. Всяко лято на село при баба и дядо ме караха да работя, от 6-7 годишна. Благодарна съм им за това. Но тогава лозунгите бяха други - трудът краси човека и т.н. А сега растат поплювковци, които до 40 години живеят при мама и тате и не искат да работят за по-малко от 5000 лева.
102
18
 
26
 
! Отговори
Дзъ преди 8 месеца
Върши на баща си работата, щото "така се става мъж", докато баща му или се налива някъде или е отишъл на частно
101
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега на детето, ще му бъде обяснено, че е по-добре да краде, от колкото да работи. То така и трябва в България с труд не се просперира, с кражби далеч може да стигнеш.
100
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хм интересно, в света около 100 млн деца работят робски труд, на който се радвате при евтините смартове, а робите крокодилски сълзи за хлапе което си изкарва джобните лятото. Явно е по-нормално за мило лихвата джендария хлапето да се друса и случи алкохол от сутрин до сутрин из градинските. Аре изяснете се кое е по-ценно.
99
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Родителите на момчето дали знаят, че 10-годишен човек според законите ни е все още дете? Защото в тази общност взимат за дъщерите си детски надбавки чак до 18-ия им рожден ден, но ги омъжват още на 12-14 г.
98
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-напред да установят дали наистина цял ден е редило павета. Ако е правило това само за по 15 минути към 14.30 и 17.30 ч., могат само да направят забележка и да препоръчат подобни трудови обучения с дете да се провежда сутрин, преди 10.00 ч.
97
10
 
42
 
! Отговори
Преди някой да почне преди 8 месеца
да се вайка, че е така при капитализма малки деца са принудени да работят, ще припомня горещите летни дни на морето по времето на соца. И в най-най-големия пек деца на по 10-12 г. обикаляха плажовете, нарамили тежки кожени торби и крещяха "Сладолеееед! Ледо-медо! Бите, айс! Айс, бите!" Или "Царевицааааа, варена царевицаааа!" За училищните бригади няма и да отварям дума. Още в основното училище ни водеха на бригада за по един ден 2-3 пъти годишно, в гимназията - по един месец в строителството.
96
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде сега да се опитаме да преценим този случай на фона на децата, които помагат в семейния бизнес и то не само през ваканцията. Някой има ли представа колко са на брой тези деца и какви видове работа вършат?
95
5
 
54
 
! Отговори
Алек преди 8 месеца
Ако седи на пейка и се друса, нямаше да има такъв рев.
94
0
 
73
 
! Отговори
Бебо преди 8 месеца
А кога тази агенция ще се самосезира относно малолетните *** момичета, които раждат деца?
93
13
 
71
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Браво момче работи че ще станеш като тоя с телефона ще ходиш и ще снимаш
92
16
 
74
 
! Отговори
Causa perduta преди 8 месеца
От това момче ще стане човек за разлика от немитите евроатлантически планктони - тези са causa perduta.
91
61
 
20
 
! Отговори
Йори преди 8 месеца
Важното е,че Русия си отива.На 30 години ще си имат нова държава-ще е по зле.Путин ще бъде убит.
90
13
 
39
 
! Отговори
Асанчото преди 8 месеца
Мюмюнчото още утре ще е разбрало че работа не хубаво и повече никога през живота си няма да се хване да работи а ще нaчyka 5-6 себеподобни че да има помищи от банкоматя и да взема от него двойно повече от бачкащия човек(българин)!
89
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е как да е по-различно, когато 90% от новородените са роми, а други роми бачкат по разните обекти, и ако някой евентуално има шанс да ги отмени - то това са неграмотните прииждащи от Афганистан? Чиито очаквания от европейския начин на живот най-вероятно се изчерпват с видяното по филмите, само че с амбицията да го адаптират към по-халална версия? Стига глупости, това никога няма да се промени, докато не затегнем малко морала и не спрем да "толерираме" всичко.
88
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Умно дете - усвоява най-перспективната професия. Жълтите павета се редят по два пъти в годината. Има работа до пенсия само жълти павета да реди.
87
5
 
37
 
! Отговори
Дддд преди 8 месеца
След 2 години ще става баща тва дете ,щесе абонира за социалните