Какъв е случаят с плачещето дете, нареждащо павета в София?

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира
28 авг 2023 20:22, Йоана Цонева
164

Видео на момче, което поставя павета на тротоар в София, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, а полицията ще установява самоличността му.

"Мой приятел е минавал там около 14:30 часа и е заснел въпросния клип, на който се вижда ясно, че има много малко дете, което подрежда плочки и ги зачуква с голям чук. Някъде към 17:30 часа отидох там, не можах да повярвам какво се случва. За съжаление, продължаваше да си работи, да си мъкне плочите. В 17:30 часа на 35 градуса на сянка", коментира Теодор Михайлов.

Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури, предаде Bulgaria ON AIR.

"ДАЗД трябва да направи пълна проверка кое е това дете, кои са неговите родители, как то е попаднало там и кога е ходило на работа. Защо този, който е надзорник на обекта е допускал това нещо?

Потърсихме и фирмата изпълнител на ремонта за коментар, но не получихме отговор. В позиция до Новините ON AIR от Държавната агенция закрила на детето заявиха, че се самосезирала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
16
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По-добре ли щеше да е да диша бронз някъде, да проси, да краде или един куп други безумия??? Като има желание нека работи. Да се научи как се изкарва хляба, да се научи да е отговорен. Браво на малкия, че има желание да се труди, а не да е нехранимайко, като 90% от децата на неговите години.
125
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако си мислите че малкия там работи доброволно на жегата, вместо да си играе с приятели, значи не познавате ромския начин на живот.
124
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Толкова е надзора на строителството в България. Затова паветата ги редим по 10 пъти, правим ремонт на ремонта и въобще новото строителство е под всякаква критка. Защото надзор няма.
123
17
 
51
 
! Отговори
Джо преди 8 месеца
Кога ни водеха на бригади от училище си мълчахте?
122
7
 
85
 
! Отговори
_|_ преди 8 месеца
Браво на момчето! От това ще излезне нещо. От тиктоковците - знаем какви стават.
121
11
 
105
 
! Отговори
Пурко преди 8 месеца
Ако баща му го беше изтипосал да проси в тая жега, едва ли щяхте да се възмутите. Ако момиче на тая възраст е бременно също няма да пишете до "закрила на детето", а най-много да напсувате на ум и да помърморите за детските надбавки и социалните помощи. Та оставете детето да работи. След две години ще изкарва повече от вас, при това с честен труд!
120
16
 
108
 
! Отговори
Шарлатанин преди 8 месеца
Хайде стига толкова еврог*ейски крокодилски сълзи! А нашите платени *** - царе на манипулациите, и те хукнали да мажат! Коя журналистическа шушу*мига "украси" новината с откровената лъжа за "плачещото дете"?!? Хлапето си работеше голо до кръста (и определено не ревеше), а напред се виждаше друг работник. Ние също сме брали царевица и тютюн на неговите години (влезте голи в тютюна в жегата) и не сме умрели. Що не ревете когато деца раждат на 11 години, там е големия проблем, а не в работата!
119
29
 
44
 
! Отговори
До Мара преди 8 месеца
Няма лошо детето да помага ,но не самичко без надзор да работи на 35 гр жега ... Стига глупости баща му е на сянка някъде пие и се хили докато сина му седи и се пържи на жегата да изкара парите на баща си за пиене !!!!
118
19
 
66
 
! Отговори
Мара преди 8 месеца
Ако едно дете помага в кухнята за приготвяне на вечерята или мие чиниите, или изхвърля ***, или бърше прах, това експлоатация ли е? Ами ако това дете е дошло доброволно да помогне на баща си и е гордо, че вече е "голям" мъж, който се грижи за семейството си? Има и други "или", но ние не знаем всъщност какво се е случило и както винаги вой до небесата за експлоатация. А по-дбре ли е да пуши цигари или нещо друго по ъглите на малките улички!
117
4
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 8 месеца
В сравнение с теб съм Орак
116
14
 
16
 
! Отговори
Умен ли си преди 8 месеца
Умен едва ли си, като гледам как не различаваш експлоатация на дете с джендърство
115
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се чудете, България е бедна африканска държава в момента, в миналото с двама космонавти
114
15
 
96
 
! Отговори
УМЕН преди 8 месеца
Алоооууу, дрогаре джендърофиле, значи според либералните ви фантазми децата могат сами да взимат решение за смяна на пола, но когато стане въпрос да свършат нещо смислено и полезно надавате вой до небесата. Що така бе Мимета нежни?
113
6
 
44
 
! Отговори
Ко преди 8 месеца
Нашата хилава държавица позволи на работодатели да използват години наред подчинените си като крепостни селяни.Кой познайте се облагодетелства от злоупотреби в годините на прехода?И после ,няма пари за пенсии.А защо няма осъдени в затвора?
112
11
 
14
 
! Отговори
До друго мнение преди 8 месеца
То за това вашето поколение е научено да работи без пари. Примиренческо поколение сте.
111
17
 
38
 
! Отговори
Бетер турска работа преди 8 месеца
Не е редно дете да работи на открито в тая жега - това е експлоатация!
110
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лафът на Баце:ТУКА Е ТАКА !
109
11
 
69
 
! Отговори
Друго мнение преди 8 месеца
През 80-те, когато бях 3-4 клас работих лятото с баба ми по градините да събирам различна продукция. Плащаха ми колкото на нея. С парите си купих колело, въдици, тв игра, дрехи и се научих на нещо. На 16 бях барман .... Да се трудиш в тези години, когато си направен от магия и се възстановяваш мигновенно с разрешението на родителите не е лошо, но да го даваш за проблем без да знаеш цялата история е долна работа. Скоро зърнах ремонт на път от над 50 годишни мъже, които криеха бира под едно дърво.
108
30
 
16
 
! Отговори
Аз предлагам преди 8 месеца
Предлагам на българските работодатели, за да не плащат заплати на работниците си да започнат да наемат децата на работа още като проходят. Ще ги научат от малки, че ще работят за без пари и всичко ще си дойде на мястото. По добър от българския робовладелец няма оп работодател извинете.
107
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма държава, има работодатели, които вече в стремежа си да забогатяват още и още на гърба на работника са започнали да наемат деца да им работят за без пари. На какво ли не се нагледахме в България но явно има какво още да ни изумява...