Отговорът на Москва: Затварят руската църква в София?

Това ще се случи след експулсирането на трима свещеници
22 сеп 2023 11:40, Александър Попов
614
Отговорът на Москва: Затварят руската църква в София?
Снимка: БГНЕС

Руската църква в София ще затвори вратите си, след експулсирането на председателя й архимандрит Васиан и още двама служители.

„Тази стара руска църква, която дълги години е била място за споделено поклонение на руснаци и българи, сега ще бъде затворена“, заявиха от МВнР на Русия.

На 21 септември свещеници от руската църковна мисия в София бяха извикани в имиграционната служба на България. Връчена им е молба да напуснат балканската страна до 24 часа, тъй като се предполага, че представляват заплаха за националната сигурност. Става дума за игумена на мисията на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на мисията протойерей Евгений и служител на храма, се казва в изявление на говорителя на Външното министерство на Русия Мария Захарова.

Още по темата

Според нея този изключително неприятелски акт на българските власти противоречал на логиката.

„Хората, които са посветили живота си да служат на Бог в името на единството между руския и българския народ, основано на обща религия и християнски ценности, бяха транспортирани като престъпници в превозно средство с решетки на прозорците обратно в църквата от българската имиграционна служба, за да си опаковат багажа. Те ще бъдат депортирани като нарушители. Те просто ще бъдат оставени на сръбската граница да се оправят сами“, казва Захарова.

„Възмутени и шокирани сме от случилото се. Това още веднъж подчертава, че сегашното ръководство на България явно е тръгнало по пътя на разрушаване не само на политическите контакти между нашите държави, но и на културните и човешки връзки между нашите народи. Сегашната им цел изглежда е прекъсване на отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви и братските връзки между руския и българския народ“, посочва говорителката на МВнР на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


614
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
486
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 518 - Бих се замислил, ако ми кажеш как нашите попове от БПЦ благославят и с каква вода ръсят всичките ни управляващи, воглаве с ББ, та предадоха и продължават да унищожават държавата ни? Украинското население е толкова мирно колкото братята в Столипиново, ако искаш да се увериш *** сам там по тъмно. Живял съм в Украйна и зная. Защо ли майдана започна от западна Украйна, а сега поляците потриват ръце как да ги анексират - е друга дума използват, ама и това не е дипломация, а лъжа
485
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мойта църква е Вселената! Моят Бог е Слънцето! Моят Разум е моят Бог и Доктор на моето Тяло. А Мойто Тяло е Торта с Която ние Боговете на Ариите - Българите покриваме Земята с Истина и правиме ИсТория - която Мойсей и Мохамед я крадат и след хиляди години ние Българите опростявани, клани, избивани откриваме в Торта на Земята Истината за Българската ИсТория - "Исти - Исус"- Българинът Исус Христос, предвождал нас Българите в Мрака на мракобесията!
484
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нямам никакво съмнение, че с каквото удоволствие руснаците избиват украинци с още по-голямо удоволствие ще избиват българи без значение дали били русофили или русофоби, ако им се удаде такава възможност или ако фюрера Путин им заповяда.
483
0
 
4
 
! Отговори
Ади преди 8 месеца
До Цялата сграда Мозъкът ти не ти стига, защото и черквата и имотите са собственост на чужда държава - това да не ти е нивата, която дядо ти някога е откраднал - има международни правила, ама на теб толкоз ти е акъла. Аман, Боже от нагли безграмотници. Накво ти пречи един православен храм, та си толкова злобен - е, да то от червивата душа идва. Какво ще речеш, ако тръгнат да затварят бълг. черква в Истамбел напр., ама те са цивилизовани, а не като теб.
482
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ади Ади РПЦ няма нищо общо с православието, тя служи на дявола, а руските "православни" попове благославят и ръсят със светена вода ракетите които убиват мирното украинско население което в по-голямата си част е православно. Избий си от главата че Русия е цивилизована православна страна.
481
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато се Родих, паднах между краката на мама и изревах: "Мамо дай ми Мляко от Галактика Млечен Път!" И понеже Земята се движи по Спирала след (((Слънцето))) цялата информация от Галактиака Млечен Път всеки ден започна да ми влиза в Спиралата на ДНК във всяка Клетка на моето Тяло. От тогава Разумът на моя Ум стана Бог на моето Тяло и едновременно и Доктор на моето Тяло директно свързано чрез Слънчевите лъчи към Вселената, така както и моите Очи са като Зелените Листа на Дърветата!
480
1
 
3
 
! Отговори
Ади преди 8 месеца
До добра новинаАко за теб еднра православна църква е раково образувание, на кой Бог ще се кланяш да не те сполети ракът?
479
10
 
4
 
! Отговори
добра новина преди 8 месеца
Крайно време беше да затворят раковото образувание руска шпионска дупка наречено "руска църква" в София.
478
7
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 8 месеца
абе, руското православие е контра на вселенската патриаршия, как от еретици станахме братски народ с обща вяра? я некой айтиброкеробогослов да ми поясни. що ако е заради христовото име единствено, да одиме да се кланяме на пророк иса
477
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
стига руски слугинаж
476
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да затворят и посолството
475
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да я затварят. Тяхна си е и да си я карат в москва. какво толко са се разпеявили
474
10
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
Да си ходят и да става музей
473
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските миряни в столицата да упрекват Путин и антихристите в Кремъл, които пуснаха агенти на /КГБ/ руските служби в РПЦ и затвориха руския храм в София. Русия използва православието за имперските си цели.
472
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой забелязва ли, че всички такива действия се извършват по национални празници...Случайност ли е? Козяк доста сериозно е стъпил на вратлетата на тази купчина нещастници в сглобката и те тежко им играят по свирката...Друг е въпросът, че оррфектно знаят, че народа знае но ще си трае защото е ***...и така... кучетата лаят козяк си управлява ...
471
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На Исуската някви трима непознати дошли от нищото уж да видят бебето, пък искали да видят на кой от тях прилича (единия от влъхвите даже бил черен, та тогава още повече щяло да стане ясно), щото се оженил за 9 годишна "Дева" Мария, пък тя родила на 11 щото "непознатите" дошли в дома му преди това му я зaплодили. И някви европейци днес робуват на семитска религия "християнство" дошла от Близкия изток и нямаща нищо общо с Европа.
470
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Православни братя, пък с различни църковни правила и няма кой да им замести поповете. Демек различни сте от руснаците. Какво им слугувате тогава?
469
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мюзюлманството представлява 2 неща - да правят това, което е правил мохамед и да следват корана. В 70% от книгите се описва как се убиват неверниците. Описва се живота на мохамед, който в последните си години в убивал. Мохамед се оженил за първата си братовчедка, затова има много бракове между пратовчеди там...и се раждат ***. После за някакво си 6 годишно дете и след като направил кекс с него, когато станало на 8 годинки, наредил да бъдат убити 700 души и разрушава 30 000 християнски църкви.
468
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Не службите,а правителството гони! Така че отговора е ясен чие е решението!" - Правителството може и да гони, но правителството гони шпиони. А Русия затваря църква. Какво им пречи на руснаците да пратят свещеници които не са шпиони и църквата да продължи да работи? Или нямат такива които не са шпиони? България НЕ затваря църква. Русия затваря църква. Църквата е на Русия, а не българска.
467
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Струва ми се, че скоро тримата български авантюристи,които ген.Радев след като се опари, нарече шарлатани, заедно с майцепродавници като Тагарев и министъра на МнВР и неуки,нямащи основни понятия и административни познания министри,каквито са повечето от тях, ще изпълняват директните нареждания от Козяк 16. В резултат България ще стане ненужна на ЕС и прптивник, дори враг на Русия. Тагарев в заслеплението си към Украйна ще ни направи съюзник на Украйна, а и на САЩ трябва предана държава.