Отговорът на Москва: Затварят руската църква в София?

Това ще се случи след експулсирането на трима свещеници
22 сеп 2023 11:40, Александър Попов
614
Отговорът на Москва: Затварят руската църква в София?
Снимка: БГНЕС

Руската църква в София ще затвори вратите си, след експулсирането на председателя й архимандрит Васиан и още двама служители.

„Тази стара руска църква, която дълги години е била място за споделено поклонение на руснаци и българи, сега ще бъде затворена“, заявиха от МВнР на Русия.

На 21 септември свещеници от руската църковна мисия в София бяха извикани в имиграционната служба на България. Връчена им е молба да напуснат балканската страна до 24 часа, тъй като се предполага, че представляват заплаха за националната сигурност. Става дума за игумена на мисията на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на мисията протойерей Евгений и служител на храма, се казва в изявление на говорителя на Външното министерство на Русия Мария Захарова.

Още по темата

Според нея този изключително неприятелски акт на българските власти противоречал на логиката.

„Хората, които са посветили живота си да служат на Бог в името на единството между руския и българския народ, основано на обща религия и християнски ценности, бяха транспортирани като престъпници в превозно средство с решетки на прозорците обратно в църквата от българската имиграционна служба, за да си опаковат багажа. Те ще бъдат депортирани като нарушители. Те просто ще бъдат оставени на сръбската граница да се оправят сами“, казва Захарова.

„Възмутени и шокирани сме от случилото се. Това още веднъж подчертава, че сегашното ръководство на България явно е тръгнало по пътя на разрушаване не само на политическите контакти между нашите държави, но и на културните и човешки връзки между нашите народи. Сегашната им цел изглежда е прекъсване на отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви и братските връзки между руския и българския народ“, посочва говорителката на МВнР на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


614
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Кой съм "АЗ" ... Моят "АЗ" е Разум, Вяра, Надежда и Любов към Боговете на Ариите - Българите по Райската земя България. Богът на Боговете - Българите е Загрея - Слънцето" - към коя област диспансера те държат на списък? В Раднево ходил ли си?
465
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой съм "АЗ" ... Моят "АЗ" е Разум, Вяра, Надежда и Любов към Боговете на Ариите - Българите по Райската земя България. Богът на Боговете - Българите е Загрея - Слънцето, което Изгрява Сутрин Рано на ХорИсОнта и ни дава пряко Разум от Вселената, Вселена, Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна, а не на твоята измислена Религия с печата в Мозъка ви на Мохамед - Мойсей с отразените заблуждаващи лъчи от Луната с поглед към Мека! То и затова нашият Бог (((Слънцето))) превърна земята ви в пустиня!
464
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Не службите,а правителството гони! Така че отговора е ясен чие е решението!" - Ти ако видиш, че са агенти, няма ли да ги изгониш? Ахаааааа, яснооооо, на теб България не ти е мила. Мила ти е Русия. Агентите руснаци са ти мили. Яснооооо! Кристално ясно!
463
6
 
5
 
! Отговори
уж братя били преди 8 месеца
"Не Русия,а поклонниците на джендърите затварят руската черква! Там е разделението!" - Митрофанова каза, че руската православна църква решава. Все пак даже и църквата е построена върху земя принадлежаща на Руското посолство. Тази църква не следва правилата наложени според християнството на Българската православна църква. Ако някой смята, че православието е едно и също, тогава нека зададем въпроса, кому са нужни руснаци свещеници в България, като си имаме българи попове също? Къде ви е еднаквото?
462
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не службите,а правителството гони! Така че отговора е ясен чие е решението!
461
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не Русия,а поклонниците на джендърите затварят руската черква! Там е разделението!
460
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
*** правеха същото с църквата! Кой предаде Левски? Поп! Кого сочеха с пръст -попа?! От тая сглобка само Борисов се кръсти изглежда и той за парлама! Какво да очакваме?
459
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГaйБаню си мисли, че България затваря църквата. АХАХАХАХХА!!! Не! Русия я затваря! Любимата ви Русия! Защото са превърнали религията в инструмент за прокарване на политиките си.
458
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
През Средновековието католическата църква е раздавала платени индулгенции за опрощаване на грехове! Сега сглобката плаща чрез такива актове,за да може да и се опрощават греховете и да я оставят при коритото от Запада!
457
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"В българия има 1280 джамии. Кога тия джамии ше бъдат изхвърлени?" - На какво основание? Ти ли ще решаваш хората в какво ще искат сами да вярват? Кой си ти? Какъв си? Никакъв...
456
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Коко-хари... тя Москва затваря Руската си църква в София...... Кога и Мохамед ще затвори своите 1280 джамии на територията на Райската Земя - България?
455
2
 
7
 
! Отговори
Коко-хари преди 8 месеца
ДА ЗАТВОРИТЕ СВЕТИ СЕРАФИМ СОФИЙСКИ Е НАЙ ПРОТИВНОТО НЕЩО КОЕТО СТОРИХТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ОБЕЗВЕРЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД АМИН!!!!!!!!!!!!!!
454
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В българия има 1280 джамии. Кога тия джамии ше бъдат изхвърлени?
453
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Екресиаста - Жената е мрежа, сърцето е примка, ръцете окови, но все пак бракът е зделка в храма... Затова момченцата, като се родят, трябва да внимават, майките им в коя църкова ходят - в тая на Исус Христос - християнската или в тая на Юда - Мойсей и Мохамед - мюзюлманската... Ако майка им не ходи в Християнската... край на нормалните пинчулента и нормалния Кекс до края на живота ....
452
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На времето, когато радиацията е била голяма всички сливи били окосмени. Трябвало е да ги обръснеш , преди да си направиш компот. Ама не си е заслужавало труда, щото ракията ставала по лесно. Та от там идва: *** и се Сepи и не забравяй, че Сpaнeто управлява Дупeтo.
451
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нещо, което винаги ще помня от моята прабаба /лека и пръст/... Господ Не Е в църквата..
450
4
 
6
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 8 месеца
Откъде накъде *** ще се разпореждат на наша територия? Да се преустрои сградата като български храм! Руските шпиони, вън от България!
449
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Той, Българина вървеше лъкатушейки по пътищата на България. Лъчите минаваха през него без да го докосват, и мрак изпълни нечовешката му душа. Изкачи се горе в планината и душата му се изпълни с Вечна Енергия и стана ЧоВек...
448
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Религиите бяха сътворени да контролират чрез различен Кекс Хората върху планетата Земя. Само ЧоВекът ... Чо ..Енергия, Век, Вечна - ЧоВекът с Вечна Енергия в Душата използува Ентропията сутрин Рано, когато Загрея(Слънцето) ИзГрее на ХорИзОнта, изкачвайки се високо по Върховете на Планините и смеейки се с Еволюцията и Религията и е Богът на Земята.
447
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато някой, някъде успее да дефинира математически от Безкрайността Единицата, тогава ще разберем защо Електроните запазват своята мигновенна любов във времето при докосване и в безкрайността. Тогава ще разберете Разума на Българина. Тогава ще разберете как Вселената - Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна използва от хилядолетия Ентропията, за дресиране на Маймуните по горите в Хора, за да има Еволюция по земята и дресиране на Хора в Майнмуни по храмовете за да има Религии...