Васил Терзиев: Възстановихме осветлението в два от най-посещаваните паркове

Това са Южният и Западният парк
3 мар 2024 20:40, Стела Стоянова
97
Васил Терзиев: Възстановихме осветлението в два от най-посещаваните паркове
Снимка БГНЕС, архив

С радост мога да кажа, че сме възстановили изцяло неработещото осветление на два от най-посещаваните паркове, Южен парк и Западен парк, и работим активно това да се случи и в останалите два големи парка - Заимов и Хиподрума. Това съобщи във фейсбук профила си кметът на София Васил Терзиев.

"В предизборната кампания заявихме, че ще работим по подмяната и изграждането на ново осветление в парковете, за да подобрим сигурността и естетическия им вид. До март 2025 г. планираме да осъвременим и основните булеварди с LED осветление. Подробностите можете да видите по-долу.

Южен парк: сменихме всички 128 неработещи и остарели осветителни тела. Също така възложих да започне работа по проект за изграждането на осветление по алейната мрежа, която свързва Южен парк (в частта около бул. Аренсалски 125) със спирката на градския транспорт на ул. Бяла черква. Това ще позволи свободното придвижване на хората от квартала, които сега минават по заобиколен маршрут, за да избегнат тъмните алеи. Очаквам в началото на лятото да започне изграждането на новото осветление.

Западен парк: до края на седмицата ще имаме 100% работещо осветление. Там екипът възстанови над 400 осветителни тела. Продължава работата по отстраняването на неработещи стълбове и изграждането на липсващи стълбове и захранване към тях.

Ситуацията в парка Заимов е доста по-трудна, заради изключително лошото и опасно състояние на съоръженията, включително и корозирали стълбове. Това изисква сериозно финансиране и в момента работим активно, за да го осигурим. Дейностите в парка Заимов предвиждаме да отнемат още няколко месеца.

За парк Хиподрума, в който от десетилетия не е поддържано осветлението, подготвяме план за проектиране на осветителната мрежа до края на месеца.

Големите булеварди: започваме подготовката на проект за финансиране на подмяната на остарялото осветление със съвременна светодиодна технология за големите булеварди. До края на другата седмица проектът ще е готов и внесен за гласуване в СОС. Той предвижда да подменим 8 000 осветителни тела, за да може до март 2025 г. в София да няма нито един голям и неосветен булевард.

Екологично и енергоспестяващо осветление: основен фокус през следващите години ще бъде подмяната на остарелите лампи с нови LED тела. Това ще ни даде възможност да направим спестявания от поддръжка и сметки за електричество. Спестените средства ще вложим в изграждане на липсващи стълбове и инфраструктура", пише още Терзиев.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Епа това е като за ден-два работа. А останалите 20 дена какво ще правите? пеперуда за дъжд, та да отчетете миене на улици?
72
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
До До Щирлиц...Дали е имало фалити не знам,не отричам масовото убийство на студенти,но за 35 години случаите с пострадали поради преливане на язовири,скъсване на язовирни стени,бяха доста чести.Фалити също имаше,като се започне с aйдушkoтo правителство на синия козел,айдуцитe около Виденов,Костовите апаши, и тези на Бойко.Разграбването на една държава също е ФАЛИТ.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В южния парк пейките са в окаяно състояние, също всеки втори си е пуснал огромното псе на самотек, няма елементарна култура и възпитание, пари има само за плакати за двойки жени и мъже Васко, за хората не.
70
4
 
3
 
! Отговори
До Щирлиц преди 2 месеца
Въпреки тоталния контрол по онова време пак имаше измами и убийства! Масовото убийство през 70-те години в Студентски град например -10 студенти са убити в един блок! Имаше и наводнения и други природни катаклизми, спукани стени на язовири - цяло село изчезна под водите на язовира, а да и за 45 г. три фалита на държавата!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като ги изпочупихте, сега ги възстановявате, тоест ще ги възстановявате!
68
1
 
6
 
! Отговори
София-център преди 2 месеца
Срам ме е че гласувах за това
67
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
До Оня от Люлин.....По времето на мнооого лошия социализъм,Западния парк беше приятно място за отдих.Такива бяха и всички софийски паркове и градинки.Какво лошо време беше тогава....
66
1
 
7
 
! Отговори
Оня от Люлин преди 2 месеца
Западен Парк отдавна е свърталище на наркомани и всякаква друга долна ***! Никой нормален човек не ходи там!
65
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
А очите на Самуил ще оправите ли?
64
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре, че сте вие, че ако е Възраждане ще бъде тъмно и ще има битова престъпност...
63
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
У-У-У-У-У-У-У-У-У-У!
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябваше да остави някое и друго неосветено кътче ,къде ше се клецатт младежите
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименА КОЛКО ОТ ТЕЗИ 11 МИЛИОНА ЗА ОТИШЛИ РЕАЛНО ЗА ЗАПАДНИЯ ПАРК?
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 61 На три буустера...Те братушките ще възстановят Мариупол и ще стане по-красив град от кoчинaтa София накрая. Много по-ефикасно е да започнеш да строиш наново, вместо да правиш ремонти на стари сгради.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е работа за 3 дена, а откога обещавате. Паметника демонтирахте за по-малко време и без да се офлянквате. Кога го смените това осветление, тогава се похвалете.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
УААААУУУУ...какво постижение, какъв напредък....За права лопата си Терзиев.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е готино надзора и проектанта на Западен парк да работят заедно. Още по-добре е да са едно семейство. Накрая всичко е тип-топ, само лампите не светят.
56
1
 
4
 
! Отговори
Соф преди 2 месеца
Това е ваше задължение няма нужда да правите реклама с това поели сте ангажимент към хората ще си изпълнявате.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фандъчка даде 11 милион само преди 2 години за Западния парк
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не ни интересува това , нормалните хора от работа нямат време да ходят нощес по паркове и градинки