За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София

Сериозно е поскъпването и в централните райони на столицата
204
За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има големи разлики между поскъпването на имотите в различните райони на столицата. В ж.к. „Младост” например повишението на цените в рамките на две години е много голямо. Един нов двустаен апартамент преди струваше 100-120 хил. евро, в момента за 150 хил. евро трудно може да се намери подобно жилище, разказаха брокери на имоти пред „Труд“.

Още по темата

В ж.к. „Младост” и в централните райони на София има сериозно поскъпване. Южните райони винаги са много интересни за купувачите и там търсенето е голямо. Апартаментите в такива желани райони държат висока цена. Сред причините за това са ограничените възможности за ново строителство.

В централните райони на София почти не са останали терени за застрояване. Това затруднява архитектите, защото те трябва да се съобразяват със зоната, в която попада теренът, и на база заданието да създадат възможно най-добрата сграда, която се вписва в околната среда и предлага удобства на хората, които ще купят апартаменти в нея.
Много сделки има и в крайните квартали на София, защото там цените са по-ниски. С развитието на градския транспорт вече няма толкова голямо значение какво е разстоянието от апартамента до центъра на града. Затова хората с по-малък бюджет избират имот именно в районите с по-ниски цени на жилищата. Ако човек трябва да направи компромис дали да купи жилище с няколко квадратни метра по-малка площ или да бъде по-отдалечено от центъра, много хора предпочитат да имат по-голям дом, макар и в по-краен квартал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: жилищаимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
10
 
2
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 месец
До Анонимен 160, ако беше прочел статията... щеше да вденеш, че панелките стават прерогатив на бедняците. ДОбре, че се махна комунизма, че да разберете и вие що е то живот с пари в джоба.
158
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
добре че беше комунизма да построи 99% от инфраструктурата и 90% от жилищата .А сегашните розови понита либералчета могат само да се гушкат мъж с мъж и да гледат тик-ток. Слава на бай Тошо.
157
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Панелките на Запад стават за рециклиране . Изважда се арматурата и бетона отново се преработва. Такива съоражения , машини са готови и чакат необходимия момент за България
156
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунизма ни остави панелките с бюрокрацията , направи хората инвалиди. И си отиде. Панелка ремонт по електро ,водопровод , канализация не понася. Трудно се ремонтира .
155
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е една --Човешката алчност ще унищожи човечеството !
154
1
 
8
 
! Отговори
ПА ТОЯ... преди 1 месец
Поздрави от Сидней Аавстралия ТИ НЯМАШ ЛИ АВСТРАЛИЙСКИ ФОРУМ БЕ МОМЧЕ ???? КЕНГУРАТА И КОАЛИТЕ НЕ ТИ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ ЛИ ? ЗНАЕШ ЛИ В СИДНЕЙ АУСТРАЛИЯ ИМА ОПЕРА ????
153
3
 
2
 
! Отговори
РЕАЛИЗЪМ преди 1 месец
По 100 лева добавка за Великден за пенсионерите, но не за всички КАТ СЕ ПЕНСИОНИРАМ ЩЕ ГО ДОПЛАТЯ АМА НЕ ТОЧНО...
152
2
 
3
 
! Отговори
МАЛИИИ преди 1 месец
Със 360 вноски по 1200 лева на ПРЕДЛАГАМ ВНОСКИТЕ ДА СТАНАТ 520 ЕВЕНТУАЛНО ДЕЦАТА ЩЕ ГО ДОПЛАТЯТ
151
6
 
16
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Пазара на имоти в България няма много пазарна логика, но когато няма икономика където хората да вкарат пари, с инфлация, народа ги вкарва в имоти, лошото е че при тая демографска криза повечето жилища са празни, повечето от имотите са на шпакловка и не могат и да излязат на пазара за наеми..., абе ще гледаме какво ще стане
150
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 160, чакат... светът да се срути до тяхното ниво. Ей това чакат масата българи :) Добрата новина е, чене се случва и светът се развива без да се съобразява с липсата им на интелект! Само тук са много силни. Когато излязат на улицата са свити мишки, защото там си личи липсата им на класа.
149
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
преди 6 г.дъщеря ми си купи 56кв.м в Германия с кредит 2% лихва, сега същият апарт.струва 280 000евро.вие стойте и чакайте още.
148
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Средната заплата за България тогава е била бруто 890 лева, а сега е 2100 лева." - Айде да речем, че грубо е по 2. Сега има двустйани панелки з апо 500 000 лева. Преди 10 години същите бяха по 90000 лева.НЕ по 250 000 лева! ЧУВАШ ЛИ БЕ! ЛЪЖЕЦ! ИМАМНИК! КРАДЦ! БОЙ ПО ТИКВАТА! БОЙ БОЙ БОЙЙЙЙййЙЙййЙ!
147
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 144, като гледам отрицателния вот на поста ти.... много малко са съгласни с теб! И огромна част от хората си харесват живота сега. Знаеш ли защо? Защото не са мрънкачи като дебелите комунисти като теб :) Хората си работят и живеят добре. Само прогнил комунистически мозък врещи, че преди е било хубаво. И да знаеш, че има още много, които помним много добре каква мизерия беше преди 89та! Така че по-леко с лъжите!
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 155 - Със 360 вноски по 1200 лева на месец, ей така... И стига ви врякал.
145
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как при заплата 2000 лева се купува жилище с цена 2000 euro/кв.м???????Къде са ИНСТИТУЦИИТЕ НАП, ПРОКУРАТУРА, МВР, за да се организират АКЦИИ относно ДОХОДИ и РАЗХОДИ на НОВОДОМЦИТЕ закупили "ЕВТИНИ " жилища с цена 2000 euro/кв.м?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
144
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как при заплата 2000 лева се купува жилище с цена 2000 euro/кв.м???????Къде са ИНСТИТУЦИИТЕ НАП, ПРОКУРАТУРА, МВР, за да се организират АКЦИИ относно ДОХОДИ и РАЗХОДИ на НОВОДОМЦИТЕ закупили "ЕВТИНИ " жилища с цена 2000 euro/кв.м?!?!?!?!?!?!?!?!?!?НЕ изтривайте коментара! Защо го изтривате???
143
6
 
3
 
! Отговори
преди 1 месец
скачат т0земците по фавелите и се възпаляват в какъв кибуц живеят. Ми то това на снимката става само за жежански център от отворен тип. Поздрави от Сидней Аавстралия
142
1
 
2
 
! Отговори
Като е рекъл байГаня преди 1 месец
не факултето отдето си родом
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има условие да получиш 50% по вече- ако успееш да го продадеш, ако не ще му плащаш данъка.
140
2
 
1
 
! Отговори
до оня с лихвоточ преди 1 месец
Абе пиле шарено , я обясни колко апартамента си купи с лихвоточките че нещо не разбрах ?