Скандално: Златните ни момичета спали в мизерия

Бяхме в стаи с мухъл и влага, отвратена съм, изригна Раева
Обновена: 28 сеп 2011 15:47 | 28 сеп 2011 15:39, Красимир Ангелов
97
Скандално: Златните ни момичета спали в мизерия
Снимка: БТА

Скандални факти бяха оповестени по време на пресконференцията на Илиана Раева и националния отбор на България по художествена гимнастика, който спечели златен медал от световното първенство в Монпелие.

Родните грации направиха страхотно представяне на шампионата на планетата, ставайки световни шампионки на 3 ленти и 2 обръча, а също така нашите момичета спечелиха още два бронзови медала – в многобоя и на 5 топки.

Треньорът на ансамбъла Илиана Раева обаче нападна остро председателя на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова, която седеше точно до Раева.

"Изкарах най-тежките дни в живота си. Пристигнахме в Монпелие и бяхме принудени да бъдем настанени в общежитие за бедни, в което дори няма връзка с телефон. Няма да ви казвам в какъв вид бяха тоалетните, крайпътните тоалетни от социализма в България изглеждаха по-добре", изригна Раева.

"Помолих французите да търсят хотел, 3 часа момичетата стояха на тревата. Намери се крайпътен мотел, в който останахме. След 3 дни трябваше да се преместим в друг мотел. Никой не се интересуваше, че това е национален отбор на България.

Напуснахме и него. Имаше дни, в които не можехме да се храним, децата ядяха в крайпътни заведения за обществено хранене. Безумие, пълно безумие. И ще ви кажа още нещо – в тези мотели имаше проститутки", продължи разказа си Раева.

"Когато казах, че трябва да се преместим, нямаше нито един хотел, в който да настаним момичетата, Монпелие беше препълнен по това време, а и ние бяхме група от 18 човека. Благодарение на д-р Мариела Сиракова намирахме тези мотели, но всеки ден трябваше да освобождаваме стаите си.

"Не може да си представите в какви стаи бяхме настанени, пълни с мухъл. Спахме на отворени врати, защото имаше мухъл и влага. Да се каже резиденция, е цинизъм, г-жо Гигова", гневно заяви Илиана Раева по адрес на Мария Гигова.

"Няма французи, те не са виновни. Казаха ми: "Илиана, ние пращахме оферта до федерацията, но от България ни казаха по-евтино. Пратихме втора оферта и пак ни казаха по-евтино". Французите зарязаха организацията, направиха блестящи условия в залата, изкараха 500 деца, за да може националният отбор на България да тренира.

В крайпътното заведение чакахме 1 час да ни сервират, момичетата ядяха и тръгвахме оттам за втора тренировка. Тези момичета така станаха световни шампионки. Не може да си представите през какво унижение минахме", заяви легендарната ни гимнастичка.

Какво още каза Илиана Раева, четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ги каня в луксозната ми спалня... всичките... начело с треньорката...
93
2
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Няма такава простотия .....ТА ТОВА Е НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯЯЯЯ ......нямам думи за случилото се .......ТА ТОВА СА СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНКИИИИ.......*** чудесията
92
2
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Няма такава простотия .....ТА ТОВА Е НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯЯЯЯ ......нямам думи за случилото се .......ТА ТОВА СА СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНКИИИИ.......*** чудесията
91
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 12 години
това не е държава бе - що се заблуждавате? това е една шайка с нелегитимна власт, която краде парите ни! ПРОСТО НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!!!
90
0
 
13
 
! Отговори
ХХХХ преди 12 години
Страната ни е бедна?! С 1000 евро на ден за футболен треньор?! Или е бедна само за някой?! Няма такава държава...
89
3
 
8
 
! Отговори
Алчо преди 12 години
Заколете Мария Гигова, външния министър и посланика ни във Франция и няма да се случи втори път ! Да живее демокрацията. Смърт за полицаите "убийци" и мъчителите на българи !
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да,бих поздравил Раева,когато стигне успехите( или се доближи) на Нешка Робева,а след това състезателките и да я предадат ,както тя направи със своята треньорка.Дано разбере ,какво и е било на Нешка,защото проблемите не започват с Илияна,нали?
87
0
 
10
 
! Отговори
Недостойно! преди 12 години
Вероятно не само от Мария Гигова е зависело. Има и други виновници. Срам!
86
1
 
21
 
! Отговори
Браво на децата! преди 12 години
Уви, всички талантливи, почтени, стойностни, наистина носещи гордост на Родината, трябва да бъдат смачкани! Така е у нас. Не само в спорта, а и в науката, културата, навсякъде! Злобата и завистта царуват. Затова младите, интелигентни, образовани и способни българи бягат. И ще бягат! Голямо браво на тези малки момичета с голям дух и борбеност, от които всички има какво да се научим!
85
0
 
17
 
! Отговори
Тиит преди 12 години
Пълно безумие бе, как може такова нещо! СРАМОТА! Горките деца! Като донесоха златото в България станаха най-хубавите, иначе при мухъла и курвентиите ги пратили! А иначе малко в повече ми дойдоха истеричните писъци на Раева снощи и днес. Малко си е злобна тази женица.. Ама живи и здрави :)
84
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се закрие професионалния футбол в БГ и парите ще се пренасочат към другите спортове. Без това от ритнитопковците полза никаква - ни постижения, ни национална гордост.
83
0
 
16
 
! Отговори
галактика преди 12 години
В тази история ми харесаха две неща - че момичетата победиха, и че при посрещането всички се държаха на ниво, тоест, не стана и дума за проблемите. Поздравления за поведението на всички!
82
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
I 9 000 zlatni medali da spe4elat,BBC i CNN pak nema da suobshtat,zashtoto Studenata Voina produljava.
81
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Хубаво е ,че Раева на свойгръб почувства злобата и завистта на Гигова.До сега с нея плюеха по Робева.Знам,че ще отнеса минусите ,но нашите гимнастички имат нужда от други съчетания и музика. Спечелиха,защото не направиха грешки. Преди се отличавахме с най-трудните ,най-ефектните и най- сърцато изиграни съчетания. Сега сме част от останалите.Играем като автоматчета ,за да вземем медал.Може да е прагматично, но не е българско.Не правехме сметки ,а ги побърквахме от красота.
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На гол ***, гордостта не звучи много гордо!
79
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми не са цар киро,за това не са в 4 звезден хотел.Не са и футболисти,за да им се създават условия.те са просто златните момичета,които ни карат да се гордеем,но българина не трябва да се гордее,той трябва да бъде мачкан,така ще си стои на *** и няма да мисли кой и защо го унижава и не му дава да живее нормално.
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А това,че е имало *** ,щяха да го оценят като голям плюс,ако бяха мъжки отбор ! :)
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
66 ама тичате за пасош
76
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
71 аре бегай в бюрм да ви е.. шиптъра в калето май,они глупави. От вас трябва да почнем после *** *** се носите на талази с пасош тук и много ви знае устата и като си представя, че ще се умешаме с вас и ще станем пички като вас лошо ми става
75
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чак пък СКАНДАЛНО!!!!!!Ами че всеки 2-ри българин живее и спи в мизерия!И най важното,че си му харесва!