Кобрата без счупвания след сблъсъка с Кличко

Кубрат Пулев се размина само с рани и хематоми от боя с украинеца
Обновена: 16 ное 2014 21:31 | 16 ное 2014 15:32, Камелия Цветанова
436
Кобрата без счупвания след сблъсъка с Кличко
Снимка: Ройтерс

Кубрат Пулев няма сериозни наранявания след мача за световната титла по бокс в тежка категория срещу Владимир Кличко късно снощи в Хамбург, съобщава БТА.

Още по темата
Пулев е преминал медицински прегледи на скенер, които са показали, че той няма счупвания по лицевата част на главата и вътрешни поражения, а само рани и хематоми, които са обработени.

Кличко защити шампионския си колан във версия IBF, след като нокаутира Пулев в 2:11 минута на петия рунд. Преди това украинецът още на три пъти свали съперника си в нокдаун.

След двубоя българинът беше пратен в Университетската клиника в града от лекаря на двубоя Щефан Бок заради съмнение за фрактура на скулата, нараняване на горната челюст и тежко мозъчно сътресение.

"Желанието ми винаги е след мачовете съперниците ми да бъдат здрави. Но в спорта се случват и такива неща. Не беше лесно. Кубрат Пулев се представи добре. За това заслужава уважение. Мисля обаче, че му дадох добър урок", коментира Кличко, който е непобеден на професионалния ринг от април 2004 година.

Украинецът записа 63-а победа в 66 мача и защити за 17-и пореден път световната си титла в тежка категория.

Премиер Бойко Борисов пък поздрави Кубрат Пулев след мача снощи.

Министър-председателят написа на своя личен профил във фейсбук, че родният боксьор е показал "смелост пред такава машина" като Кличко, за което заслужава "похвала и респект".

"Поздравявам Кубрат Пулев за това, че се изправи смело пред такава машина. Само затова, че беше там, че българското знаме се развя и цялата зала скандираше неговото име, той заслужава похвала и респект", сподели премиерът.

"България се нуждае от такива силни и достойни мъже, а сигурен съм, че неговите успехи тепърва предстоят. Чухме се и му пожелах бързо възстановяване, защото следващите победи и световни титли съвсем скоро ще бъдат факт", казва още Борисов.

Още спортни новини четете на gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: кличкоКобрат Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
11
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Нито Кубрат е Кулев, нито Кличко е руснак. Вземете 95% от пишещите тук да си осмислите живота с нещо по-полезно от това да троло-злорадствате на липсата на опит у най-добрия ни боксьор.Честно казано, ако всички изакали се тук са представителна извадка за българите днес - по-добре да я няма България - там Турция, ли Албания ли, или Малта - който ще да ни завладее.
276
12
 
7
 
! Отговори
дедо Йов преди 9 години
а е тюфлеци от 100г бокса се контролира от мафията, няма значение колко си добър, колко те бива докато Главните не решат че е дошло твоето време ще падаш и ще търпиш!
275
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига празни приказки:"човеко-слънце" бил казал чеКулев бил показал мъжество?!Ми бокса да не е за балерини?!Този спорт е за хора със здрави ***!Кулев е такъв,но бокса е спорт,а нашето момче явно е много далеч от титлата!Претенции и празни приказкимногооо,но трябва и качества!
274
10
 
17
 
! Отговори
SMOKA преди 9 години
много бо изяде трябва да почерпи кличко че не го остави в инвалидна количка,бая го насини ако има реванш,наистина ще го ядоса и осакати...нашият ще вие като куче ..тоя украинец го пощади ама 2 път ще го лупа и слуша дали диша
273
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук стана някаква гадория, и Кобрата беше облъчен, и оня пергел. Ама нашия толкова обичливо да чата да му натъртят нослето, че то и кока да е, пак по предпазлив ще си! Ибрика и асан, и мемед (или как там им казвате *** - новите българи), че те по-щяха да се пазят! Имаше някаква извратения тук, но медийте мълчат, за да не ядат уят на службите.
272
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашта кобра се оказа обикновена българска змиорка :)
271
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждам никаква гордост и смелост, да се изправиш срещу локомотив с брадичката си и да очкваш да го спреш ... ама иначе преди мача Кличко момиченче бил, страхлив бил, не знам си кво. Съдията виновен, мафията виновна, тока спрял, няма парно и рейс 306 все закъсява ...
270
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOI VE4E E SMOK !
269
10
 
17
 
! Отговори
SMOKA преди 9 години
Нашия Кубрат след мача стана като японец!Ха-ха-ха-ха-ха.
268
1
 
0
 
! Отговори
До 321 преди 9 години
До крайОчевидно не разбираш абсолютно нищо от бокс. За тези които се интересуват от истината - защо реферът трябваше да спасява всъщност страхливият *** - ето инфо:
267
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен322Много отрицателна енергия си събрал бе човек! Успокой се малко.
266
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако си се бием така за кеф на улицата,ще дойде полицияза спорт обаче минаваегати лъжливата работа
265
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 318Идиот!!Сам си сложих ........ 5 + до сега.Абе да не би теб да са те били вчера в тъпата глАвА?!
264
9
 
12
 
! Отговори
край преди 9 години
Ленакс Луис спука Кличко от бой. Пукна му веждата на две места и му наду една скула. Кличко щеше да е мъртъв, ако лекаря не спря двубоя в 7 рунд. Това беше втората загуба на Кличко.Ленакс Луис накаутира Тайсун в 9 рунд.Така, че правете си сами сметка, къде е Кличко? Доста назад, по-зле дори от Тайсън. Сега си преставете нашия Пульо, как играе в Америка. Първо да си купи ковчег.Макар, че се съмнявам вече да излезе на ринга. Истината е че счупената скула е край за кариерата му като боксьор.
263
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано нашия да се оправи, защото счупена скула в бокса, често означава край на кариерата! Стискам му палци, исренно!
262
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен316Сам си слагаш +.
261
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е, ч българите са злонамериени хора, които намират утеха в провалите на другите.
260
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 312Всеки се опитва да спечели нещо но подобни опити не са достойни нито за уважениенито за подражание.*** Пульо е нещото което не е за подражание.А твоето мнение е показателно за екачествената ти същност.
259
3
 
7
 
! Отговори
до 312 преди 9 години
За себе си - да, за България незнам какво ще спечели
258
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю, ти си готов за политик в някоя социалистическа държава. Жалко че почти не останаха такива. Празнословието ти е УЖАСЯВАЩО. Другаря Ким Чен те очаква.------------------------------------------------Очакват те не 4 км в София.