700 на изпит за степени на летния лагер по киокушин

Състезателите се явиха в Камчия за да сменят поясите си
Обновена: 9 юли 2016 21:22 | 9 юли 2016 21:18, Екип на Черно море
0
700 на изпит за степени на летния лагер по киокушин
Снимка: Информационна агенция Черно море

За десета поредна година Българска карате киокушин федерация прие Международен технически лагер, който завърши с тежки изпити за степени и детски турнир. Над 900 участници се подготвяха в най-твърдия стил в курортен комплекс “Камчия”.

В юбилейното издание, което БККФ организира заедно със Световния киокушин съюз (KWU) участваха каратеки от различни международни организации (KAN, WKO, IBK, IFK) и 13 държави – България, Япония, Азербайджан, Русия, Беларус, Украйна, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Словения, Франция, Полша и Сърбия.

Специално за събитието у нас пристигна японска делегация, водена от канчо Хацуо Рояма.

Директорът на Световната федерация по киокушин-кан беше и главният изпитващ за степени. Тази година в Камчия можеше да се вземе и ІІІ дан. Изпитът буквално “извади душите” на състезателите – от загрявката, през задължителните кати и боравенето с тояги (“бо”), до директните схватки кумите.

Сенсей Николай Рачев – национален представител на киокушин-кан, не скри отличните си впечатления от лагера в Камчия. Рекордният брой участници и треньори са безспорна атестация за юбилейното издание. Около 700 бойци се явиха на тестове за “кю” и “дан” – за повишаване на степени. Не всички успяха, но и това е незапомнено постижение”, каза сенсей Рачев.

Много снимки и още информация за събитието вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари