Силвия Дънекова е нашият човек! Тя изгърмя с допинг в Рио

Рекордьорката ни на 3000 м стипълчейз може да бъде отстранена за 4 г.
12 авг 2016 07:07,
58
Силвия Дънекова е нашият човек! Тя изгърмя с допинг в Рио
Снимка: БОК

Силвия Дънекова е дала положителната проба за еритропоетин, съобщи BGathletic.com, позовайвайки се на няколко независими източника.

Според информациите рекордьорката ни на 3000 м стипълчейз е била тествана за допинг след пристигането си в Рио де Жанейро и в момента се очаква потвърждение на резултата й от Б-пробата.

Още по темата

Според програмата на атлетическия турнир на олимпийски игри сериите в коронната дисциплина на Дънекова са на 13 август. Тя пристигна в селото на спортистите в Рио с първата ни група олимпийци на 26 август.

Атлетката не беше открита за коментар, а процедурата изисква пълна конфиденциалност от останалите органи, имащи отношение по случая, до неговото крайно приключване.

Стойностите на кръвния допинг, известен още в спорта като ЕПО, са били доста спорни и се е наложило А-пробата на Дънекова да бъде "въртяна" няколко пъти на свръхмодерните машини, осигурени за олимпийските игри. Тези спорни елементи около пробата може би ще бъдат използвани в защитата на българката, за която това трябваше да бъде втора олимпиада след участието й в Лондон 2012.

След обявяването на резултата след теста на Б-пробата, атлетката трябва да получи наказание или да бъде оправдана, ако той бъде отрицателен. Евентуалното наказание на българката, която никога не е давала положителен допинг тест до сега, може да бъде доста сурово.

Според променените правила на Световната антидопингова агенция от 2015 г. първа положителна проба се наказва с 4 години лишаване от състезателни права, а не както беше преди това – 2 години.

Всичко за Рио четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
9
 
! Отговори
пич преди 7 години
Девойко като те извъкит за проба имаш на разположение 2 часа .пушиш една цигара от див канабис и пробата нищо не показвазащо лекаряти проспа калко пъти да му казваме каво да прави.Пушенето на цигара от канабис Фелпс го каза преди няколко години.пробвано доказано и нас затова нени хващат.просто и ефикасноно заридади министъра пак се подложи на хамериканците.
15
8
 
14
 
! Отговори
Мислещ човек преди 7 години
Тая ПАТ-КА изпратена на Олимпиада с народна пара, не си гледа нас.раното ду.***, ами почна да намесва американците, Путин и Русия, та дано гафът и стане с политически отенък!Падна ми в очите!
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дънекова се издъни! Но защо се издъни?Зобят ги, всички всички ги зобят! - фелпс-мелпс и подобните му, руснаците, нашите, бившите соц., китайците. Въпросът е, кой с какво се зоби. Явно едните имат супер технологии и продукти за това, а другите са на нивото на московската олимпиада.Уж се интересувам от спорт, пък на това девойче името съвсем ми се губи... Май е прав един от коментиращите по въпроса с екскурзиантите? И олимпийските принципи са аут - всичко е геополитика!
13
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че бълга*раците се дънят в каквото и да докоснат.Все някой ви е виновен че сте глупави.За това си избрахте Тиква за премиер който все мрънка.Руснаците му виновни, турците му виновни, после и Европа му виновнаа магистарлите които построи (открадна пари) са нагънати като развълнувани морета.Но Той НИКОГА и ЗА НИЩО не е виновен.Ето това сте вие бълга*раците. Неспирно мрънкащи некадърници.
12
8
 
20
 
! Отговори
"бравос" преди 7 години
Да отидеш на екскурзия и да посрамиш България - с един куршум два заека...
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж и провинциалната мутра и не питай повече.........
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой гледа Олимпийски игри вече ? Спортове, в които победителите се излъчват според политическите вълнения и чийто най-интересни моменти са свързани с резултатите от био-химични лаборатории. Предпочитам да гледам световното по Дота 2 или каквито и да киберспортове. Там играят едни шишкави момченца, ама поне никой не печели или губи в зависимост от фиксинга на долара и реакциите на Владимир Путин. На другите Олимпийски направо да си раздават медалите и да ни уведомят за медицинските тестове
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали все подражаваме на Русия - ето сега пием допинг като тях :)
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново ГСП от същия "автор". Заглавие ли е, мисъл ли е?...
7
6
 
55
 
! Отговори
някоя си преди 7 години
Интересно защо само спортисти от бившия източен блок или Китай се хващат с допинг? Няма политика, нали? А американците, които имат крака като мраморни колони, мускули като на олимпийски богове и пол, за който се чудиш какъв е, са чисти, нали? Те не вземат нищо...Само жените им са с бради и не говорят, защото отворят ли си устата се чува мъжки бас...
6
6
 
17
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Олимпийският принцип е "главно е участието". Момичето вярно казва, че няма амбиции за медал, което не я прави виновна в каквото и да било и обяснява защо няма смисъл да взима допинг. Има достатъчно други нормативи, които да попречат например на писач от форума да отиде на олимпиада. А изискването да си поставяме неизпълними задачи е за психично болни хора, не е олимпийско задължение. На много от българите лошото им е завистта и примитивното желание да си покажат магарията
5
9
 
52
 
! Отговори
И преди 7 години
A Фелпс е чист като момина сълза...храни се био!
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бравос, първи случай на Олимпиядата с дипинг, я да се прибират всички екскурзианти оттам въглаве с кюфтето-спортен министър.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, най-после сме първи! Нас ни хванаха първи, бе!
2
11
 
22
 
! Отговори
номер2 преди 7 години
Вземаш допинг. Хващат те. И ето снимката ти във вестниците! Кой щеше да чуе за съществуванета на лицето Силвия Дънекова? Мислех, че Българската федерация по допинг се занимава само със щанги, но явно е използван челният руски опит и в други спортове!
1
6
 
30
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Поне да вземем и ние нещо от тази Олимпиада - наказание. :)