Съдиите скочиха на БФС: Не ни използвайте за изкупителна жертва!

Асоциация на реферите със становище по повод отстранените арбитри
8
Съдиите скочиха на БФС: Не ни използвайте за изкупителна жертва!
Снимка: Lap.bg

Асоциация на футболните съдии в България излезе със становище по повод временно отстранените петима рефери от родния елит. В него се твърди, че Съдийската комисия не е взимала решение за изключването им и решението е взето еднолично. Реферите допълват, че не трябва да се превръщат в изкупителна жертва.

"По повод съобщението от 03.11.2022г. на сайта на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България заявява пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на заседание на Съдийската комисия, въпреки желанието на авторите на съобщението, да му предадат такъв вид.

Остава изводът, че решението е взето еднолично или от Председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, или от Президента на БФС Борислав Михайлов, като в първия случай това противоречи на Правилника за организацията и дейността на СК при БФС, а във втория на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, защото представлява грубо вмешателство в работата на една независима институция, каквато трябва да бъде Съдийсктата комисия.

Ако по този начин БФС се опитва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни елит, футболните съдии не бива и не могат да се използват за изкупителна жертва в поредния, срамен за футбола ни акт“, пишат съдиите.

Всичко за поредния скандал в родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: футболни съдииБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махат неудобните.Кактомвинаги в България.Не свириш за даден отбор и те махат.Дъното е наше.Блатото отадвна мирише.
7
4
 
1
 
! Отговори
Правят грешки да преди 1 година
Мисля съдиите правят грешки, но те са двупосочни. Т.е. не мисля че ощетяват някой отбор нарочно. Като гледаш от началото на първенството и то се вижда, в някой мач грешките са в ущаб на отбор, в друг мач в негова полза
6
1
 
1
 
! Отговори
Правят грешки да преди 1 година
Мисля съдиите правят грешки, но те са двупосочни. Т.е. не мисля че ощетяват някой *** нарочно. Като гледаш от началото на първенството и то се вижда, в някой мач грешките са в ущаб на отбор, в друг мач в негова полза
5
0
 
3
 
! Отговори
Сорос преди 1 година
Ще се осъзнае те ама дано не е късно... Правете любов, а бе война!
4
2
 
0
 
! Отговори
И преди 1 година
Папата да ви свири,угодия няма!Все някой ни ограбва,краде,унижава,мрази и т. н. до края на света.(Ех едно време какви съдии имаше!Като Богдан Дочев например!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде бяхте в 11-тата секунда в Разград? Къде бяхте при волейбола на Стафанов? Къде,къде,къде... до безкрай. Първо кажете защо свирите така. Перуци, е ясен, пътник без билет, изтеглил си оставката! Защо подкрепяте Лудогорец 12та година, защо сляпо свирите на Лефски?
2
0
 
5
 
! Отговори
Ken преди 1 година
Я сега си извадете едни на други кирливите ризи.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдиите скочиха с глава.