Синер разплака Джокович в Торино

Това бе първата победа на италианеца над сърбина
Обновена: 15 ное 2023 09:32 | 15 ное 2023 09:31, Петър Бойчев
17
Синер разплака Джокович в Торино
Снимка: БГНЕС

Синер постигна първата си победа над Джокович с мощната подкрепа на италианската публика на финалите на  ATP в Торино. Янник Синер я постигна драматично след четири загубли. Този път надделя над сърбина със 7:5, 6:7(5), 7:6(2). Това направи баланса му 2-0 и го постави начело на Зелената група, въпреки че класирането му за полуфиналната фаза все още не е напълно сигурно.

Джокович прекара по-голямата част от тричасовия и деветминутен мач в борба да навакса изоставането си, но нямаше отговор на светкавичното начало на решаващия тайбрек, в който младият италианец поведе с 5:0 точки. Така беше сложен край на серията му от 19 поредни успеха в последните четири месеца.

"Това е част от играта. Чувствам, че съм малко по-уверен в определени моменти в мача", каза Синер за представянето си в ключовите моменти. "Мисля, че бях наистина смел и интелигентен във важните моменти, особено в третия сет. Чувствах, че и двамата сервираме много добре, така че нямаше толкова много размени, но когато се разиграваха размените, и двамата играхме много добре. Това беше наистина мач на високо ниво", заяви победителят.
"Това означава много за мен", каза Синер за първата си победа над Джокович. "Когато печелиш срещу световния номер 1, който има 24 титли от Големия шлема, това очевидно е в челото (на резултатите в кариерата ми)... Чувствах, че беше наистина тактически мач и успях да спечеля, така че съм много щастлив."

Джокович, който на няколко пъти аплодира играта на съперника си, е с баланс 1-1 в Торино с поражението, но все още остава с шансове за достигане до полуфиналите. Той ще завърши кампанията си в кръга срещу Хуберт Хуркач в четвъртък, като полякът влиза като заместник на Стефанос Циципас (контузия в гърба).

В сряда са вторите двубои в Червената група. От 15:30 часа играят Карлос Алкарас и Андрей Рубльов, които започнаха със загуби, а от 22:00 часа е срещата Даниил Медведев - Александър Зверев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Джоковичториносинер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Джокович плаче преди 5 месеца
Номерата на Ноле не минаха този път.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еее миии и силните понякога плачат.
14
2
 
2
 
! Отговори
АТП преди 5 месеца
Трябва да си пълен лаик или невръстен футболен ултрас ,да напишеш тази глупотевина като 1.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
от 9 Въйййй написал съм АлкаТрас. Все едно говоря за затвора Алкатрас. Муахахахаа... Не е нарочно заклевам се! То на клавиатурата в бързината Т и Р са един до друг клавишите.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Такова заглавие може да изпляска само някой, който - със сигурност - не е гледал мача (но затова пък е ръгнал да ни информира как е протекъл) и - с голяма вероятност - има някакви дефицити някъде по пътя на развитието си.
11
2
 
0
 
! Отговори
Синер, разплака преди 5 месеца
Ноле, ЛЕЧКОВ футболните фенове. ГОЛЯМ футболист, малък, дребен, неморален, безотговорен и безочлив ръководител в БФС. Футбола ни на дъното, ТЕ в изпълкома вина нямали?! Феновете нищо не разбирали от управление на футбола! От тях, от нас нищо не зависело! Ами гледайте си мачовете без нас! И без това посещението на среща на националите си е форма на мазохизъм!
10
0
 
2
 
! Отговори
По същество преди 5 месеца
Има нещо вярно в думите ти. Зинер набира форма бавно, но славно, а Медведев си е класа. Рублев между другото също набира форма и си заслужава следенето, но за сега е бавно напредващ. Циципас ме смущава тая година. От АО - нищо. Само григорства по турнирите.
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хуркач "пуска" утре 0-2 сета на Новак и сърбинът продължава. Хуркач няма за какво да играе понеже.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 8 Алкатрас нещо напоследък не е оня Алкатрас когато стана номер едно в ранглистата. Напоследък губи. По-опасен е Медведев в момента. Според мен Медведев и Синер са фаворитите. Да видим.
7
1
 
4
 
! Отговори
По същество преди 5 месеца
Айде айде. Не бързайте да отписвате Джокера. Той най-обича ситуации, в които изостава и има какво да покаже. По всяка вероятност Алкатраз ще е втори в другата група и Джоко няма да го срещне.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Джоко на 36 години още не се дава на младите пишлемета в тениса. Едно е да си на 22-25 години, друго на 36. Джокович на 24 години направи с 25 годишния Надал мача номер едно в историята на тениса на АО 2012-та година където играха 6 часа убийсвен тенис на финала. Тия пишлемета тук още на 4-я час в такъв мач с такова темпо и щяха да поизкапят като круши.
5
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Неуверени шма тки коментират топ тенесисти хахах
4
1
 
1
 
! Отговори
Григор Димитров преди 5 месеца
До 3 като ми стигне успехите, тогава ми го хвали ;)
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Воля, воля има това момче, наш Гришо му липсва увереност.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И какво е разплакал бе? Победи го в равностоен мач, но Новак не е отпаднал. Тепърва става супер интересно в последните им мачове...Джокович-Хуркач и Синер-Руне където има доста варианти кои двама да продължат от групата.
1
4
 
4
 
! Отговори
ти да видиш преди 5 месеца
Да вземе и наш Грищо да се учи как се прави срещу ГОЛЕМИТЕ.....