"Левски на левскарите" искат оставката на Сираков

Клубът трябва да бъде ръководен от човек с морал, твърдят част от феновете
11 дек 2023 14:09, Нели Христова
20
"Левски на левскарите" искат оставката на Сираков
Снимка: БГНЕС

"През 2020 година г-н Сираков лично ме помоли да звъня по фенклубове, за да гласуват за него във Фейсбук да получи контролния пакет акции. Тази година г-н Сираков узурпира тези акции, той на практика ги открадна. На 9 април той каза "Аз съм мажоритарният собственик", маските паднаха". Това заяви Пепи Димитров относно собственика на Левски Наско Сираков.

На пресконференция "Левски на левскарите" обяви, че основната цел на организацията е да стане мажоритарен собственик на клуба. "На 2 декември се проведе общо събрание, на което с гласуване бе препотвърдена основната цел на организацията - връщане на Левски в ръцете на народа. Съвсем скоро "Левски на левскарите" ще придобие пакета от акции, които в момента са собственост на Тръст Синя България, по този начин "Левски на левскарите" ще стане миноритарен акционер в клуба. Това е символичен акт, който е първа стъпка към крайната цел - мажоритарния пакет акции", каза председателят на Управителния съвет на организацията Димитър Костадинов.

"Как ще издържаме и финансираме клуба, когато изпълним тази свята цел, която сме си поставили? Преговаряме със стратегически партньори, богати хора, които да инвестират в клуба срещу придобиване на миноритарни акции, както и като рекламодатели. Но има една основна пречка, която пречи на сключването на договори. Клубът в момента се управлява от едно лице, което е в тежки финансови зависимости към една компания, която е на входа и изхода на клуба", допълни Костадинов.

"В края сме на една нещастна година за нас левскарите. Бих я характеризирал с една дума - година на демаскирането. Спомняте как завърши 2022 година - обединена публика, отбор, един юмрук, както всичко сме си мечтали. Никога досега собственик или президент не е казвал "Ай, сиктир" на Сектор Б. Сектор Б остави седем месеца мажоритарния собственик да покаже как може да управлява този клуб. Вече лъсна, че клубът не се управлява от мажоритарния собственик - публична тайна е как се взимат решенията, в клуба има хора, които са спуснати от спонсора. Левски е създаден да говори истината - ако искат да станат собственици, ще имат пълната подкрепа от Левски на левскарите. Хем искат да са в миманса, хем да управляват Левски. Левски трябва да бъде ръководен от човек с морал", каза известният привърженик на "сините" Пепи Димитров.

Костадинов потвърди, че бившият треньор на тима Станимир Стоилов продължава да бъде член на УС на "Левски на левскарите" и участва във взимането на решения на организацията. В четвъртък пресконференция ще дадат собственика на Левски Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров, а на въпрос какво очаква от нея, Костадинов каза: "Очакваме нова орбита", визирайки думите на Сираков преди проваленото прехвърляне на акциите на милиардера Драган Шолак в началото на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Уха!!! преди 4 месеца
Това още ли не са го закрили?
14
0
 
1
 
! Отговори
Отбора на народа преди 4 месеца
Уж на народа, уж много, уж кампании... Е добре де 2 милиона левскари по 100 кинта помощ са си 200 милиона, ще има и за банкет :)
13
1
 
1
 
! Отговори
Намерили са Бай Х преди 4 месеца
Като са намерили пари, нека платят едни 50 милиона лева за мажоритарния дял от акциите на Левски. От тези пари, Наско да прибере 10, за нервите които е похабил последните години, другите 40 ще влязат в касата на Левски. Клуба ще покрие дълговете, ще има някой лев за зимна селекция и ще започне на чисто. Но не. Те явно ни лъжат че имат пари. 50 мил. лева (25 мил. евро) не са нищо за инвестиционна компания и богати хора. Една сграда или 2км. асфалт.
12
0
 
1
 
! Отговори
Дони преди 4 месеца
А Раев такъв няма!
11
2
 
1
 
! Отговори
Дори да хулят и да преди 4 месеца
Господа Раеви, жалки сте. Наричате се Левскари, а дори не зовът Наско Сираков по име. Съгласни с управлението му или не, човека е заслужил да се обръщате към него по името му.
10
2
 
2
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 месеца
Хич не се надявайте! Раев и перукан са един дол дренки! Няма да пуснат кокала току-така!! Само с тоягата!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалки нещастници. Няма да спрете докато не съсипете клуба.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Къде са телеоператорите, енергийните дружества, банки?" - в други държави фирмите ползват данъчни облекчения, когато инвестират в спорт.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Събличааааааааааай!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Иска ми се хората да си говорят с с нормален тон и с разбиране помежду си.
5
1
 
1
 
! Отговори
с нормален тон преди 4 месеца
Всеобщ проблем в България, когато едни хора искат едно и също нещо и то да работи да е добре, при най-малкото различие започват едни личностни обиди, его трипове, другия едва ли не се оприличава на сатаната и става враг номер 1, като единствената цел е да се той (врагът) да се унищожи. Омраза до степен дори забравяне че в крайна сметка искаме нещото да е добре. Не говоря само за ФК Левски, по принцип за българите в България. Когато трябва да се разберат за нещо. Каквото и да е то.
4
3
 
2
 
! Отговори
Искат да ограбят. преди 4 месеца
Прави грозно впечетление, как се опитват да вземат всички акции на Левски за без пари. Т.е. се опитват да ограбят Наско Сираков. Синята легенда Наско Сираков, заслужава да е в управителния съвет на Левски, дори ако не е мажоритарен собственик. ЦСКА в това отношение си тачат камата. Стоичков е част от ЦСКА и него не го плюят, дърлят и обиждат. Наско Сираков пое отбора, в момент когато от ФК Левски ходеха от врата на врата и се молеха някой да вземе акциите. Тогава единсвено синия номер 9 ги пое.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наивно, много наивно.Нещо не виждам рекламодатели и спонсори в футбола да се бият да спонсорират и рекламират. Къде са телеоператорите, енергийните дружества, банки?Някви ще си играят на парламент, а миноритарен собственник без право на последната дума ще дава пари.Наивно, ама много наивно.Много вожд малко индианец е цялата работа в държавата, спорта и футбола. Да очакваме нов клуб левски хххх или как?
2
2
 
4
 
! Отговори
АН преди 4 месеца
Закривай!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Раев се е окопал яко и няма да изпусне лесно кокала. Заплата 50 хил на месец и множество други далаверки... Той си беше фалирал от покера, ако не му бяха подарили акциите. Ако си спомяте Джо Диксън каза, че Раев му е искал 1млн евро лично за него +1 година да остане на поста директор срещу заплата... Тъй че "братлето" на Перуката няма да даде оставка