Бутнахте ни къщите, сега искаме общински жилища!

Бургаските роми с жалба до ООН за 27-те сринати бараки
9 сеп 2009 19:17,
358
Бутнахте ни къщите, сега искаме общински жилища!
Снимка: Булфото

 

Ромската фондация "Романи Бахт" обяви, че е задействала процедура в Организацията на Обединените нации (ООН) заради акцията по събарянето на незаконните бараки в бургаския квартал "Горно Езерово".

Фондацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава в еднодневен срок да осигури подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Общо 27 постройки бяха съборени във вторник, а незаконните в целия квартал са 42.

Четири от тях са премахнати доброволно от обитателите им, за други две има съдебни дела, а за още 7 се чака приключване на процедурата за издаване на заповед за принудително събаряне.

Вчерашната акция на община и полиция беше съпроводена от безредици, стигна се до ръкопашни схватки на роми с органите на реда и до замеряне с камъни на кмета Николов.

От Регионалната дирекция за строителен контрол съобщиха, че акцията по премахването на незаконните гета ще продължи и в бургаския комплекс "Меден рудник".

Там за събаряне са предвидени 24 постройки.

В декларацията на фондацията се казва още, че с премахването на постройките се нарушава правото на неприкосновеност на личния живот на човека на дискриминационна основа.

От общината в Бургас отвърнаха на "Романи Бахт" с писмо до медиите, в което се казва, че "законите важат за всички, независимо от етнос, социален и финансов статус и че няма как да бъдат осигурени жилища за хора, които не отговарят на условията, за сметка на тези, които от години чакат за общински жилища и не са нарушили законите".

За едно кебапче и за една бира – не се продавайте! - ( виж видео от събарянето на незаконните бараки )

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
0
 
0
 
! Отговори
WTF преди 14 години
Iskam i az obshtinsko jilishte. Ako gi razdavat taka da vzema i az edno. Za kakvo mi e da izplashtam 20 godini zaemi. Da umrat v *** gadnite jivotni nare4eni ***.
314
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Златко - ами като България е социална държава, дай всички да спрем да работим и да чакаме държавата да ни хрантути !!! Ай-сиктир - едно е държавата временно да помогне на някой изпаднал в затруднение (примерно да плаща 3 месеца помощ на някой безработен), друго - да храни цял живот някакви мръсни търтеи, които не спазват никакви закони, отказват въобще да работят и нищо не плащат... има и закон против тунеядството, ако не се лъжа !!!
313
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И защо решихте, че са хора - заради анатомическата им прилика с хората ли? А не сте ли чували, че много инсекти умело имитират външността на други насекоми? Неслучайно *** мязат на индийци - защото там са парзитирали най-дълго !!! За мен *** НЕ СА ХОРА !!!
312
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе ти акъл имаш ли това да не ти е *** еи заради такива като тебе с разни такива расистки изкривявания има все повече връжда и нападения над българи
311
0
 
0
 
! Отговори
до биолог преди 14 години
Проектът се провали защото се оказа, че и за донори не стават. Организмът отхвърля чуждото тяло от друг биологичен тип. Имаше и много странични ефекти - неконтролируеми гьобеци, крадливи ръце, лъжливи уста, сини венци, ленивост и вечна нетрудоспособност, гадене от труда, любов към златното и лъскавото ... Отделно се оказа, че са повредили органите си с алкохол. Каква наглост, а !
310
0
 
0
 
! Отговори
temp1e преди 14 години
dajte im obshtinski zhilishta na mrysnite *** w provincia Bihar (w India)
309
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти си *** ненормалния тип.
308
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, хора са, същият биологичен вид като нас. И до там свършват приликите. Те самите не искат да живеят като нас, никакво усилие не полагат (с малки изключения, но една птичка пролет не прави). Говориш за защита правата на човека - а кой защитава нашите права, и знаеш ли, че освен права човек има и задължения? Защо *** не се постараят да живеят според законите на стараната, която обитават? Не разбирате ли, че всички проблеми с тях идват от това незачитане на мнозинството, което плаща?
307
0
 
0
 
! Отговори
биолог преди 14 години
през 80-те имаше проект за създаване на "ферми" за отглеждане на *** и използването им след това за органи за трасплантация. уви този проект не се осъществи заради падането на комунизма. ако беше реализиран сега щяхме да сме най-здравата нация в Европа и крупен износител на органи.
306
0
 
0
 
! Отговори
Карл преди 14 години
Този спор дали *** са хора или не, е бил решен още в средните векове в Западна Европа, където масово и поголовно са ги избили като вредители!По българските земи обаче анадолските маймуни не са предприели подобни действия поради сходството си с тях!
305
0
 
0
 
! Отговори
биолог преди 14 години
абе хора, хора, но не точно. трудно ми е да определя този етнос в България с това определение, защото целите на повечето от тях са: плодене като ***, получаване на сациални помощи, кражби, кючеци и маанета, покупко-продажба на децата си за различни цели (органи, осиновяване, брак, уреждане на дълг). абе хора, хора, но не точно...... нещо преходно между шимпанзето и хомосапиенса.
304
0
 
0
 
! Отговори
Менгел преди 14 години
А законно ли е да не искаш да се образоваш, да не искаш да работиш и само да крадеш и да искаш?! И защо само *** не спазват законите, не изпълняват задълженията си като граждани - нищо не плащат, а само искат?! Това законно ли е ?! И не ми говорете за тази пасмина, изхождайки от презумцията, че това са хора! Напротив, аз мисля, че това са *** животни!
303
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 14 години
Златко, вчера излезе информация, че българската държава е изплащала един милиард лева годишно за социални помощи на *** в последните години?! Би ли ми казал какъв е приносът на тези *** в съвкупния годишен обществен продукт, че аз не го виждам въобще?И защо всички нормални хора ще са длъжни да издържат тази смърдяща ***, която нито има навиците на нормалните хора, нито иска да се интегрира с тях - само се размножава и паратизира?!Това е чисто самоубийство на българската държава!
302
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
А това което се прави не е законно.Защото освен нормите за строителство има и закон за защита на децата, Европейска социална харта, Европейска конвенция за защита правата на човека.Това по-малко закони ли са от закона за устройство на територията.
301
0
 
0
 
! Отговори
Toprealizator преди 14 години
E da, a posle se oplakvame che nqmalo zakoni v BG. Zashto zakonite trqbva da vajat za edni, a za drugi ne? Kak bi poglednal na podobna situacia, ako na nqkoq mutra syborqt nezakonnata Diskoteka? Togava bi se saglasil, 4e e pravilno, nali?Est. 4e i romskoto naselenie ima pravo na jivot ----> ama kato ne rabotqt, kak mogat da si plashtat naem? I ot tuk trygva vsi4ko....
300
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
До 297.Как да не са хора?Не се ли срамуваш от това което пишеш?първо са хора, човешки същества,второ са граждани на България-като тебе и мене.
299
0
 
0
 
! Отговори
58 пловдивска бригад преди 14 години
до 289 я кажи къде си да ти направя тъпата глава кабрио, и ти обещавам че след това ще се храниш само през сламка.
298
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
България по конституция е социална държава.А тези хора са български граждани,и не може да бъдат оставени да умират на улицата.Там живеят и деца, а България е подписала международни конвенции, че децата са под закрила, и държавата е длъжна да им осигури нормални условия за живот.
297
0
 
0
 
! Отговори
До Златко преди 14 години
Проблемът е , че не става въпрос за хора...
296
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Защо сте толкова злобни ***?Насъсквате се против най-бедните и беззащитни хора в България.малко ли са незаконните палати на богаташите-но там никой не пипа.Бедният човек си е беден, независимо от етносаИ като няма къде да живее, и си направи една колиба ,та да не студуват децата му-айде да го убием?