В Бургас бутат още 19 ромски къщи

Незаконните постройки в региона били стотици
23 сеп 2009 18:23, Красимир Ангелов
104
В Бургас бутат още 19 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

Втора мащабна акция по събарянето на незаконни ромски къщи стартира в четвъртък в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщиха от местната дирекция за строителен контрол.

От организацията уточниха, че постройките за събаряне ще са 19, след като няколко от тях бяха премахнати доброволно от обитателите им.

В утрешната акция ще участват полицаи, както и служители на Гражданска защита.

Незаконните постройки в Бургаския регион са стотици, стана ясно от специално съобщение на Дирекцията за строителен контрол.

Още по темата
Оттам поясниха, че службата няма право да започва процедури по премахването им, ако от общината не са образували такава.

Dnes.bg припомня, че първата акция по премахването на незаконните постройки бе на 8 септември в квартал “Горно Езерово”.

Тогава бяха съборени общо 27 незаконни жилища.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на обединените нации (ООН).

Oрганизацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Какво ще вземете бе, *** крастав, стига само да ви спрем пожизнената издръжка, тока и безплатната медицинска помощ, само за два месеца ще измрете като кучета... Даже да ви оставим държавата и да се пръснем по широкия свят, пок ще измрете, защото няма да има кой да ви хрантути.
57
0
 
0
 
! Отговори
Ромлянин преди 14 години
Направете го бе,така по лесно ще си вземем държавата,както косоварите си я взеха от сърбите.....
56
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
*** - грешиш жестоко - сега се раждат пет пъти повече Български деца, отколкото преди 10 години. Не ние ще се свършим, но вас ще ви свършим, ако още малко ни лазите по нервите. Стига само посред зима да ви спрем тока, да поставим въоръжен кордон покрай мръсните ви гета и изпълзи ли някой ***, да го пречукваме. След седмица само ще сте в Червената книга на изчезващите видове, *** крастава.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***, научил си се добре да пишеш като за 4-ти клас. В 5-ти обаче щеше да учиш по биология за ***. Това са едни гадинки, които могат да живеят само ако има здрав организъм, от който да се хранят. В момента, в който отслабят организма, трябва да се прехвърлят на друг, иначе умират. Толкова за антиутопията "*** държава". Абе най-добре с прости думи да обясня, за да ме разбереш: тая няма как да стане. Лека вечер и отивай да харчиш социалните, които взе на 15-ти.
54
0
 
0
 
! Отговори
dani преди 14 години
i v Sofia e vreme da se butat
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Burgazliite sazdahoha edna dobra tradizia!!! Evala
52
0
 
0
 
! Отговори
Ромлянин преди 14 години
Скоро българите ще изчезнат и всичко ще остане за нас.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е как бе Пурко? Как да стане? Те мило и драго дават да си ги държим тук. А и нашите там не искат. Там трябва да се работи. Там с крадене не става. Няма пунктове за вторични суровини. Ако те пипнат че крадеш в затвора ще те вкарат. Не е като тука. От тука по-добро си няма. Зарежи тези работи.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сега да видим в софия ще посмее ли някои кмет да направи нещо по въпроса,няма да смее защото са вързани с ***,и боко тиквата какво направи като беше кмет
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ходих наскоро в едно запустяло видинско село някога е ивало 600-жители сега са останали по малко от стотина предимно стари хора като се разговорих с тях ми споделиха че са писали писмо до ВОЛЕН СИДЕРОВ да им помогне от *** напаст помислете само хората вече не вярват на държавата дори старите хора вече разбраха че само сидеров и партия атака ако доиде на власт ще се справи с *** мракобесие и безаконието -интересно защо уж умни млади хора немогат да разбера тази истина.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Багерист беше моя татко,багерист ще съм и аз,е може и танкист или картечар ако се наложи и не само в Бургас!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Trqbva dokato spqt v ka6tite si da se napravi tazi rabota!!!
46
0
 
0
 
! Отговори
Пурко преди 14 години
Как така да се стреля на месо бе, каквито и да са тоива са хора,аз предлагам да се изпратят за "интегриране" в германия,италия,белгия,швейцария,люксембурги тн.Ония хора имат развито общество дано успеят да ги интрегрират и заживеят там щасливо.Ние тук,щастие не можем да им осигурим.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Слабо се работи.Има много по-ефективни методи от някакви си багери!Справка-Сталин и Хитлер!
44
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
браво на кмета от Бургас, а на всички които пишат казвам: тази работа е обсъдена и решена от горе, а на ООН сигурно му пука за ***.
43
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Всяка година от джобът на данъкоплатецът излизат над милиард лева за издражка на мръсните ***, които отказват да работят, а сега и жилища ще искат да им строим !!! Това което става в Бургас, градът, където Атака е най-силна, трябва да става из цяла България - а ако *** се зъбят, полицаи и жандармеристи да стрелят на месо, да стрелят наред !!! Когато държавата построи безплатен дом на някое нормално семейство от хора, тогава мръсната *** да иска държавен подслон !!!
42
0
 
0
 
! Отговори
ДО СЪПУНДЖИЯ преди 14 години
какъв съпунджия бе с този акъл ставаи направо кенефчия това че кмета на бургас е от герб какво значение име случаино да си спомняш че ГАРБ гласуваха да се построи джамия в меден рудник но атака организира всички граждани на бургас и после като паяци гербърджите прегласуваха това решение ами кои спаси граничара от затвора да не би да е герб че дори наричаш хората нещастници *** скапан аман от протаци.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 34-ти сигурно си изпискан като малък на цимента как ще пишат атака бе аланколо всичко се движи по закон от общината и държавата всичко се гласува от общинския съвет дето атака има много представители на цяла българия е ясно това само на тебе НЕ. даи боже във всеки общински съвет да има толкова предсевители на АТАКА КОЛКОТО СА В БУРГАС.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
za *** moe da se osiguri po edin ednobitov podzemen apartamnet na Stolipinskite grobista
39
0
 
0
 
! Отговори
сапунджия преди 14 години
Каква Атака бе нещастници в Бургас кмета е от ГЕРБ