В Бургас бутат още 19 ромски къщи

Незаконните постройки в региона били стотици
23 сеп 2009 18:23, Красимир Ангелов
104
В Бургас бутат още 19 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

Втора мащабна акция по събарянето на незаконни ромски къщи стартира в четвъртък в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщиха от местната дирекция за строителен контрол.

От организацията уточниха, че постройките за събаряне ще са 19, след като няколко от тях бяха премахнати доброволно от обитателите им.

В утрешната акция ще участват полицаи, както и служители на Гражданска защита.

Незаконните постройки в Бургаския регион са стотици, стана ясно от специално съобщение на Дирекцията за строителен контрол.

Още по темата
Оттам поясниха, че службата няма право да започва процедури по премахването им, ако от общината не са образували такава.

Dnes.bg припомня, че първата акция по премахването на незаконните постройки бе на 8 септември в квартал “Горно Езерово”.

Тогава бяха съборени общо 27 незаконни жилища.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на обединените нации (ООН).

Oрганизацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стига с тия *** и правата на човека.Построиките са незаконни което значи ,че се бутат.Колкото до подслона, *** наглисте.
77
0
 
0
 
! Отговори
Симеон Лазаров преди 14 години
Аз пък ще сезирам прокуратурата, че на юридическия адрес на въпросната фондация "Романи Бахт" кв. Факултета, ул. Нов живот 8, София по адресна регистрация живеят над 1000 човека. Та като са тръгнали да сезират ООН нека първо на отговорят на Прокуратурата на Република България как са ги събрали толкова "***" на един физически адрес в София?! Независимо за какъв етнос става дума, тука имаме документна измама в особено големи размери.
76
0
 
0
 
! Отговори
xz преди 14 години
1-co tez romi nit imat dokument za pretijanie na tuz ku6a jemq ili tam kot ezemqta e na durjavata ,,, tq se prodava ili izpolzva ot neq ..... ko tolkoz o6e nqkolko bez ku6a ,,, ..... te sa milioni
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това си е чист расизъм! И ако пловдивчани продължите да изолирате ромите в махали като Столипиново ще бъдете принудени от ромите да напуснете Филибето.
74
0
 
0
 
! Отговори
PSV преди 14 години
TOVA BEYRUTLI E??? MANGALA SI E ***,NA DRUGO MYASTO STE SI POSTROI
73
0
 
0
 
! Отговори
БОЙ ПО МАНГАЛИТЕ преди 14 години
АБЕ Я ДА СЕ МАХАМ ОТ ТУКА..ЧЕ КАТО 4ЕТА МИ СЕ ДОПЛА4ВА..ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ СЕ УВЕРЯВАМ 4Е СМЕ СТАДО ОВЦЕ ГОТОВИ ВИНАГИ ДА ГИ ОСТРИЖАТ!!!АБЕ КАКВИ БЪЛГАРИ СТЕ БРЕ-ТО4НО НИКАКВИ /ПИ6А ЗА ОНЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ-'ПРАВОЗАЩИТНИЦИ' НА ***,ДАНО НЕ ВИ СЕ СЛУ4И СЛУ4КА С *** ТОГАВА ДРУГИ ЩЕ ГИ РЕДИТЕ ПО ФОРУМИТЕ!ПРИПОМНЯМ!СКОТО В ЕДНО СЕЛЦЕ ОБЕЗГЛАВИХА ЕДНА НЕВИНА ЖЕНИЦА ТО4НО *** БЕХА 3 БРОЯ ДОЛНИ ИЗВЕРГИ!ЕДИН ПАТРИОТ ПО ДОЛУ ПИСА..ЕДИН Е '4И4О ТОМ' !!! SORRY
72
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Ок, нека събарят незаконни хотели, да поразчистят това Черноморие... но има и друго - собственикът на незаконен хотел няма да те нападне с нож за да ти вземе последните 5 лева, не си праща чаветата да крадат и просят и т.н.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
от 69 и 72 поправка-законът не е еднакъв за всички. Незаконните къщи на бедни *** се премахват, но незаконните мутренски строежи от българи на хотели и вили, особено на морето никой не ги закача. Вие , които говорите да се рушат *** къщи-имате ли отговор особено на морето какъв процент от българите имат разрешение за строеж, одобрен архитектурен план и акт 16 за строеж, и строежът да е на собствена, а не на държавна земя. Ако законът се приложи на морето доста трябва да се руши!
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
от 69. Българин съм. Но Категорично не съм расист. А незаконните строежи на морето всеки може да ги види. Малко тъпо е за незаконни строежи ако са ромски, но за бг мутра да няма последици ако строи незаконно. То си е страшно да разрушиш хотелчето на мутро-българин. Къде по-лесно е да се разрушът домовете на беззащитни бедняци. Закънът е еднакъв за всички-както се руши незаконни ромски строежи, да разрушат и многото незаконни български строежи!
69
0
 
0
 
! Отговори
БОЙ ПО МАНГАЛИТЕ! преди 14 години
ЕЙ НОМЕР 69 ПОДОЗИРАМ 4Е СИ 'КУЛТИВИРАН' ***/***..ИНА4Е КАТО КАК ЯЕ ГИ РЕДИШ ТИЯ..МИ ТЕ *** ДОСТАТЪЧНО СИ ЖИВУРКАТ НА НАШ ГРЪБ,БЕ 'ДРУЖЕ' ИЛИ ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ ТА ЗАТОВА ПИ6Е6 ДИВОТИИ..
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЦИТАТ "Незаконните постройки в Бургаския регион са стотици, стана ясно от специално съобщение на Дирекцията за строителен контрол." И от стотиците незаконни постройки разрушават само ромските строежи. Български незаконен строеж няма премахнат. Ама хайде законът да се приложи еднакво за всички. Да тръгват инспекторите по вилите по морето- и който не представи всички документи за строителство-да му бутат къщата. Да видим колко лица имат акт 16 за къщите си ? Щото без акт 16-къщичката е незаконна!
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Номер 66 не е нужно така да му отговаряш на македонеца. Стига злоба. Човекът попита най-любезно, явно не разбира всичко от написаното. Ако нямаш желание да обясниш нормално, поне не злобей човеко
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
MAKEDONEC,МИ ЗОЩО НЕ ГИ ВЗЕМЕТЕ У МАКЕДОНИЯ БЕ ДРУЖЕ И СЛЕД ИМА НЕМА МЕСЕЦ НЕМА ДА ПИТАШ АМИ ЩЕ ТЪРСИШ Я ПИСТОЛЕТ Я АК 47..ПА МОЖЕ И ТАНКОВЕТЕ ДЕТО ВИ ГИ ПОДАРИХМЕ..ВИЕ ГЛЕДАЙТЕ КАКВО ЩЕ ВИ 'ГОНИ' В СКОРО ВРЕМЕ СО ЩИПТАРИТЕ..ПА ТОГАВА КЕ ГЛЕДАМЕ И ГОЛЕМ СМЕХ КЕ ПАДА.АИС..
65
0
 
0
 
! Отговори
ПО СВЕТА преди 14 години
СИДЕРОВ СПАСИ БАЛГАРИЯ СЛЕД 15 ГОДИНИ ИЗЧЕЗВАМЕ КАТО НАРОД БАЛГАРИ
64
0
 
0
 
! Отговори
Ruslana преди 14 години
Oрганизацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите****************Незабавен подслон ли? Че, ако мен ме из хвърлят от къщата, в която живея, щото не съм си плащала с години наема, тока и водата, дали някой на мен ще ми осигури незабавен подслон? Мамицата им *** ***, само бой ги оправя тях, те от друго не разбират....
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Категорично не е справедливо това ,че се разрушават само *** незаконни къщи, а българските незаконни къщи никой не ги премахва. И още нещо-българин съм, но това не е причина да не съм обективен. Да разрушават всеки незаконен обект, не само, ако е построен от по-черничък субект. Лесно е да се разрушават къщи на ***, които намат пари за адвокати и др, хайде сега разрушете и същия брой незаконни български къщи- а в бургаско ги има, и то не са малко!
62
0
 
0
 
! Отговори
MAKEDONEC преди 14 години
Ama zosto gi butkate kukite na ***.
61
0
 
0
 
! Отговори
ЯНЕ ЯНЕЕВ преди 14 години
*** ТОЕСТ ***/*** Т'ВА НЕ ТИ Е СЪРБИЯ НИТО КОСОВО БЕ *** ДОЛЕН!АБЕ ТИ Я КАЖИ ПЪРВО КОЙ ПЪК ТЕ НАУЧИ ДА 4ЕТЕ6 ПА И ДА ПИ6Е6 У НЕТА..ХМ..СЪМНИТЕЛНО ТИ ДА НЕ СИ Д-Р 4ИРКОВ ПОД ПРИКРИТИЕ БЕ ***..НО,АКО И ДА Е ТАКА СЛУ6АЙ ***!САЛ ЕДНА ДУМА НА БЪЛГАРИТЕ ЗА СЕ4 И СТЕ ИЗБИТИ КАТ ПИЛЦИ!И БЕГОМ У МАЙКА ИНДИЯ ТАМ ЩЕ ВИ ДОВЪРШАЪ ОКОН4АТЕЛНО ТЕ СА ДАЛЕ4 ПО НАПРЕД ДА БЕХТЕ СИ ОСТАНАЛИ ТАМ ВАШТА М..МАМА ***!
60
0
 
0
 
! Отговори
Ромул и Рем преди 14 години
Ти да си чувал за държавата Южна Африка реди 10-ина години, където 5 милиона бели управляваха 25 милиона черни? Колкото и да се плодите, вие *** 10 пъти повече от българите поради ниска хигиена, а и да се стабилизирате винаги ще ви трябва някой умен да ви управлява, щото големият ви мозък, ако имате такъв, няма никаква връзка с малкия
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВОООО, да минат и през София