Съдят ВиК-Сливен за над 18 200 лева

Всеки ощетен от Сливен може да се присъедини към предявения колективен иск
Обновена: 17 фев 2011 15:42 | 17 фев 2011 15:30,
4
Съдят ВиК-Сливен за над 18 200 лева
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гражданска инициатива „Справедливост“ и Национална асоциация на потребителите на обществената услуга питейно-битово водоснабдяване са двете сдружения внесли в Сливенския окръжен съд колективен иск срещу ВиК Сливен.

Искът е в размер на 18 200 лева и обхваща периода от 1.01. до 31.01.2006 година.

Сумата представлява обезщетение за нанесени имуществени вреди на изправните платци на питейно-битова вода на територията на област Сливен.

С колективния иск се настоява и за предприемане от водоснабдителното дружество на действия, гарантиращи преустановяване на незаконната и дискриминационна практика за заплащане от страна на изправните платци и на водата от некоректните ползватели.

След отхвърляне искането на ВиК-Сливен за прекратяване на делото, Сливенският окръжен съд с определение задължи двете сдружения, внесли колективния иск, да разгласят в рамките на един месец съдържанието на иска в три сливенски вестника и на сайтовете си.

Това означава по думите на говорителя на съда, че всеки един пълнолетен гражданин на област Сливен, който се чувства ощетен от водоснабдителното дружество, може да се присъедини към колективния иск след изтичане на сроковете по определението и обжалването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Мария Иванова преди 13 години
И ние от кв.Клуцохор 14-Г ,гр.Сливен искаме да се присъеденим.Редовно плащаме големи сметки заради разликата в общ водомер,а водомерите и всички съоръжения са ни изправни.Който знае как да се включим и къде ,моля нека ни пишв на ivanovi_my***yahoo
3
0
 
1
 
! Отговори
ВЕСЕЛИНА преди 13 години
КАК СТАВА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО КЪМ КОЛЕКТИВНИЯ ИСК . ДО КОГА НИЕ ЖИВУЩИТЕ ВЪВ ВИЛНА ЗОНА " БАРУТНИ ПОГРЕБИ" ЩЕ СМЕ БЕЗ ВОДА , А В *** КВАРТАЛ НЕ ПЛАЩАТ И СИ ИЗСТУДЯВАТ БИРАТА С МАРКУЧА ОТ ЧЕШМАТА . ПРЕЗ 2004 ГОД ООН ИЗЛИЗА С РЕШЕНИЕ - ПРАВОТО НА ПИТЕЙНА ВОДА Е ЧОВЕШКО ПРАВО . ДА ОСЪДИМ ВИК СЛИВЕН ЗА НАРУШЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА .
2
0
 
0
 
! Отговори
sexy.feet преди 13 години
nalei si v 4asha be ***,nali ne pla6ta6 smetki...
1
0
 
12
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Евала! Трябва навсякъде да го направим това, за да се престане веднъж завинаги с издържането на гадните пиявици. Който не работи и не си плаща сметките, НЯМА да ползва комуналните услуги! Ние *** ли сме да си плащаме, че да плащаме и техните сметки?!? Време е някой да вземе мерки!! Писна ни!!