Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново

В града протестират срещу отравянето на животните
Обновена: 17 фев 2011 16:56 | 17 фев 2011 16:42,
172
Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново
Снимка: Булфото

В деня, когато парламентът прие да бъдат завишени санкциите в Наказателния кодекс за насилие над животните, във Велико Търново се събраха на протест срещу отравянето на домашни животни.

Напоследък в квартал „Варуша” са зачестили отравянията на животни, като най-често жертвите са кучета и котки. Само през последната седмица са отровени котка и две кучета, съобщи Фокус.

Това убийство е особено жестоко, защото животното се мъчи много дълго време, преди да умре. Хората са се консултирали с ветеринар и той е потвърдил съмненията им, че животните са тровени.

Оказало се, че освен отрова убийците са използвали и антифриз, който причинява изключително болезнена смърт, а мъките на животните продължават дни наред.

Пострадалите собственици все още не са подали жалба към съответните органи, но възнамеряват скоро да го сторят. Причината за това забавяне е, че нямат доказателства срещу лицата, за които подозират, че тровят животните им.

Протестиращите разлепиха листовки, в които призовават хората да не оставят любимците си да се разхождат навън без надзор. Според тях отровителите на животните са повече от един, а отровата се залага на няколко места в квартала около църквата „Св. Св. Кирил и Методий”.

По думите на протестиращите на две-три години това се повтаря всеки път, когато наближи размножителният период на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм от Търново преди 3 месеца дъщеря ми бе нахапана от кучета .Обърнах се към общината те ме препратиха към частна фирма .Говорих с тях казах им къде е станало преди два дена пак я нахапаха .Живея в другия край на града положението е същото.Кажете хора какво да правя ? Май и аз ще посегна към антифриза .Все пак трябва да опазим децата си .Над 500 лева съм дал за посещения при психолог.А има фирма която прибира милиони пак от нас
49
0
 
1
 
! Отговори
пиш преди 13 години
шуррррр
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Убий скоростта, спаси дете...
47
14
 
10
 
! Отговори
amanottikvi преди 13 години
до 43аман от такива майки, които толерират подобни безчинства. същите онези, които се носят все едно всички са им длъжни със всичко, само защото са родили дете, пресичат по на най-опасните места с количката напред и гледат лошо. аман, възпитавайте си децата да не закачат кучета по улиците и няма да бъдат хапани.
46
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-голямо престъпление от това, да изхвърлиш живот на ***. Хората станаха скотове, скотовете станаха хора. Бог неслучайно не спира да наказва хората - заслужаваме си го. И недейте да мрънате за кризата и за безпаричието защото това е много малко наказание за лошотията ни, заслужаваме много по-лошо, но няма проблеми, то вече е започнало да се случва и в следващите двайсетина години наистина голяма криза ще ни дойде до главите. Заслужаваме си го.
45
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кучетата ли са най важни в тази държава?
44
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Както много други неща в нещастната ни Родина, въпросът с бездомните кучета е оставен на самотек.Защото управляващите ни мафиоти са заети с разчистване на лични сметки.
43
5
 
8
 
! Отговори
Бат Вал преди 13 години
Според мен е редно безотговорните им стопани да бъдат санкционирани жестоко. Какво правят пумиярите им из града без придружител и наморник?Меду другото дайте някоя сигурна рецепта с подръчни с-ва, чувствам се дискриминиран и търся реванш.
42
5
 
2
 
! Отговори
zz преди 13 години
stiga zanimavali horata s jivotni ku4eta kotki i t.n koi go interesuva horata nqmat pari za hlqb vzehte da ni zanimavate s gluposti
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубава статия. Значи с антифриз ставала работата. Ама я дайте по подробно - в какви количества и къде се сипва тоя антифриз. Давайте, че в нашия град ще затварят кучешкия приют и още близо 500 кучета ще се влеят в многобройните редици на градските глутници, и направо ще става война.
40
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
++++ ДО ПРИОДОЗАЩИТНИЦИТЕ ++++Ако трябва да избирам дали кучетата да умират по особенно жесток начин или децата ни да бъдат хапани по особенно жесток начин - избирам първото.Предложете ми друг вариант от горните два и тогава ми протестирайте нещастници!!!!!
39
5
 
13
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Най-добрата кожа за обувки е кучешката. Но такива обувки, украсени с кожа на кучелюбци ще са хита на сезона.
38
5
 
11
 
! Отговори
Баба ти от ЦаревецЪ преди 13 години
Айде кучкарите пак се обадиха. *** нямат на *** си, ама по 1-2 кучета отглеждат и обясняват на мало и голямо какво се обича куче и как се говори с кучета ;)) СМЕШНИ СТЕ !! Кучетата умирали в адски мъки... що не заснемете един турски/мексикански сериал а ?!
37
4
 
19
 
! Отговори
някой преди 13 години
За всички, на които не са известни някои факти....Поинтерисувайте се случайно колко пари вземат тия т.н. защитници на бездомни кучета-от разните организации...Сумата е около 400-500 лв на брой маркирано куче.Ето защо не се разрешава ефтаназията на кучетата и реват като на умряло.Защо не протестират срещу бракониерството и лова на диви животни?Явно от там не могат да намажат!
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мене някой се опитва да докаже теорията, че ако нахраниш куче с антифриз то повече няма да хапе. Не ми харесва че умират по жесток начин но все пак за пръв път виждаме ефективен начин да се отървем от *** без да даваме милиони.
35
13
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
А ти си големия човеколюбец.. На това ли ще учиш децата си, как да убиват по особено нехуманен начин, същество което не е виновно, че се родило такова? Нали утре ще отровят и някой човек с антифриз? Това е възможно най-първобитния начин за решаване на проблема! Но тука пишат прекалено ограничени хора понякога, тъй че няма какво да кажа повече, само това, че като правиш нечовешки неща ти се стоварва на главата после! Преценявайте си...
34
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ КАТО ТЪРНОВЕЦ ИСКАМ ДА ВИ КАЖА, ЧЕ НИ Е СТРАХ ДА ВЪРВИМ ПО НЯКОЙ УЛИЦИ, ЗАЩОТО КУЧЕТАТА СЕ ХВЪРЛЯТ НА ХОРАТА, ТАКА, ЧЕ ЕВАЛА НА ХОРАТА, КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ВЗЕМАТ НЕЩАТА В СВОЙ РЪЦЕ!
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тровене и стрелба му е майката по всички бездомни лаещи зверчета.По комунизма знаете ли как беше една газка и в каросериятя двама с пушки и ги отстрелват и ги мятат в камиона .Няма да ви казвам каква камара от застреляни пумияри съм виждал.
32
0
 
13
 
! Отговори
VDN преди 13 години
"Протестиращите разлепиха листовки, в които призовават хората да не оставят любимците си да се разхождат навън без надзор"....ами защо си пускат кучетата да се разхаждат сами. Би трябвало да са на каишки е с наморници. Тогава няма да имат проблем. Искрено се надявам някой ден да се реши този проблем с кучетата и тогава защитниците на бездомни кучета да ходят да полагат грижи за тях в приютници а не пред блока. Но е по-лесно да имаш куче пред блока , а не да ходиш да се грижиш за него някъде.
31
8
 
3
 
! Отговори
Мария преди 13 години
32, с това ли си храниш децата, ***!