Кардиологичната болница в Ямбол пред затваряне

Средствата на ден стигат за прием само на 8 пациенти
Обновена: 23 фев 2011 22:27 | 23 фев 2011 22:26,
12
Кардиологичната болница в Ямбол пред затваряне
Снимка: Булфото

Сериозен проблем се задава пред Специализираната болница за активно лечение по кардиология в Ямбол.

С орязания си бюджет здравното заведение може на ден приемана само по 8 пациенти с инфаркт.

Причината е, че болницата не е подписала договор със здравната каса заради орязан с 60% бюджет.

Според новото решение на здравното министерство, чрез здравната каса, средствата на ден стигат само за прием на 8 спешни случая на инфаркт на миокарда.

Планови пациенти няма да бъдат приемани, ако не бъде преразгледан договора с лечебното заведение.
Кардиологичната болница в Ямбол обслужва около 2 милиона население от пет области – Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

На ден в сърдечната клиника до оповестяване на новия договор са приемани 10-12 планови пациенти и 8-10 по спешност.

Възрастовата граница на пациенти с инфаркт на миокарда се понижава, като най-младият пациент на кардиологичната клиника в Ямбол е само на 32 г.

За две години от откриването на клиниката са преминали 1 620 спешни случая, като смъртността при прилагане на новия инвазивен начин на лечение е между 6-7%, а при обичайните методи – 20-30%.  

Общо през кардиологичната болница от 2008 г. са преминали 11 000 пациенти.

Ръководството на лечебното заведение са изпратили писмо възражение до НЗОК и премиера Бойко Борисов за предприемане на мерки за връщане на миналогодишния бюджет.

На 23 февруари лекари и пациенти ще излязат на шествие, с което имат намерение да обърнат общественото внимание към сериозния проблем.

Очаква се в петък на редовното заседание на ОбС да бъде приета и декларация в защита на специализираното здравно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Ямбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
първо без храна , после бе топло , после без здраве , после сигурно ще почнат да ни стрелят . Политиците са най-долната *** в България . Продажни до дъното на душата си .
11
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
мръсен и *** капитализам...иначе пък с приятното за ухото звучене "демокрация" пълен строй ***
10
2
 
8
 
! Отговори
пипи преди 13 години
Питам се как може да няма пари за здравеопазване разберете хора народа е болен на никой не му се отива по доктори и болници. Как можеше до преди две години да има пари сега няма. Отговора е *** парите за здраве се отклоняват за магистрали. Това е най антинародното правителство .
9
0
 
10
 
! Отговори
мами преди 13 години
Българите си заслужават съдбата. Как може да се пишат такива нелепи неща на никой не пожелам да му се случи нуждата да ползва тази болница. Една модерна болница с ред специалисти и апаратура ще бъде ограничена да лекува. Къде да отидем да се лекуваме в такива случаи. Простолюдието трябва да умира като мухи а височайшите особи в модерни болници било то в чубина .
8
0
 
7
 
! Отговори
бай Цеко преди 13 години
Нямам думи,до като не се мине на здравна застраховка ,като във Франция никога няма да се оправим,...здравна каса ,какво е това,един кюп ,всеки бърка в нея и колкото може да извади...При застрахователите е съвсем друго ,защото ще има контрол и бъдете сигурни че вашите пари няма да отидат при ***...това е като застраховка Каско при автомобилите...
7
0
 
2
 
! Отговори
DARIN преди 13 години
nqma ni6to za SRS-TA NALI IMA PARI KVO IM PUKA NA TIQ KRADCI GORE
6
3
 
15
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Това е изключителна болница! Омръзна ми да слушам как няма пари за здравеопзване и как Дянков ми обяснява, че нямало пари! Има пари и това са нашите пари! ТОВА Е НАЙ СМОТАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ ОТ 1989. ТАКАВА ИДИОТЩИНА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ НИКЪДЕ! Дянков е пълен профан.
5
4
 
4
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Същия приятел ми каза,че тази болница е построена на тротоара и,че е построена специално за да източва касата.
4
3
 
5
 
! Отговори
Дрът комсомолець преди 13 години
Един приятел от Ямбол ми сподели,че преди няколко години на това място е имало общинска аптека,била е купена от Стоян Проданов,и е било построено това сърдечно чудо за трупане на милиони
3
4
 
10
 
! Отговори
sas преди 13 години
От югоизточна България пратиха всички пенсионери там на изследвания. С кола ги вземат и ги връщат по домовете. Чак пък такава загриженост!!! - айде моля ви се. Говори се, че едно изследване струва на държавата 3000 лева. Тази болница е такова доене на здравната каса, не е истина просто. Има какво да се надуши там. Стига желание да има.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вечно ни им стигат парите, но правят ремонти със средства за апарати и лечение, а по пътеки, с огромен лимит, крадат пари за уж проведено лечение. Сега решиха да не работят, не че са се преработили. Преди дни в голяма болница, за около час и половина, установих, че 8-9 човека в бели престилки се разхождат от стая в стая, носейки по 1 протокол, и през 15-20 мин. се скриваха да пушат, а болнте ги чакат, а ако ги попиташ за нещо- получаваш сърдит отговор, че не са информация. И това било лекари..
1
4
 
19
 
! Отговори
България преди 13 години
МНОГО,МНОГО,МНОГО ЛОША НОВИНА.ТОВА ШЕСТВИЕ- ПРОТЕСТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕНО ОТ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НЕ САМО ОТ ЯМБОЛ,НО И СЪСЕДНИТЕ ГРАДОВЕ.....ЗАТВАРЯТ СЕ БОЛНИЦИ....ТОВА Е ГЕНОЦИД1