Семерджиев: Съвестта ми е чиста!

Шефът на ДКЕВР с обяснения за заплатата, колата, вилата
Обновена: 4 юли 2011 14:47 | 4 юли 2011 11:05,
179
Семерджиев: Съвестта ми е чиста!
Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото

Съвестта ми е чиста, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев пред Нова телевизия.

Той даде обяснение по повод публикуваните имотни декларации и поисканата му оставка от партия „Атака“ заради увеличението на цените на тока, парното и газа.

Семерджиев обясни как и защо се е сдобил с хибриден луксозен автомобил и с имот близо до Несебър, отчетени в годишната му декларация към НАП.

Въпреки че има служебна кола, председателят на ДКЕВР обясни, че не я използва през уикендите и затова е купил личен автомобил на лизинг.

“Той е купен на старо, плащам лизингови суми, първоначалната му сума е над 60 000 лв без лихвите. С оскъпяването идва около 70 000“, обясни Семерджиев.

На месец лизингът с лихвите е около 800 лв, добави той и уточни, че заплатата, която получава, е публична и е почти 4000 лева.

Шефът на държавният регулатор обясни, че по закон сумата на месечното възнаграждение за ДКЕВР се определя процентно спрямо средните заплати в сектора, който регулира комисията.

Относно имота, закупен близо до Несебър, Ангел Семерджиев каза, че къщата представлява незавършено строителство.

Парцелът не бил точно в Несебър, а по-близо до Кошарите и далече от морето, затова по думите му имотът е толкова евтин.

Още по темата

“Все пак след 30 г. стаж не съм купувал имоти. Преценил съм, че сега е времето да купя имот. Беше около 32-33 000 лв , когато го купих”, обясни Семерджиев.

Той заяви, че въпреки че е бил изпълнителен директор на Дружество, в момента получава най-високата заплата като месечно възнаграждение.

Оказа се, че спестените пари на Семерджиев са около 200 000 лв и те са „абсолютно точно декларирани“, каза той.

Относно поисканата му оставка от партия „Атака“ шефът на ДКЕВР заяви, че тя няма да промени положението с цените и не вижда причина за искането.

„Ако бяха удовлетворени исканията на всички по веригата за увеличение на тока, цената му трябваше да скочи с не по-малко от 15-16%“, коментира Семерджиев.

Според него дружествата искат всички инвестиции, които правят, да ги поема потребителят, но председателят на регулаторния орган гарантира, че до момента това не се случвало.

Семерджиев обеща, че поскъпване на тока до 1 юли 2012 г. няма да има, а ще се правят редовни анализи по веригата, за да се избегне шоковото увеличение след това.

„Не се чувствам безсилен спрямо монополистите, но се чувствам малко по-слаб от тях заедно с цялата комисия, защото когато започнахме да разглеждаме начина на работа на дружествата, се оказа, че доста неща не са били известни. Ние ги обявихме и започнахме да ги променяме едно по едно“, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсен ***, лицето на геноцида, който ни се случва вече 20 години е този!! Нека той и всички олигарси,политици и всякви други кръвопийци да отидат при предшественика на този мърсък !!
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е Геле - съвестта чиста, джобовете пълни, всичко е точно, мастийо ***. Дявола ще те чеше под гърба и тебе заради награбеното, мастийо!
172
0
 
2
 
! Отговори
Наглец преди 12 години
Поредния наглец който говори за СЪВЕСТ ! Дори и децата вече не вярват на това което говорите...делата ви прекрасно ви описват /не по думите а по делата се съди за човека/ тъй че туй тинтири минтири съветст...дори и не знаеш какво означава...***
171
0
 
2
 
! Отговори
чичо преди 12 години
СЪВЕСТА ТИ Е ЧИСТА АМА ...ПАРИЧКИТЕ ТИ СА МРЪСНИИИИИИ
170
0
 
2
 
! Отговори
660 преди 12 години
- Ама бате Бойко,пускай им по една прожекцийка на филма ;УСЕЩАНЕ; всяка семидмица,това е полезно.
169
0
 
0
 
! Отговори
125 преди 12 години
Ама това полииците като,че ли не можете да преценявате духовните ценности и реалната обстановка,като ви слушам изказванията ами те ми напомнят мисленето на човек от камената епоха те поне са живели тогава с природните закони.Как може се чудя в 21век да съществуват такива хора ,които не могат да се усещат,ама моля ви вземете прочетете нещо информирайте се,не само пари и власт да ви е в главата има и други области в живота.
168
0
 
1
 
! Отговори
125 преди 12 години
Ама г-н Семерджиев вие просто нямате такава,как разбрахте,че е чиста съвеста ви.Прочетете какво означава думата СЪВЕСТ и тогава говорете.Ние не сме от планетата на Маймуните и да ни лъжите и ние разбираме някои неща от живота.Тези приказки ги кажете на някой неграмотен ром,но не и на българския народ.
167
0
 
1
 
! Отговори
Иде ли? преди 12 години
Напълно е излишна тази комисия. Монополистите си правят всичко, каквото поискат! Няма нещо, за което да са спрени! Няма абсолютно никаква защита за интересите на българите. Явно Семерджиев е нужен за нещо друго и не само за себе си се грижи, защитен е добре! Ще дойде време, ще си каже! И то наближава!
166
0
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Снощи по една от телевизиите , брокер сподели, че тази "къщичка" струва най-малко 10 пъти повече....Ех долни герберчета за 2 год. задминахте и най-големите апаши!
165
0
 
3
 
! Отговори
ЕРИНИЯ преди 12 години
Семерджиев, чака те участта на шефовете на "Паркинги и гаражи"!
164
0
 
5
 
! Отговори
учуден преди 12 години
а бе кво става. във форума само един гербер? и той е самия семерджиев, рекетьора.къде се скрихте бе боколлизци?или кражбите стават толкова явни, че и на вас ви присядат.маските падат????????????????????????????????
163
0
 
9
 
! Отговори
Чист продажник преди 12 години
Освен че са алчни, подобни хора са и прости! За какво му е толкова скъп автомобил, къде ще пътува по разбитите ни пътища? Що за човек трябва да си да се показваш с такава луксозна кола на фона на всеобщата мизерия на българина и да предизвикваш огромна ненавист и озлобление? Още повече, че с нищо не си защитил правата на хората?
162
0
 
13
 
! Отговори
Разкритие! преди 12 години
Днес Семерджиев бе разобличен! ДАНС бързо разкри източниците на забогатяване на Семерджиев не си е плащал парното!
161
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чист като сълза!
160
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Семерджиев: Съвестта ми е чиста!Та аз толкова години , вече , не съм чул или видял престъпник,който да каже че е виновен или "стъпкал житото" 22 годишния "преход" ясно показва че това е така....
159
0
 
8
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 12 години
Според Вас как се купува вила край морето и се изплаща автомобил на лизинг? С много работа!?!?!
158
0
 
10
 
! Отговори
алоооо преди 12 години
Семерджиев, Семерджиев - една от причините за ракът на дебелото черво е лакомията. Внимавай
157
0
 
5
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
I KADE SA SEGA PROFSAUZITE,DOLNITE 4ERVENI OTREPKI?QVNO OT TOVA NI6TO NE MOGAT DA OTKRADNAT I SA SE STAILI KATO MI6OCI.V NORMALNA DARJAVA PROFSAUZITE BIHA ZASTANALI DO HORATA V TAKAV MOMENT.QVNO PAK BOIKO TRQBVA DA OPRAVQ PROSTOTIITE NA VSI4KI.
156
0
 
16
 
! Отговори
Честен престъпник преди 12 години
"Семерджиев: Аз съм един законен престъпник в тази страна както повечето престъпници! Всичко мога да докажа на "неподкупният" български съд." Знаем много добре мазнико че всичко ти е изрядно престъпниците не са глупави в днешно време а и контролиращите ни органи или са купени или са неграмотни, само че за Българският народ винаги ще си останеш един най обикновен мазник облажил се от монополите както всички преди теб на тази позиция! със здраве!
155
0
 
19
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Др.Семерджиев,не нам !Преди около две годинки бяхте едно слабо и ошмулено същество.За този кратък период загладихте косъма,сдобихте се с един от най скъпите автомобили,купихте имот в Несебър/не в Долно ***/и всичко това с една заплата.Браво на Вас,окомуш момче сте,но нас не ни вземайте за будали.Много добре знаем откъде са тези придобивки.