Светът: Етническото напрежение в България нараства

Реакцията на международните медии за ситуацията у нас
Обновена: 27 сеп 2011 23:45 | 27 сеп 2011 23:44,
422
Светът: Етническото напрежение в България нараства
Снимка: Архив, Булфото

Етническото напрежение в България нараства. Това обобщение правят повечето от световните агенции в своите информации за инцидента в Катуница и за последвалите протести в страната. Според експерти неочакваното повторно излизане на повърхността на етническото напрежение в България отразява недоволството от корупцията и нетолерантността към ромското и турското малцинство, посочва Франс прес.

Етническото напрежение в България нараства след инцидента, отбелязва Асошиейтед прес. Ройтерс определя вълненията като последното от поредица смущения тази година - включително сблъсъци с мюсюлмани и залагане на бомби пред клубове на опозиционни партии - в най-бедната страна членка на Европейския съюз, която се мъчи да се възстанови от дълбока рецесия. Според анализатори, пише агенцията, сблъсъците в Катуница са резултат от липсата на правосъдие, която притеснява както българите, така и ромите.

Расистките протести на младежи срещу ромите в България се разрастват, посочва ДПА. Телевизия Евронюз съобщава  на своя сайт за масови протести срещу ромското малцинство в страната след убийството на българин.

Етнически напрежения помрачават президентските избори в България, гласи заглавие на материал по темата, поместен на сайта Юрактив (EurActive). Медията посочва, че вчерашното посещение в Брюксел на кандидата за президент на управляващата партия ГЕРБ Росен Плевнелиев е останало в сянката на събитията в България, допълва БТА.

Повечето наблюдатели са на мнение, че въпреки етническите измерения на проблема, главната причина за него е безнаказаността, на която се радват силните хора в България независимо от своя етнически произход, отбелязва Юрактив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: Българиямедии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
1
 
4
 
! Отговори
Gi преди 12 години
Хора от всякъде ги връщат и се в България защото те са си българи.Но вупросът е след като си имаме милиони *** Ние къде да ги изпратим?
358
1
 
21
 
! Отговори
До 366 преди 12 години
Какви осигуровки да плаща??? Та той е на просия!!! Не е гурбетчия....*** никъде нищо не плащат!!
357
1
 
17
 
! Отговори
Жан-Пиер Сутиен преди 12 години
ФРАНС ПРЕСС да не се правят на интересни...Най-малко пък франкофоните имат право да ни поучават на етническа толерантност !!!
356
2
 
5
 
! Отговори
мале преди 12 години
ей доста пари ще събере държавата от тези арести с глоба до 500 лв.ще съберем пари за изборите.ще зарадваме Дянков.
355
1
 
1
 
! Отговори
до 362 преди 12 години
сигурно искаш да кажеш, че си легитимно работещ, на трудов договор, осигуровки плащаш и така...
354
1
 
8
 
! Отговори
До 362 преди 12 години
*** ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ ЧУЖДЕНЦИ ТУК!!!! И ТЕ САМИТЕ СА СИ ВИНОВНИ ЗА ТОВА
353
2
 
1
 
! Отговори
До 362 преди 12 години
Сега ме убеди каква е истината-*** СИ И СИ НА ПРОСИЯ ,А НЕ СИ ГУРБЕТЧИЯ
352
2
 
5
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
В българска къща гладен може и да останеш,защото не са откраднали за да те нахранят.А вашата наглост няма граници и то по вина държавата вече 22 години!Лицемерно е използването на *** да просят за нечие забогатяване,и после да се афишира желание за грабеж!Ето това е лицемерие!Добре дошли в България,братя образовани ***.Пък после претенции за всичко останало!
351
4
 
2
 
! Отговори
До № 361 преди 12 години
Изместваш въпроса! В Германия си чужденец! Говоря зя един и същ труд, на хора с еднаква квалификация! Превилаш от пусто в празно, за да не възприемеш фактите! И защо мислиш, че труда на зидяря, хлебаря, мазача е по некфалифициран, или по-срамен и ненужен! Явно си младичък, още под въздействието на образователното моделиране!
350
2
 
12
 
! Отговори
До 365 преди 12 години
На *** се плаща по-малко,прав си!! Нима в Германия на българин плащат толкова ,колкото на немец!!! На ниско образовани и неквалифицирани-ТОЛКОВА....СЕГА КАЖИ ,ЧЕ НЕ СЪМ ПРАВ!! Когато на българите в Германия започнат да плащат колкото на немците ,тогава *** нека вземе и по-голяма от моята и твоята заплата взети заедно!!!
349
2
 
11
 
! Отговори
до 365 преди 12 години
Казва се нискоквалифициран труд, ходете на училище, и не се женете на 11 год.,и ще разберете за какво става въпрос
348
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те са мнозинство и за това всички партии бдят над своя електорат, т.е де факто ни управляват роми, т.к само техните права се защитават, но май е време освен права да имат и отговорности и задължения
347
7
 
1
 
! Отговори
До № 358 преди 12 години
За съжаление "***", в пост 357 казва истината! На *** и турцете, се плаща по-ниска надница, отколкото на българите! И *** и турците, в много случаи, се съгласяват "доброволно", да работят за по-малко пари и падбиват цената на труда! Факт! Печелят "Рашковците", от всички етноси!
346
1
 
3
 
! Отговори
До 359 преди 12 години
Защото не е само това семейство,навсякьде си има по някой дерибей.Защото не си бьркаш в джоба само за неговото семейство.Защото не само неговото семейство тормози ***.Има още доста отговори на твоя вьпрос,но и те са горе долу в тази насока .
345
2
 
4
 
! Отговори
До 361 гурбетчия преди 12 години
Сега ме убеди каква е истината-*** СИ И СИ НА ПРОСИЯ ,А НЕ СИ ГУРБЕТЧИЯ
344
1
 
11
 
! Отговори
Европа до 348 преди 12 години
След като България е ***, какво правиш тук бе, нещастен ***. Марш обратно в Индия и никакви детски, социали, безработни. И от Чехия, Словакия, Словения, от цяла Европа ви гонят. Защото в голямата си част (с малки изключения) сте нагли, генетично обременени, крадливи ***.
343
1
 
1
 
! Отговори
... преди 12 години
Пазат ги заради ***-електората нали и те уж хора били можели да гласуват и така ...
342
5
 
1
 
! Отговори
ani преди 12 години
Zashto napadat sichki *** a ne semeistvoto na ubieca da gi obiyat i da se uspokoyat .
341
3
 
9
 
! Отговори
До 357 гурбетчия преди 12 години
Със сигурност ти си манагал и не си на гурбет ,а на просия!!!
340
3
 
44
 
! Отговори
Защо преди 12 години
Защо всяка сутрин изнасят информация в медиите колко БЪЛГАРИ са арестувани за притежаване на джобни ножчета и боксове по време на протестите ,а *** ,които размахват ятагани и пушки пред камерите стоят недокоснати???!!! Защо има арестувани БЪЛГАРИ за расистки призиви ,а няма арестуван нито един ром за обида ***???!!! Защо бе,ГЕЙБЕРЧЕТА??? Защо!!!!!