С булдозери спасяват хора в Свиленградско

7 деца и 8 възрастни закъсали в гората край село Лисово
Обновена: 17 окт 2011 21:25 | 17 окт 2011 21:25,
19
С булдозери спасяват хора в Свиленградско
Бурята изкорени дървета в Хасково. Снимка: БТА

7 деца и 8 възрастни с 3 автомобила са блокирани в района на свиленградското село Лисово, съобщи за Dnes.bg началникът на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково комисар Николай Вълчев.

В по-голямата част от хасковска област вали дъжд, придружен от силен вятър. На места в планинските части снощи натрупа между 10 и 25 см сняг.

"Това са роми, които са отишли в гората да секат дърва, и след това не са успели да се приберат", уточни той. До бедстващите 15 човека все пак са стигнали екипи на пожарната, които са им предложили да стигнат пеша до селото. Хората обаче са отказали да тръгнат без автомобилите си, които са закъсали заради лошото време.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова е свикала кризисен щаб. Заедно с ръководителите на Областната дирекция на МВР, спешна помощ, пожарната и "Гранична полиция" са изготвили план за действие в създалата се ситуация.

Те са решили да изпратят фадроми и булдозери, които да проправят път на автомобилите в планинската местност, за да могат бедстващите да се приберат по домовете си.

"Не мога да се ангажирам със срокове, тъй като вече е тъмно и това много затруднява работата ни", коментира комисар Вълчев.

Той допълни, че другите 15 бедстващи души край маджаровското село Сеноклас вече са на топло. Пожарникарите са ги намерили, успели да проправят път и да изтеглят автомобилите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: свиленград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Съобщиха, че са закъсали с каруците, какви автомобили?И са отишли да крадат дърва, в това всички сме сигурни. С нашите пари спасяват крадците!
17
0
 
0
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Защо пишете глупости, става въпрос за крадливи ***, а не за хора.
16
0
 
1
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Какви хора бре-това са си чисти ***.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи с нашите пари , с фадроми и булдозери им направили "магистрала" за да крадат по - ефективно Българската гора!
14
0
 
5
 
! Отговори
Кардашев преди 12 години
защо не заровихте *** в гората, вълците щяя да ги излапат и готово. Щяхте да спестите некой лев. Мамка ви гнусна!
13
0
 
9
 
! Отговори
"Браво" преди 12 години
Колко пари на данъкоплатеца струва това спасяване на крадци , отишли да секат незаконно дърва? Явно е че могат да си слязат сами , но ги е страх за колите и затова стоят там. Дали с фадромите и булдозерите ще има и полиция ,навреме да провери колите? Или така се оляхме с интегрирането ,че вече няма смисъл даже да си мръднат задниците полицаите ,като така или иначе няма да ги подведат под отговорност?
12
0
 
13
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 12 години
А ТРИТЕ АВТОБУСА С ДЕЦА ОСТАНАХА НА ПЪТЯ ОМУРТАГ-ЕЛЕНА ,ЗАЩОТО НЕ СА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ!!!!
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"От статията не става ясно дали са отишли да секат дърва законно?"Според теб *** ще сече ли дърва законно? Аз такова нещо не съм видял в последните двайсет и кусур години...
10
1
 
26
 
! Отговори
osata преди 12 години
От статията не става ясно дали са отишли да секат дърва законно? Няма значение какви са, но ако е нарушение, не следват ли глоби и конфискуване на автомобилите им? Или всеки може да отиде да си насече дърва в гората и никой да не им потърси сметка за това? В дадения случай - безспорно доказуемо.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До резервата за мечки в Белица трябваше да направят резерват и за роми.Така на никой нямаше да му пука, а още по-малко да прави разходи да ги изкарва от гората.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че Бриджитката се погрижи навреме за мецаните.Иначе към катуна от 15-тина *** ако имаше и три-четири мечока, не пожарната , ами гвардията щеше да ги спасява ....
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много подвеждащо заглавие, наистина си помислих, че става въпрос за хора...
6
3
 
28
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЗИМАТА ИДВА! А в Чернобил сега е пролет- тревата синее, пчеличките чуруликат, птичките лаят...
5
2
 
29
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///Хората обаче са отказали да тръгнат без автомобилите си, които са закъсали заради лошото време.///...........АМИ СТРАХ ГИ Е БИЛО ДА НЕ ИМ ГИ ОТКРАДНАТ РОДНИНИТЕ И ДА ГИ РАЗФАСОВАТ ЗА СКРАП
4
4
 
40
 
! Отговори
Ф преди 12 години
Какви хора бе?Крадливи ***,отишли да крадат дърва!
3
4
 
20
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///С булдозери спасяват хора в Свиленградско//........//На места в планинските части снощи натрупа между 10 и 25 см сняг.///.........НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА НАТРУПА 30 СМ РЕВЕТЕ ОТ НАКАКВИ СИ 10 -15СМ АХАХАХХАХ
2
7
 
37
 
! Отговори
Сержант преди 12 години
Областният управител на Хасково Ирена Узунова е свикала кризисен щаб за някакви *** , където са ходили да секат дърва.Е това е голямо *** на *** на ББ
1
8
 
19
 
! Отговори
666 преди 12 години
Гарантирано от БСП!