Първа жертва на зимата – 75-годишен дървосекач

Той и още 15 души попаднаха в снежен капан в планината
Обновена: 18 окт 2011 09:31 | 18 окт 2011 09:31,
92
Първа жертва на зимата – 75-годишен дървосекач
Снимка: БТА

Снегът взе първата си жертва. Дървосекач почина от измръзване, след като той и още 15 души от селото попаднаха в снежен капан в планината край свиленградското село Лисово.

7 деца и 8 възрастни бяха блокирани заради лошото време в планината в продължение на часове снощи. С тях е имало и едно пеленаче. Ромите са били с три каруци. Те били леко облечени, а част от децата нямали обувки. Отишли в планината още през деня да секат дърва, но снегът ги изненадал.

В спасяването им се включиха всички институции, а в хасковската областната управа бе сформиран кризисен щаб.

След като били открити от пожарникарите снощи, дървосекачите отказали да тръгнат пеша към близкото село.

Тогава в спасяването им била включена тежка техника. Два булдозера и една фадрома направили път през преспите.

С джипове на Гранична полиция семействата са превозени до линейките и настанени в Свиленградската болница, където единият от мъжете е починал от измръзване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: студжертва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
*** и работа е просто абсурд! Много са малко изключенията ,които работят и децата им са макс две и ходят на училище. Останалите са просто кошмар! Майка ми нае един да почисти около декар място ,където бяха икоренени сървета . Просто да събере корените останали след машината. След 15мин. и поиска пет лева за цигари , след като ги купува цял час ,се замота още малко и поиска пет лева за хляб на децата. Понеже не получи вторите пет лева си тръгна без да е поместил и един корен или камък.
90
1
 
5
 
! Отговори
Бай Whoй преди 12 години
Направо не разбирам, как Тиквоне не е изпатил правителствения хеликоптер за ***.
89
1
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Бог да го прости човечеца!
88
6
 
4
 
! Отговори
докато българите преди 12 години
не спрат да крадат от помощите изпратени за *** от ЕС и докато не спрат умишлено да не приемат на работа хора от турски и *** произход , управия няма да има ! Българите са изпълнени с омраза и не случайно ликуваха по време на голямото земетресение в Турция , неслучайно се вдигат срущу всички *** само заради някакъв си престъпник "цар" Киро ! Защо не се протестира срещу българските престъпници,които са значително повече и по-вредни?!
87
1
 
5
 
! Отговори
apollo11 преди 12 години
"птказал да вървят пеша" бе я да ги... за един кон и каруца,като последната нищо не й пречи да си остане в гората..ако бе някой друг, а не ***,надали щяха да включат техника за да си прибере я колата,я каручката..п.с.искрено поднасям съболезнованията си за измръзналия дядка..*** или турчин,българин или какъвто да е там..все пак сме ХОРАп.с.с.ама не казаха репортерите дали ще отнесат глоба за незаконна сеч въпросния катун..или пак ще им се размине
86
5
 
8
 
! Отговори
До № 86 преди 12 години
Темерут, аз познавам *** които не крадат, работят, носят очила и някой са пенсионери! Ти тези хора неможеш, или не искаш да ги видиш, защото са чисто и спретнато облечени, имат собствени къщи и автомобили и не са от кърдарашите, или на Киро ***, от родата. Приказката за петте пръста, да ти говори нещо? Как, при теб всичките ти пръсти са равни по дължина, та и всички *** са еднакви? Враг ти трябва, или бъркам?
85
5
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 73: Ти, пък къде видя *** да не краде, бе? *** пенсионер виждал, ли си? А, работещ такъв, виждал ли си? А, *** с очила да си виждал?
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при кого са работели не се споменава
83
6
 
2
 
! Отговори
абе интересна преди 12 години
работа , хем държавата им плащала тока и водата и толерирала *** ,хем пък тези нещастнищи стръгнали да секат дърва за огрев ?! Нещо не мога да я разбера аз тая работа ?! Българите ли прекаляват с лъжите си или сайта нещо е сбъркал новината ?!Щом като милата ми държава ми плаща тока ,ами ще си включа радиатора ,няма да ходя за дърва ! Ей много лъжете ,много клеветите , затова никой не ви уважава вас по света !
82
1
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
Е ТОЯ СИГУРНО Е БИЛ БРАКОНИЕР!ПРИРОДАТА ГО Е НАКАЗАЛА !
81
1
 
4
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
***,съжалявам,че не мога да те пипна лично-ще ти избия тъпотиите от главата!
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо не написаха 75 годишен бракониер
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при адолфо нямаше да е така!
78
4
 
4
 
! Отговори
тъй им е писано на преди 12 години
хората ! Не всеки може да е директор в училище и да краде от парите отпуснати за ремонт ,не всеки може да краде от здравната каса ,не всеки може да е военен и да краде нафта от служебното МПС,не всеки може да обира банкомати ,не всеки може да е работодател и да кара хората да му работят без пари ! На тези хора съдбата им е такава , това е !
77
3
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Ако бях Цар на държавата щях да заповядам никакви действия подобни ! За наказание да се спасяват ! На времето на крадеца му режели рацете , а сега с фандроми и булдозери ги спасявали !
76
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1-во крали дърва...2-ро ги спасили с наши пари3-то те отказали да вървят пеша4-то разчиствали просека в планита / пак с наши пари/ за да могат тия гадове да си занесат крадените дървета в къщи....Това ако е адекватна реакция на държавата аз ще ставам ***... искам държавата да ми помага да крада, и да не плащам никъде нищо
75
4
 
12
 
! Отговори
бай манго преди 12 години
на 73 и 74 да им го набутам до макарите в черните гьотове.....
74
32
 
3
 
! Отговори
малцинствата преди 12 години
да си помислят много хубаво за кого ще гласуват !!! Виждате българите до каква просешка тояга ви докараха , умишлено не ви дават работа ,за да изпукате от глад ! ДПС може и да е била създадена от българите с някаква цел , но в ДПС сигурно има хора ,които ще преместят Доган и др. мошенници като него , за да ви помогнат ! Само някой от малцинствата може да разбере болката на малцинствата ,българите не ви мислят доброто ! Дай Боже повече турски фирми в българия !
73
31
 
5
 
! Отговори
как няма да крадат преди 12 години
хората бе ?! Кво се правите ,че не знаете ?! Кажете ми кой българин работодател не се е възползвал от шанса си да излъже някой *** , работи му нелегално без тр. договор ,оня го лъже и не му плаща ....! Оревахте орталъка с лъжите си ,много пари и давали като помощи ,тока и водата им плащали и куп други български измислици ! Кой ще ходи в гората за дърва ,щом държавата му плаща тока ?! Като вземете да се правите на вечно ущетени ставате смешни !
72
11
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Малеее каква трагедия е в българия ! "Част от децата нямали обувки " ! И това вече не е само при ромите , виждал съм много пенсионери да бъркат в кофите , млади българки да проституират за едно парче хляб /20 лв. на час/ ,виждал съм хора които работейки изнемогват ,голяма трагедия е при вас !