Еврейската общност у нас очаквала атентата

На някои не се харесват топлите ни отношения , твърди Бенвенисти
18 юли 2012 21:40,
89
Еврейската общност у нас очаквала атентата
Председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” Максим Бенвенисти. Снимка: Фокус

Терористичният атентат на летище в „Сарафово“ в Бургас бил очакван за гражданите от израелски произход у нас.

Това заяви пред "Фокус" председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” Максим Бенвенисти.

„За нас това не е съвсем неочаквано. През последните три години отношенията между България и Израел се развиват отлично и последната година израелските туристи се насочиха към българското Черноморие. Има сили, на които това не се харесва. Правят всичко възможно това да спре“, заяви Бенвенисти.

По първоначални данни сред пострадалите при взрива на летище „Сарафово” няма членове на еврейската общност в България.

Още по темата

Организацията на евреите в България „Шалом” подпомага увеличаването на мерките за сигурност на синагогите, учрежденията и социалните общности в страната, подпомага с технически средства и охрана.

„Предоставили сме ресурси на властите и болничните заведения, за да се подпомогне лечението на ранените по време на взрива”, допълни още Бенвенисти.

Той призова всички хора да бъдат хладнокръвни и бдителни към случващото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Не е лъжа! преди 11 години
След всичко написано до тук-Боже,пази БългарЕте и България!
71
0
 
2
 
! Отговори
Не е лъжа! преди 11 години
Не ви казвам-мразете евреите.Тук не става въпрос кой какво чувства към някого.Става въпрос за това-или българите в България и оцеляване на Българският род и страна или чужденци на наша земя.Пак ви призовавам-потърсете новини в Интернет,ще намерите всякакви "спогодби","споразумения" и "сътрудничества".Кампаниите за дечицата за лечение в "Израел",и всякакви глупости.Свестните евреи са се отделили от останалите,запомнете го!!!Свестните *** не живеят в гета,нали??Не искам диалог,само прочит!
70
0
 
2
 
! Отговори
Не е лъжа! преди 11 години
Моля,който ми повярва да НЕ влиза в диалог с мен,за да не остави следи в Интернет-IP адрес,бисквитки и разни други файлчета,които служат за проследяване.Неслучайно има опция за "вход с ФейсбуК" за да може да оставяте коментари и да няма нужда да ви издирват,ако сте неудобни на властта.Прочетете ме и търсете новини само в Интернет-ще се убедите,че няма конспирация в завладяването на България от Израел!Затова държат да ги изкарат на всяка цена приятели на България,за да не ги мразим.
69
0
 
2
 
! Отговори
НЕ е лъжа! преди 11 години
Истински големите престъпления като нашият геноцид не могат да бъдат извършени бързо,защото става въпрос за милиони хора-в ЕВРОПА!Всеки ще забележи ако ни гърмят директно.Но ако искат бързо да ни уморят с оръжие трябва официална война.Този атентат им дава повод да се изкарат жертви за да ни използват като страна във война.В една война доста българи биха загинали БЪРЗО!Това е важното за тях.Вижте лицата на политиците ни-тъмна боя,ГОЛЕМИ НОСОВЕ,някои са ЯВНИ ЧУЖДЕНЦИ /по име/,други скрити!Това е!
68
0
 
2
 
! Отговори
Не е лъжа! преди 11 години
За да не знаем точният им брой в България.Нашите властници се обявяват за първи приятели с тях,но ако цялото ти правителство с министрите отива на крака в Израел,на "общо съвещание" това говори нещо.Власт имащите искат да прочетете тези неща в медиите и да следят за вашите реакции за да знаят как да действат и какво да се говори.Едновременно с това ще има все повече "американска" чалга като "хип-хоп",но на български и все повече "Криско&Мойсей"в песните.
67
0
 
2
 
! Отговори
Не е лъжа! преди 11 години
До АнонименЕвреите искат БАВНО И АНОНИМНО да се заселят в България!Познавам лично евреи,които са по-бели от повечето българи /смесените бракове с бялата раса служат точно за прикритие на евреите,понеже като изключим рязаната пи*ка няма как да знаеш кой е насреща ти/.Смяната на имена като се ползват местни такива и смяната на религията също е оправдана за да се скрият сред българите.Но тук е малка страна и всичко се разбира веднага,затова засега се крият в селища от затворен тип,за да не знаем!
66
0
 
2
 
! Отговори
Кой има келепир? преди 11 години
Винаги,когато стане нещо голямо като това събитие си задавайте въпроса-"Кой има интерес от страхът и паниката?"-Атентатът беше повод МОСАД ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ,В ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА!Това горното,в комбинация с това,че САЩ и Израел дадоха мнение,без да ги питат и първи ОБВИНИХА БЕЗ РАЗСЛЕДВАНЕ трябва да убеди и най-големият ***,че напрактика БЪЛГАРИЯ Е ПРЕВЗЕТА В МИРНО ВРЕМЕ!!!Българи,на нас ни е обявена война,от нашите "приятели"-Израел!"Защо?!"Би попитал някой!Идеална жертва сме!Овце!
65
0
 
2
 
! Отговори
Важно е да се знае преди 11 години
Да,евреите отдавна искат земите ни.Но не може просто да избиеш 8 милиона дунавски българи,не и,когато са в Европа.Но когато държиш световните финански и масмедии,можеш да наложиш информационно затъмнение на желани теми,да купиш български зем.земи,да строиш жилища от затворен тип и да купуваш политици на първо време.Затова ни разселват от България,затова,че евреите искат България ни се пишат първи приятели!Идеята е бавно,до 10-20 години да ни подменят,а историята я пишат тези с парите!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен? преди 11 години
До АнонименИзраел има най-голяма изгода от този "атентат" понеже има причина да си вкара тайните служби тук.Турция са силни,благодарение на САЩ,тоест на Израел.Целта на Израел са нашите земи и блага,тук не са пясъците на Палестина,няма кой да ги гърми,всичко им е на готово.Когато евреите станат достатъчно в България,останалите българе ще се стреснат не на шега.А ти си дрънкай за "лошите турци",няма кой да настроиш против тях.Затова обвиниха "Иран" и "Хизбула" без да има разследване...
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко знаят и могат , нали са НАЙ- народ !Защо Мосад не ги защити като нашите не са знаели?ДНЕС.БГ - НЕ ИЗМИСЛЯЙТЕ НОВИ ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ В БЪЛГАРИЯ!!! ИМА БЪЛГАРИ ОТ ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД, НО НЕ И ОТ ИЗРАЕЛСКИ ПРОИЗХОД !!!ТАКИВА СА САМО Т У Р И С Т И Т Е - ЕВРЕИ!! ИЗРАЕЛ е държава измислена от САЩ и изкуствено създадена на територията ПАЛЕСТИНА. От тогава там са войните с местното население от араби/палестинци/ Евреите отдавна се целят и в околни територии с по-добри ресурси и условия на живот!
62
1
 
7
 
! Отговори
кака преди 11 години
Махнете ги тия евреи, все ги изкарват мъченици. И сега ще се оправят, международни организации ще тръгнат да помагат. Кажете какво ще стане със семейството на човечеца, който трябваше да ги закара?
61
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Абе и тоя Станишев няма ли да се скрие вече. Хорта умират, той само по управляващите плюе. Понеже той свърши много работа докато беше на власт .
60
0
 
3
 
! Отговори
( преди 11 години
Айнщайн е казал : Ако има 3та световна война , 4тата ще е с камъни и пръчки !
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
66 е прав,има и добри евреи,които прозряват и стават християни и най-големите разобличители на ционизма и юдейския окултизъм.
58
0
 
8
 
! Отговори
Извънземен преди 11 години
Граждани от израелски произход?!?Значи са се преселили в България след резолюцията на ООн,имат двойно гражданство или са българи изповядващи Талмуд?
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следва външна намеса. Спорно е до колко мнението на хората е било против. Или е било нещо като сегашната сирийска опозиция. И за това ще се намери информация.Такива са им делата и методите. Вижте контрола над медиите в България. Виждаме го в реално време. По-зле и от комунизма.А когато хванете евреин в кражба или лъжа, то никога не признава. Писва: Антисемитизъм. Лъжат безогледно, винаги се извъртат. И за това хората ги избягват.
56
1
 
6
 
! Отговори
do 55 -9 преди 11 години
Разбира се, чуждите войски, основно съветски, по пропагандна линия отнасят всички негативи. Имало някакви естествено. Но важната тук е основната разиграна схема.През 1956г Чехия, вече никой не ги допуска до власт. Тогава прилагат друга тактика. Завладяване на медиите. Както са изискванията от Протоколите на ционистките мъдреци. В един момент тихо и полека се оказва, че само евреи управляват всички медии. Започва активна антисоциалистическа, съветска и против всичко което е от източния блок.
55
1
 
7
 
! Отговори
do 55 -8 преди 11 години
Интересни и не популярни са събитията в Унгария. Преди 1956 година, евреите плавна завземат всички ключови държавни постове и в Унгарската комунистическа партия. По инструкция, дошла от новообразуваната държава Израел, управляващите евреи започват да завиват кормилото на запад. Важното е, че това не е било желанието на унгарския народ. В последствие, самите унгарци решават, че не е нормално евреи да решават живота на унгарци.
54
2
 
5
 
! Отговори
do 55 -7 преди 11 години
Виж коментара 66. Това е типични евреин. Мисля този, който постоянно седи по форумите и лъже. След като е закован, той вече е невероятно мазен. Вместо да се извини, да замълчи, това същество започва да се извърта и да прехвърля отговорностите на друг. Явно ще чакаме филма с добрите и лошите евреи. Когато ядоха кюфтетата, не се оплакваха. Вероятно по тази писта ще лъжат. Ако сте имали манипулатори, защо не протестирате, не вдигате революции. Значи дори зомбита, носите си солидарно отговорност.
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А от къде евреите са знаели за такъв атентат преди толкова време?-- трябва да си американец за да не сетиш ,че те са и поръчителите и изпълнителите на тоя адски план за започване на война с Иран не без благословията на подопечната им Америка и неиният главен терорист ЦРУ.