Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация

Очакват се недоволни от 16 града в България
Обновена: 10 фев 2013 12:48 | 10 фев 2013 09:26, Петя Славова
347
Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация
Снимка: Булфото

След като на 9 февруари родителите в няколко български града излязоха на протест, още недоволни хора ще направят същото на 10 февруари. Този път поводът е високите сметки за ток и парно, които стреснаха мнозина от началото на годината.

Повече от 16 града се готвят да бъдат чути от управляващите, като акцията се организира в социалната мрежа Facebook, а митингите ще преминат под мотото „Да запалим монополите”.

Очаква се да се съберат хора в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич и Кърджали като началото е поставено за 11.00 часа.

Още по темата

Исканията са свързани с национализация на енергоразпределителните дружества; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика; търсене на отговорност на подписалите ги лица; електроенергията произведена от АЕЦ Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК, пише Дарик.

От Топлофикация протестиращите ще искат индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите; уредите да отчитат в МВт/ч и реално отчитане на изразходваната топлоенергия.

Новите сметки за парно смутиха мнозина от потребителите.Оплаквания имаше от различни краища на страната.
Организаторите искат всеки да си донесе сметките, които смята, че са неправомерни. Повече от 400 души в Столипиново също излязоха на протест. В столицата хората се събират пред министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
3
 
8
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Рано или късно вълната ще отмие ГЕРБ от властта. ББ, Дянков и сие притиснаха народа до стената. ГЕРБ ще бъде изритан.
212
0
 
11
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Сега малко по периферно от темата.Близо преди половин година, г-жа Лиляна Павлова ни обесняваше , как срещу някакви си 5000-6000 лв. можем да саниираме жилищата си и енергийната ефективност , щяла да е около 35-40 % от икономии,т.е по малко пари за ток. топлофикация и прочее. Та интересно ми е , дали колегите от форума които са направили ремонти, какви сметки са получили сега в сравнение с миналогодишните?
211
0
 
8
 
! Отговори
Нулева точка преди 11 години
Дянков, какво ще кажеш за "стабилната" държава? Както е тръгнало, скоро ще има бити и е..ни.
210
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 години
бърз фалит за тези крадци
209
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сега не катурнете правителството, няма кога.
208
1
 
5
 
! Отговори
М.Петров преди 11 години
В България има дефицит на логичното мислене. Наѝ-накрая започнахме да протестираме, което е добре. Само,че протестираме против следствието, а не против тези, които ни докараха тези беди. Защото не е луд този,коѝто изяжда зелника,а коѝто му го дава! От какъв зор и от кои бяха приватизрани енергоразпределителните дружества? И само те ли? А златодобива ?И много други. Трябва потърсим сметка на тези, които предадоха националните интереси срещу тлъсти комисионни!!! Веднага! Незабавно!
207
0
 
3
 
! Отговори
перо преди 11 години
Ало ,интелигентниятХубаво,ама защо сега при ЧЕСТНИТЕ ,пак растат цените на газа,електроенергията,водата?
206
0
 
7
 
! Отговори
Баща ми преди 11 години
луди ги направи още в началото, искали пари, че тръбите им минават през апартамента, той пък искаще да ги съди за дето му ползват апартамента без да му плащат и им каза да си махат тръбите изцяло, пълна пародия е топлофикация
205
0
 
1
 
! Отговори
emo_spa преди 11 години
До до 265 То останаха ли военни. Армията ни не може да напълни дори и стадион Българска армия
204
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
време е за нашата пролетне ни трябват намаления да си ходятако ги оставим още ще грабят и ще пакостята туй за зелената енергия е вярнода дадат същете прафаранции на селското стопанство да видим нама ли да има стокасубсидират се една торба мошеници
203
1
 
0
 
! Отговори
emo_spa преди 11 години
До до 253 В Чехия господинчо защото това е държавната компания на Чехия
202
2
 
3
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Стига с тази Цветелина Бориславова. Комунистите от БСП са много по-виновни, 23 години ни тормозят и ограбват ! Румен Овчаров и много други в затвора !!!!!
201
0
 
1
 
! Отговори
А Вальо Топлото на к преди 11 години
200
1
 
1
 
! Отговори
Боят настана тупат с преди 11 години
199
6
 
1
 
! Отговори
Овчар с WiFi преди 11 години
Нито един не каза:"От утре ще се постарая да оптимизирам консумирането на електроенергия",което е много жалко.
198
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги българинът се бори за грешна кауза. Той не се бори за повишаване на заплатата и пенсията си които са най-ниските в Европа а се бори за намаляване на цената на тока която е също най-ниската в Европа. Пък после се чуди българина защо усилията му са напразни и не водят до успех. Собствениците на средствата за производство - комунисти и мутри държат заплатите максимално ниски защото са некадърни предприемачи и ниските заплати и монополизяма са еденствения начин да печелят.
197
0
 
4
 
! Отговори
до 265 преди 11 години
Брачед, и аз като съм на едно мнение с теб бихме ли направили нещо ако сме 1000 души пред парламента? Какво ще се промени спрямо Топлофикация? НИЩО!Аз знам как ще се промени, но номера беше 94-95-та и наставане на военно положение в страната..... сега вече е късно. И военните работят за Борисов.
196
0
 
14
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Бесен сън че :1. ДКВР не защитава интересите на гражданите, които им плащат заплатите !2.Топлофикация (София)от 150 милиона лева задължения при Вальо Топлото, сега има 500 милиона лева!3. Топлофикация е подкрепяна от държавата и съдебната система , на които ние гражданите плащаме заплатите. Ние им плащаме да ни тормозят ! Скандално !4. Няма смисъл от държавни институции , те не вършат никаква работа , да се разпуснат.Ако има нужда от тях, ще ги създадем отново !
195
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще го кажа за последно. Наистина. Пич, споделяме едно мнение, една идея. Не на монопола. Да на свободата да избираш, кога какво как и колко да ползваш. Ако бяхме в един вход, можеше и да решим въпроса с парното. Не сме, но поне сме в една държава, можем да идентифицираме проблемите, а не да търсим конфликт по между си особено когато сме на едно мнение. Системата на това залага. Хаби се енергията в грешна посока. Тази енергия я плащаме ние.
194
1
 
2
 
! Отговори
до 264 преди 11 години
те от моя вход ми знаят мнението след като им казах" Разбирам ви че искате парно, и че аз трябва да плащам заради тази ваша прищявка -услуга от рекетьори. Вие ме принуждавате заради вас да плащам за нещо което не ползвам"--съседите ме гледаха като овце нищо не казват. " Няма какво да ви кажа повече"...и се разкарах от събранието.Впрочем не познавам никой от входа ми, а живея вече 15 години сред тези скапаняци.Не ми и трябва да ги познавам.