Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация

Очакват се недоволни от 16 града в България
Обновена: 10 фев 2013 12:48 | 10 фев 2013 09:26, Петя Славова
347
Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация
Снимка: Булфото

След като на 9 февруари родителите в няколко български града излязоха на протест, още недоволни хора ще направят същото на 10 февруари. Този път поводът е високите сметки за ток и парно, които стреснаха мнозина от началото на годината.

Повече от 16 града се готвят да бъдат чути от управляващите, като акцията се организира в социалната мрежа Facebook, а митингите ще преминат под мотото „Да запалим монополите”.

Очаква се да се съберат хора в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич и Кърджали като началото е поставено за 11.00 часа.

Още по темата

Исканията са свързани с национализация на енергоразпределителните дружества; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика; търсене на отговорност на подписалите ги лица; електроенергията произведена от АЕЦ Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК, пише Дарик.

От Топлофикация протестиращите ще искат индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите; уредите да отчитат в МВт/ч и реално отчитане на изразходваната топлоенергия.

Новите сметки за парно смутиха мнозина от потребителите.Оплаквания имаше от различни краища на страната.
Организаторите искат всеки да си донесе сметките, които смята, че са неправомерни. Повече от 400 души в Столипиново също излязоха на протест. В столицата хората се събират пред министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
3
 
! Отговори
Лумпен преди 11 години
235 - Албания ги изрита ! Сега кой е наивния и манипулирания ?
172
0
 
0
 
! Отговори
до 234 преди 11 години
До там ли стигна- да се имъкваш с" О, колко си ***"? понеже нямаш аргументи?
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момче, ти си в чужбина. ЕРП-то там те клати. Топлофикация там няма. ТЪЪЪЪП.
170
1
 
4
 
! Отговори
до 231 преди 11 години
Кажи ве, смотан...като съм извън България за година защо ми идва само от топлофикация дължима сума? Защо няма от другите ЕРП-та известия на които да им дължа нещо????/???
169
2
 
2
 
! Отговори
Батко преди 11 години
До 229.Защо си в чужбина. Сигурно ти е омръзнало хубавото в БГ.
168
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да си много *** и наивен да си мислиш, че държавата може да национализира електроразпределителните дружества. Ако го направи държавата първо ще трябва да плати милиарди левове глоби на ЕК, а след това ще бъде осъдена от EVN, ЧЕЗ и Енерго-про да плати още няколко милиарда. Тези пари ще бъдат заплатени именно от тези протестиращи, които позволяват да бъдат манипулирани от някои политици. Раздути сметки за ток има всяка година, но чак като дойдоха изборите почнаха протестите. ЗАЩО ЛИ?
167
2
 
2
 
! Отговори
229 преди 11 години
Ооооо колко си ***, и има ли смисъл със теб да говоря,оооо колко си ***, и има ли смисъл, ооо не :)Дерзай в странство. Бъди жив и здрав.
166
0
 
2
 
! Отговори
Лумпен преди 11 години
220 - ето видео от протеста youtube/watch?v=yttFMqYMf6w - част 1 , youtube/watch?v=wFjXxUXEktc - част 2 , БЛАГОДАРНОСТИ НА varg !!!
165
0
 
5
 
! Отговори
От 224 - Продължение преди 11 години
За това ако от топлофикация имаха по-широк достъп до системата за експлоатация на джоба на гржданина, схемата им щеше да е по рафинирана и нямаше да се набива така. Нямаше да те държат като крепостник с тръбите, защото щяха да имат друга игра. ЕРП-та имат доста по-широко поле и затова досега не се натрапваха така. Скоро ще въвеждат такса електромер, вкарах зелената енергия и куп други неща. Караш ме в неделя да те ограмотявам пп въпроси за които нямаша мироглед.
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цените не са високи,заплатите и пенсиите са малки,а безработицата огромна! Какво са виновни ЧЕЗ,ЕОН,ИВН и др,че вместо да се търси начин за стимулиране на бизнеса,откриване на нови работни места,Бойко и правителството му загриха милиарди в общо взето,никому не ннужни магистрали и лентички за тях!
163
0
 
4
 
! Отговори
до 224 преди 11 години
Веднага да ти кажа че си смахнат ***!***, аз като съм една година извън чужбина защо ми се натрупва сметка за парно 300 лева без да го ползвам, а 0 стотинки за ток, 0 стотинки за потребление в търговските мрежи на България? Кажи веееее!!!
162
2
 
4
 
! Отговори
тати преди 11 години
И затова и аз мисля, че трябва да има таван на личното богатство. Може (и трябва) да е доста висок този таван, но такъв трябва да има. В смисъл обаче на богатство измерено като пари в КЕШ. Т.е. трябва да има таван на парите, които могат да бъдат държани в кешови активи. Ако са инвестирани (но за сметка и риск на собственика им), то парите биха се върнали в икономиката и ..".Проблема не е в липсата на таван за кешовите сметки , а в липсата на таван за притежанието на некешови активи . Ако имаше такъв , активите щяха да се обезценят достатъчно , за да изкарат парите от сметките на богаташите
161
1
 
8
 
! Отговори
тати преди 11 години
Пари във Б-я има много и за сега не е нужно да се печатат още . Но парите не се разпределят правилно между хората и от там вече страда покупателната способност и икономиката .Задържането на много пари на едно място и във ограничен брой /кръг/ хора не е здравословно за самите пари- хора и икономиката. Но лакомията по света е в големи %-ти и затова човечеството има големи проблеми. Едно от лекарствата за обуздаването на тази лакомия за пари е комунистическата идея за по балансирано разпределение на благините /пари/ по света. Но докато не си измисли и наложи нова по балансирана форма на управлени
160
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възродителен Процес е Спортно мероприятие за 1 май , така пише в Историята или пък пренаписаха за пореден път История на България
159
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Веднага ти отговарям. Всичко, коеот ползваш около себе си по един или друг начин е свързано с електроенергия. Цените на храните, на услугите и т.н. са свързани с тока. Ако ти директно не плащаш сметката си за ток, защото не ползваш такъв, в магазините, в бензиностанциите и навсякъде където потребляваш нещо, цената на тока ти е включена в сметката, която плашаш. Проумей, че не си изолиран индивид, живееш в общество и те цедят, макар и да не ти е пред очите, толкова първосигнално.
158
0
 
15
 
! Отговори
Лумпен преди 11 години
208 - за ГЕРБ ще гласуват само платените *** като теб . Това правителство е марионетно , САЩ дърпат конците . Ще се оправим само когато държавата си вземе обратно залтодобива , ЕРП-тата и всички "приватизирани" заводи , както и скъсване на всякакви отношения с МВФ и Световната банка , чието чедо е Шимон Дянков . Ако искате промяна, АТАКА-ВМРО, Ако не , ГЕРБ,БСП,ДПС,НДСВ,СК и т.н
157
2
 
6
 
! Отговори
до 211 преди 11 години
Кои и едните и другите ме цедят бе? Кой ме цеди ако не му искам услугата, ОСВЕН от Топлофикация. Я ми дай пример кой ме цеди ако не му ползвам услугата и ме цеди??????Веднага ти искам отговора!
156
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спорът тръгна от идеята за заплата от 2 бона и разход за консумативи от 300 лв. Подозирам, че не си същия анонимен, с който стана дума първия път. На мен ми е пределно ясно за крепостничеството на топлофикация, всеки който живее в апартамент в сграда с абонатна стнация и т.н. е много добре и мног наясно за какво иде реч. Съжалявам за загубеното време да споря с човек, с който очевидно сме на едно мение, но който не чете.
155
0
 
2
 
! Отговори
ebb преди 11 години
До *** с името си случил ама това с европата бая си се объркал
154
1
 
3
 
! Отговори
от 210 преди 11 години
Карат те от Топлофикация да им плащаш за услуга която не ИСКАШ! Разбра ли ме 206-ти?Ако не си ме разбрал, то явно с оправдание съм те нарекал ***!