Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация

Очакват се недоволни от 16 града в България
Обновена: 10 фев 2013 12:48 | 10 фев 2013 09:26, Петя Славова
347
Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация
Снимка: Булфото

След като на 9 февруари родителите в няколко български града излязоха на протест, още недоволни хора ще направят същото на 10 февруари. Този път поводът е високите сметки за ток и парно, които стреснаха мнозина от началото на годината.

Повече от 16 града се готвят да бъдат чути от управляващите, като акцията се организира в социалната мрежа Facebook, а митингите ще преминат под мотото „Да запалим монополите”.

Очаква се да се съберат хора в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич и Кърджали като началото е поставено за 11.00 часа.

Още по темата

Исканията са свързани с национализация на енергоразпределителните дружества; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика; търсене на отговорност на подписалите ги лица; електроенергията произведена от АЕЦ Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК, пише Дарик.

От Топлофикация протестиращите ще искат индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите; уредите да отчитат в МВт/ч и реално отчитане на изразходваната топлоенергия.

Новите сметки за парно смутиха мнозина от потребителите.Оплаквания имаше от различни краища на страната.
Организаторите искат всеки да си донесе сметките, които смята, че са неправомерни. Повече от 400 души в Столипиново също излязоха на протест. В столицата хората се събират пред министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо, брат ти явно е по-досетливия.Второ има един основен начин да се откажеш от услугите на топлофикация. Събираш съседите, обясняваш им каква набутка е парното, на един двама ще кажеш "*** скапан", това явно ще поногне. и спирате подаването на топла вода до абонатната станция във вашия вход, след което повече няма да се чувстваш като ***, че трябва да плащаш за нещо което не ползваш. Ако някой от входа се дърпа, не забрвяй - "***, скапан". Успех
192
0
 
1
 
! Отговори
до 260 преди 11 години
Ааа, лека корекция.... С Хората се държа нормално.
191
0
 
1
 
! Отговори
до 261 преди 11 години
Ааа, лека корекция...обиждам само *** като теб. С Хората се държа нормално.
190
0
 
0
 
! Отговори
до 257 преди 11 години
Като обиждаш и да псуваш хората по форумите,по леко ли ще ти стане или сметките ще ти намалеят?
189
2
 
9
 
! Отговори
Долу мафията Р.Овч. преди 11 години
Гътнете го тоя Р.Овч. и унищожете енергиината мафия в България,време е народа да разбере,че БСП/БКП им дере кожите от 1944г.насам.
188
0
 
5
 
! Отговори
до 258 преди 11 години
Бе боли ме оная работа кой е на печалба- важното е да не ме правят на овца и да искат от мен нещо което не съм ползвал- като топлофикация. Иначе мафията не можеш да я оправиш..просто да не ми се ровят най-нагло в разходите и да ме карат да плащам за нещо без да съм го искал и използвал. Ясно ли ти е? Или вече е време да ти кажа че си поредният *** с който пиша днес в тази тема???
187
0
 
3
 
! Отговори
до 253 преди 11 години
Тебе това ли те притеснява,че чехите са били на печалба.Те чехите ако са на загуба,представи си ако беше държавно колко щеше да е на загуба.Печелившо държавно предприятие къде си виждал?
186
1
 
5
 
! Отговори
до 252 преди 11 години
За него апартамент на година плащамсамо данъка му. Не живее в него. Кажи сега що не му се начислява данък топли тръби заради него? Защо не му се начислява данък сградни кабели за ток, за вода , за домашен телефон? Защо като се върне с мен от чужбина няма и лев за плащане, а аз с трабите на топлофикация-200-300 лева
185
6
 
0
 
! Отговори
a преди 11 години
Стачка.Товае всичко комонистическа изкуствена врява,със каквото могат ще се опитват да ескалират напрежжението всеки ден,няма значение за какво въпросът е даса във патърдията.Ей голям зор бе Тройната коалиция особено червенитекхмери,сигорно им наближява да им излезнат някои страшни работи.Бойко знае как.Мафията трябва дасе стопи до О.
184
0
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
В цената на тока е включен и токът който потребяват тези които не плащат. те са един милион избиратели и ако им го спрат няма кой да избере нови(стари) управляващи.
183
1
 
7
 
! Отговори
до 249 преди 11 години
Ща е.ав *** скапан, нали сега чехите източват печалбата на енергото ни и я дават за чешките пенсионери и здравните им реформи, а нашите пенсионери кучета ги яли.Ще ти откъсна главата ако те видя някъде!
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 238Момче, ти си твърдоглавец, което в комбинация с дълбоко убеждение за непогрешимост е залог за безнадеждността на каузата ми да ти обясня, че където и да си по света, капиталът те управлява, къде очевадно, къде дискретно. Казах ти, в чужбина плащаш на местните монополи. Тук плщаш на местните. Няма отърване, както от монополите, така и от дебелглави глупчовци като теб. Ако не плащаше 200 лв. за тръби, щяха да ти разпределят по данъци и други плащания. Има си годише норматив за всеки
181
1
 
1
 
! Отговори
krassimir преди 11 години
Не ползвам парно, но съм наясно с проблемите. Просто няма лесен и евтин начин парното да се направи като токът. Ако не плащаш ти го спират и толкова. Така е в новите жилища и там няма проблеми. Или е спорен въпросът парното и токът ли са скъпи или заплатите са ни малки, безработицата огромна и управлението безхаберно. Има много които не могат да си плащат сметките от немотия, но има и много хитреци. А сметките всеки трябва да си ги плаща или да не потребява, обратното води до анархия.
180
8
 
3
 
! Отговори
Доброто старо време преди 11 години
Едно време когато тока беше 2ст. се крадеше поголовно със старите електромери и пак ни беше скъпо.Слагахме магнити на електромерите за да не отчитат и се редяхме се на пост целия вход да гледаме да не дойдат от енергото.Заради това масово източване на държавата,се наложи да дойдат частни енергоразпределителни дружества,които да подменят електромерите и да тушират кражбите.Ръгайте колкото минуси искате,но такава е реалността.
179
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожарът на бунта гори!Няма връщане назад. Пожарникарят може да го угаси с 50% намаление на сметките и съд над крадливата клика на Дългия инкасатор Р.Овч.!
178
0
 
14
 
! Отговори
протест преди 11 години
Крайно време е всички недоволни да се обединим и вдигнем на един общ национален протест! Само тогава може да стреснем потъналите в лукс дебели продажни депутатски ***.
177
1
 
4
 
! Отговори
до 238 преди 11 години
Ей ***, нали като се прибера на няколко месеца в България и ми идва от Топлофикация сметка за 200 лева през зимата-услуга която не съм искал но заради тръбите плащам. Стой мирен и тих че си смешен иначе.
176
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Турция,която е около 80 милиона,системата на отчитане на ток,вода и консумирано количество газ за отопление е много проста и не предполага надписване-как става!Минава инкасатора с една машинка,малко по голяма от джобен телефон,на момента ти отчита консумацията и оставя фактура!А,при нас инкасатора идва,засича нещо си и чак след няколко дни получаваш фактура и вече не можеш да засечеш нищо!Системата не работи за нас!А,и фактурите,издавани от Топлофикация са толкова неразбираеми,пак зле за нас!
175
2
 
1
 
! Отговори
до 240 преди 11 години
Албания не е в ЕС, това би трябвало да го знаеш. А делата срещу нея едва сега започват. Тя ще си плати за това.
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя чужденецът верно много зле. Бати промивката.