Безработен гладува пред общината във Варна

Искам Общинският съвет да си ходи, казва 40-годишният Младен
25 мар 2013 20:15,
173
Безработен гладува пред общината във Варна
Гладуващият Младен Живков Снимка: Булфото

Вече трети ден 40-годишен мъж гладува пред сградата на Община Варна. Той е родом от Берковица и се казва Младен Живков.

От 3 години живее в морския град, а от 21 март обитава една от палатките пред общинската администрация. Живков е безработен, с бебе на 4 месеца.

Миналия четвъртък по време на 40-ия протест във Варна той обяви, че ако до 22 март целият Общински съвет не подаде оставка, ще обяви безсрочна гладна стачка. Тъй като искането му не беше изпълнено, той изпълни обещанието си.

“Искам Общинският съвет да си ходи заради лошото управление на града”, уточни той. По негови думи на следващия ден след като обявил, че гладува, получил телефонно обаждане от скрит номер, в което му предложили петцифрена сума, за да прекрати това, което е започнал.

Живков обаче отказал с мотива, че иска един ден детето му да не се срамува от постъпката на баща си, а да ходи с гордо вдигната глава. Откакто гладува в палатката пред Общината, мъжът твърди,че пие много течности и все още се чувства добре.

Признава, че нощите са студени и ги прекарва с още две момчета, с които дели палатката и които са с него, тъй като подкрепят исканията му. Въпреки че не е родом от Варна, а живее в града едва от 3 години, Живков казва, че обича града и мечтае той да се възроди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
8
 
! Отговори
АВАТАР преди 11 години
Всички придошли от малките градове и села са недоволни от управлението във Варна, питам защо избягаха от управлението където живеят та дойдоха в този град, плащат ли данъци във Варна, какви заслуги имат за развитието на града? Явно им е в интелекта да избиват комплекси.
125
4
 
6
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Некъв от Берковица, решил до живее във Варна, па му скимнало да сваля Общински съвет. Сбърканяци.
124
5
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
всички които го хулите и обругавате тоя нещастен и безработен човечец сте платените изверги на ГЕРБ и ***. Те го докараха до тук както и стотици хиляди безработни и гладни.
123
3
 
11
 
! Отговори
глуст преди 11 години
Вместо да ходи да търси работа- кОЙ ще му храни жената и детето?ЯВНО НЯКОЙ вече му плаща.2.Той е с НАДНОРМЕНО тегло: може и да е болен, има ли здравни осигуровки?Един разсъждаващ човек няма да постъпи така.ПЛАТЕН е.Като ***- от БСП.
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом пуши цигари ,значи има и кибрит !!
121
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Като го гледам как седи та чак не може да си прегъне тумбака,май не е от глад ,безплатна баница няма ,да става и да си напъне *** на работа във Варна които иска работи.
120
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не обвинявайте така човека ако имаше поне малко шанс нямаше да се стигне дотук.Цялото управление на държавата е за оставка.
119
12
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
е стига ревахте за тия цигари *** ГЕРБЕРСКИ аз му подарих един картон контрабандни цигари внесени контрабандно от ГЕРБ и мафията на Бойко Борисов! Е *** още ще лаете ли?
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гладуващият с цигарата, заради такива като теб хората не вярват вече на никого и нищо от "протестите" ви.
117
2
 
7
 
! Отговори
Бананова България преди 11 години
една от причините да се изгони кмета и общинския съвет е вдигането на данъците във Варна и то с 50 % на базата на решение на общински съвет. Реално погледнато Варна е най-скъпия и най-мръстния град за живеене и неслучайно протестите във Варна са най-многобройни. Свърши се с туризма и в града няма препитание и тези които дойдоха от други населени места сега бягат от Варна и се насочват към София. Защо не коментирате проблемите създадени от Общинския съвет, кмета Кирил и ***?
116
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 години
Не са му предлагани никакви пари. Напротив той си предлага офертата, но интерес няма и няма да има. Като гледам какъв е мизерен *** и на 100 лв ще кандиса, но няма кой да му даде. Пък и защо?
115
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СИ ХОДИ НА бЕРКОВИЦА ДА СИ ВДИГА СТАЧКИТЕ ТАМ. КОЙ МУ ПЛАЩА ЦИГАРИТЕ, КОЙ МУ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ В БЕРКОВИЦА НА ЖЕНАТА И ДЕЦАТА. ТАКЪВ *** НЯМА НИКЪДЕ. ВСИЧКИТЕ СЕЛЯНИ СТАЧКУВАН ВЪВ ВАРНА. КАТО Е НЕКАДЪРЕН ДА СИ ГЛЕДА СЕМЕЙСТВОТО ДА СЕ САМОЗАПАЛИ, СЕГА Е МОДЕРНО
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да подаде оставка Общинския "народен" съвет няма да ти намери работа бе човек.То май в България и да си на работа с ниските заплати едва ли ще си покриваш сметките и наема пък за детето няма да говоря.Трябва коренна промяна на всичко и на политиката за доходите и обезпечаването също.Все си мисля обаче че може би е трябвало да вземеш парите макар че и аз не съм такъв човек...
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този да помисили какво може а не като *** : дайте ни работа а самите не знаят какво могат да работят
112
1
 
13
 
! Отговори
зрител преди 11 години
В понеделник/вчера/по една от нац.телевизии показаха интервю с този"чиляк".Непрекъснато с цигара в ръка обесняваше колко е трудно да са безработни със съпругата си и да живеят само с детските.Как ще се бори за бъдещето на детето си със зъби и нокти.Та искам да го попитам с парите от детските ли си купува цигарите и последните ли му помагат да не припадне от глад.
111
4
 
11
 
! Отговори
тцтц, угодия нямате преди 11 години
Абе "варненци"- хем ви сърби, хем ви боли. Не че одобрявам всички тези палячовщини и това, че пред общината заприличало на гробище, ама айде моля ви се. Какво като е другаде човекът, стачкува и заради вас. (до 125) Като предния се запали, светец искахте да го правите, а постъпката му беше от глупава по-глупава. Той тогава какво си е мислел, че като се запали и кмета подаде оставка и хоп-готово... та сега нападате човека, че искал общинския съвет да махне... нямате угодия
110
1
 
10
 
! Отговори
Атос преди 11 години
Мислиш ли че тоя шишко няма работа на берковица в градината, салатки да сее пак пари ще изкара ама пусти мързел
109
3
 
13
 
! Отговори
ПЪПЕШ преди 11 години
ТОЯ *** ЩО НЕ ХОДИ ДА КОПА НА БЕРКОВИЦА, МАЙ Е ДОСТА МЪРЗЕЛИВ И ИЗБИВА КОМПЛЕКСИ. ХАХА, СТЪПАЛ НА АСВАЛТА И КАЗАЛ - "МАМО НА СЕЛО НЯМА ДА СЕ ВЪРНА В КАЛТА"
108
8
 
12
 
! Отговори
Варналия преди 11 години
да ходи да пости в Берковица. Работа за варналии няма, селянина иска да работи и затова му е виновен общински съвет. Колко ти платиха да газиш тревните площи на града. Колко данъци си платил на Варна, че имаш претенции.
107
3
 
6
 
! Отговори
ONUFRIY преди 11 години
TOQ NQMA VID NA GLADEN, A NA BANDYUGA