Вдигнаха блокадата на Капитан Андреево

Чакат среща между българския и турския министър на транспорта
9 май 2013 16:43,
10
Вдигнаха блокадата на Капитан Андреево
Снимка: Impact Press Group

Българските превозвачи, които днес затапиха граничния пункт "Капитан Андреево", вдигнаха блокадата, съобщи за Dnes.bg Илиян Филипов от Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

"Направихме среща с турската страна и имаме уверение, че българските камиони няма да бъдат задържани безпричинно до срещата на българския и турския министър на транспорта", коментира Филипов. 

Предвид предстоящите избори и опасността протестът на превозвачите да се политизира недоволните решиха да отстъпят. Те са категорични, че ако до понеделник турските гранични власти създадат пробем дори и на един български ТИР, превозвачите ще блокират едновременно ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово". 

Още по темата
Припомняме, че десетки български превозвачи опънаха днес маси на входа на ГКПП "Капитан Андреево" и блокираха границата ни с Турция. Превозвачите недоволстват срещу строгия контрол и предприетите от турска страна рестрикции спрямо българския бизнес. 

Според протестиращите граничните власти в южната ни съседка спират нашите тирове с дни и им пречат да си вършат работата, без да дават обяснение защо е необходимо това. Според превозвачите от турска страна им се налагат и допълнителни ограничения за количеството гориво и режима на разрешителните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Капитан Андреево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам за какъв плюете турската страна.,хората си имат закони и органи следящи за спазването им.Ето ви и пример...разследват цветанов и сие за ИЗТЕКЛИТЕ СРС-та,а не за разговорите проведени от мутренското правителство,с което се цели заобикалянето на закона и манипулиране на съдебното решение.Е какво ще кажете за това г-да други мразци?
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mrasni turski reketiori
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 3Завинаги исках да кажа.
3
6
 
6
 
! Отговори
х преди 11 години
До Атака- изглежда ,че ви е страх че ДПС ще участва в управлението на страната и икономиката ще тръгне на горе и за атака няма да има почва да верее;
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най добре да се затвори и ние да ядем камъни.
1
3
 
18
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Ако може и по време на изборите да блокират границата!