Вдигат блокадата на българо-турската граница

Протестиращите получиха дългоочаквания писмен документ от турска страна
Обновена: 17 май 2013 21:52 | 17 май 2013 21:46,
90
Вдигат блокадата на българо-турската граница
Снимка: Булфото

Българските превозвачи вдигат блокадата на граничните пунктове на страната ни с Турция, съобщи пред Dnes.bg зам. - председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов.

Протестиращите получиха дългоочаквания писмен документ, подписан от валията на Одрин и българският министър на транспорта Кристиан Кръстев. Според документа през следващите 15 дни рестрикциите спрямо българските превозвачи ще отпаднат.

През това време министрите на траспорта на България и Турция трябва да се срещнат, за да договорят нови условия на работа.

Министърът на транспорта Кристиян Кръстев пристигна тази вечер при българските превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево". Заедно с представители на протестиращите той отпътува на среща в турската страна, на която да бъде потвърдено, че властите в южната ни съседка отменят рестриктивните мерки спрямо българския бизнес.

Още по темата

Близо дни нашите превозвачи държаха блокирани граничните ни пунктове с Турция - ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово". През това време стотици тирове образуваха километрични опашки на двата гранични пункта.

Десети други шофьори пренощуваха по паркингите за товарни автомобили край Петолъчката и в Хасковско. Очаква се през следващите няколко дни опашките да бъдат изчистени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега като ни управляват и турци ще ядем по голям ***.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България няма, има северна корея щом и прокуратурата стана политическа маша.
65
2
 
2
 
! Отговори
за 69 преди 10 години
И кво като сме 21 век? Кой ще попречи на велика сила като Турция да ни нападне и окупира за още 500 години или завинаги? Ти на каква възраст си? Тинейджър на 15-16 години може би? Войник ходил ли си? С оръдия стрелял ли си? Танк отблизо виждал ли си?И кой ще попречи на Турция да го направи? Че ми стана много интересно? Фалиралата Русия пред пълен разпад? Или Англия,вековната съюзница и защитница на Турция? Може би ще молите със сълзи на очи низамите да не ни завладяват? И те ще се върнат назад?
64
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
До 9667На много правилен български пишеш,ястребе,Явно и ти си изхранен и отгледан с пари от български данъци,а в момента обикаляш по Европа с български паспорт.Като си толкова намахан и умен,що не идеш в Азия да порботиш за някой от любимите ти и човеколюбиви анадолци,ами сега работиш за някоя бг транспортна фирма и само мислиш как да откраднеш нафта.В турция само тебе чакат,метани ще ти правят и ще премитат пред теб.
63
2
 
8
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Единствено Турция и турците все още третират българите като хора, но явно юросъюзните бантустанци не могат да го разберат това! А като си знаем какво крадливо и далавераджийско племе са тези юросъюзни бантустанци, на границата трябва да се претърсват от дупка до дупка! С ръкавици за осеменяване на крави! :-)
62
1
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
А след като минат тези 15 дни?Пак ще обърнат палачинката турчаците....
61
5
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 10 години
И какво като са 80 млн. и какво като ни е лабава армията? Ще тръгнат да ни нападат ли? Турците са долно, фанатизирано племе както и останалата изродена мюсюлманска ***, но в никакъв случай не са ***. Много от тях са елементарни ***, но като цяло те много по-добре от нас си защитават националните интереси. Турците нямат интерес да ни нападат защото знаят, че от това само ще загубят. Все пак живеем 21 в., а не 19...
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А след 15 дена какво ще се случи? Пак ли ще им търпим *** номера? Крайно време е българските "държавници" да разберат, че срещу наглостта турците трябва да се действа твърдо, смело и безкомпромисно, защото тия долни мюсюлмански извратеняци от добро не разбират. Когато си добронамерен и коректен с тях те смятат за страхливец и ***, затова както те се отнасят с нас така и ние трябва да се отнасяме с тях. Добросъседство може се гради само на базата на взаимното уважение.
59
3
 
2
 
! Отговори
Tурчин преди 10 години
До историкПриятел , чак на турчин да нямаш никакво доверие , това е все едно да не повярваш в това което сам казваш .Написал си историк , но не знаеш нищо за историята . А
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нужда да коментираме съседите си, просто трябва да си гледаме нашата паница. Щом те е*ват наште камиони, реципрочно и ние трябва да е*ване тяхните. Това е просто добросъседски акт на толерантност, нищо повече. А не и те плащат на наши политицо-ци*цо-лобисти е ясно вече и на малките деца. Продажна *** има навсякъде, въпроса е за колко се продава сганта ...
57
3
 
6
 
! Отговори
do 63 преди 10 години
И кое е модерното и цивилизованото. Като е толкова хубаво, защо все се натискат да ходят на запад? Не знам да има колони от немци, американци, французи, желаещи да живеят и работят там. заплатите са ниски, качеството- незадоволително. Разчита се на евтина работна ръка, неквалифицирана, неграмотна. Истанбул не е Турция, Има 2 -3 големи града, по-добре изглеждащи, но не си бил във вътрешността да видиш какво е- шалвари, мизерия и чудо.
56
6
 
6
 
! Отговори
така е преди 10 години
Шопът,номер 46 е прав. Изостанахме много дори от Турция,която сега е модерна,цивилизована страна. И въпреки това продължаваме да вършим глупости. Някои нашенци се държат като малките деца,които се плезят и зъбят на някой възрастен. Не си дават сметка,че може да ги напердаши и да им нашляпа задниците по всяко време.Че и нашата работа. Не виждате,че нямаме нито армия,нито полиция,която да ни защити. Една шепа хора сме,5-6 милиона. Изправени сами срещу 80 милиона турци и силната турска държава.
55
2
 
3
 
! Отговори
до "ястреб" преди 10 години
Тук се обсъждат европейски дела, а не мангало-анадолски. Марш в анадола при "незлобни" хора. Аман от навлеци, които се натискат в Европа, а си остават все с *** и в Средновековието.
54
4
 
1
 
! Отговори
ИВАН ВАЗОВ преди 10 години
СЛАВЕЙКОВ-"НЕ СМЕ НАРОД,А ***",СЛАВЕЙКОВ Е ИМАЛ ВПРЕДВИД СЕМЕЙСТВОТО СИ И КОМШИИТЕ ДЕТО ИДВАЛИ ВСЕКИ ДЕН ДА МУ ИСКАТ ЧАША ОЛИО ИЛИ ЗАХАР.
53
4
 
6
 
! Отговори
sgtodor преди 10 години
Жалко че нямаме държавници-патриоти.Да им затворим границата а те ако искат -кеф ти през Гърция,кеф ти през Русия.Ние така или иначе не изнасяме нищо на изток а само внасяме турските ***.Ще изпищят на умряло!!!Ама от нашите политици-дупедавци може ли да се очаква нещо толкова непознато за тях като национални интереси,чест,гордост и достойнство.Да им поставиме кльона и това е.И сами ще се изхраним!!!
52
0
 
4
 
! Отговори
AgATA преди 10 години
bg prevozvacha iska da jivee hubavo i da marzeluva i da pravi nezakonni ne6ta . Nikoy v biznesa ne dava 2 na tuy koeto struva 1.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЛАВИЙКОВ- НЕ СМЕ НАРОД НЕ СМЕ НАРОД А ***
50
0
 
8
 
! Отговори
TIRADJIQ преди 10 години
ABE ZA KAKAV BALGARSKI BIZNES GOVORITE BE :)))) KVA E TAQ STATIQ. TIQ TIROVE OTIVAT PRAZNI I SE VRA6TAT PALNI. KVO GI ZABLUJDAVATE HORATA. PROSTO TURCITE NI GO VRA6TAT SOLENO ZA VSI4KO. TOVA E.
49
18
 
5
 
! Отговори
sten преди 10 години
*** ,като разбраха,че у нас идват на власт ПЕС и ФЕС започнаха си предават важности.....затова ,само БОЙКО!!!!!
48
4
 
16
 
! Отговори
чичи преди 10 години
така трябва да се действа във всеки един случай, в който държавата е абдикирала и не се грижи да опазва интересите на поданниците си, а тези случаи са безброй. Смешното е, че президентът и премиерът, дето дори имоето му не мога да запомня, се събрали да обсъждат ситуацията, какво обсъждат, безлични души с проформа позиции, да се чудиш защо изобщо ги има и се извбират???