Надзиратели пиха студена вода на протест във Варна

Искат скок на заплатите и по-добри условия на труд
Обновена: 4 юли 2013 10:50 | 4 юли 2013 10:46,
12
Надзиратели пиха студена вода на протест във Варна
Снимка: Булфото

Тридесет надзиратели от Варненския затвор пиха по една студена вода тази сутрин в знак на протест срещу лошите условия на труд и цялостната политика на Министерството на правосъдието и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Те настояват и за повишаване на заплатите им, които не са променяни от 5 години.

"Ние сме секторът с най-ниски заплати в сигурността. Месечният ни порцион за храна е 60 лева, което е двойно по-малко от този на полицаите”, обясни един от надзирателите Николай Тонев.

Той каза още, че недоволните настояват посегателствата срещу служителите от затворите да се запишат в наказателните закони като тежко престъпление. Другото искане на надзирателите е да се върнат 24-часовите дежурства, които са били намалени наполовина.

Мотивът им е, че намаляването води до сериозни финансови загуби на надзирателите. Протестиращите подчертаха, че за проблемите им са сигнализирали няколко пъти ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", но нищо не се е променило до този момент.

Надзирателите във Варненския затвор са 70, но по техни думи това е недостатъчно. Те обясниха, че всяко отделение трябва да разполага с 24–ма, а на този етап те са между 16 и 18.

Заедно с бургаските си колеги, които вчера излязоха на протест, те ще се включат в националния митинг на надзирателите в столицата. Той ще се проведе на 27 юли пред Министерството на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
дърт милиционер преди 10 години
Тези *** да си налягат парцалите ......На който не му харесва да си ходи да си пасе овцете на село , ама не искат защото ги мързи. Паркинга пред затвора е пълен с лимузини купени незнайно как с мижавите заплати......Явно страничните доходи са факт. Мръсни селяни . Ген. М.Димитров и полк. Пл.Костадинов да ги мачкат тези голобради сержантчета , че после ще е късно.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен До 5 преди 10 години
Хубаво ги казваш тези неща, че има много контрабанда в затвора. А понеже познавам момчета, които го работят това знаеш ли, че ако не го правят излитат с 200 от работа, защото всичко е пара за началниците на пенетенциарните заведения. Така, че хубаво го казваш, ама не си наясно. Тези момчета са достойни за уважение, мисля, че и обществото трябва да подкрепи протеста им. Трябва да сме солидарни с хората, които заслужават!
6
1
 
4
 
! Отговори
Четете, за да знаете преди 10 години
Пак ще има дела срещу ГДИН. Защото там са назначени некомпетентни хора. Не познават трудовото законодателство и "творят" гаф след гаф. Хората, които работят там не са вече тъпите милиционери, на които каквото и да им кажат слушкат и изпълняват. Доста от служителите са с висше образование и знаят, искат и могат да търсят правата си. Интересното предстои.
5
1
 
5
 
! Отговори
Всичко Мара втасала преди 10 години
Пак някакви недомислия. Върнаха го този Митко Димитров в ГДИН и простотиите не закъсняха. И той пее като Петър Василев: "На който не му изнася, да напуска. На портала чакат безработни." По другите служби ръководителите мислят как да направят работата на служителите си по-лека, а в тази дирекция само дерибеи назначават.
4
2
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Когато си подобрят качеството на работа, може и да получат някой лев. Колко пъти избухваха скандали в затворите за "толериране" на определени богати затворници, внасяне на мобилни телефони, алкохол, ножове и др.? Колко надзиратели ги изловиха? Не се знае и в момента кой надзирател на кой бандит внася дрога и алкохол. Първо да затегнат редиците си, да спрат с незаконното внасяне и толериране на богати пандизчии, пък тогава може да получат увеличение на заплатите.
3
6
 
7
 
! Отговори
СИМО преди 10 години
А ЗАЩО СЕГА СЕ СЕТИХТЕ ЗАЩО НЕ ИСКАХТЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ КОГАТО БЕШЕ БОЙКО - НЕ ХОДИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ А СЕГА ИСКАМ....
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е поредният гаф в.нашата държава,стоиш цял ден и пазиш всякакви изверги и ненормалници който нищо че.са в затвора имат ножове,боксове и какво ли не и ги гледаш по цял ден как се режат.ковът си топките по пейките и кво ли не още и накрая ти нямаш право да вдигнеш ръка срещу тях!!!!!!!!що за лудост,знаете ли,че ако стане бунт нямаш право да.вдигнеш.оръжие а чакаш.заповед от министерството???? Егати,аз.докато чакам заповед ония ще.са ми заврели пушката незнам каде,........ Пълна лудница
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пет години да си правят гаргара с теб, докато пазиш главорезите в затвора всеки ден и никой да не ти обръща внимание. Накрая писарушките в министерството ще ходят сами да си ги пазят.