Дядо Кирил се е удавил, не е убит. Точка

Прокуратурата категорична за смъртта на митрополита
Обновена: 25 юли 2013 16:29 | 25 юли 2013 16:29,
58
Дядо Кирил се е удавил, не е убит. Точка
Снимка: архив, Булфото

Причината за смъртта на Варненския и Велико-Преславски митрополит Кирил е удавяне, твърди съдебно-медицинската експертиза.

Това съобщават от прокуратурата заради досъдебното производство на Районната прокуратура-Варна за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на митрополита и появилите се коментари в различни медии, че дядо Кирил не е починал от удавяне.

Още по темата
От прокуратурата допълват, че експертизата за смъртта му е изготвена от трима патоанатоми от Клиника по съдебна медицина при МБАЛ "Св. Марина" - Варна.

Заключението на експертите пък е било изготвено след извършени външен и вътрешен оглед, аутопсия на трупа, направени изследвания и хистологична консултация.

При аутопсията са установени атеросклеротични промени на сърдечните (венечните) съдове, а при микроскопското изследване се доказват данни за остра исхемия на миокарда (сърдечния мускул). Тези промени могат да бъдат причина за настъпилия инцидент - удавянето, категорично посочват от прокуратурата.

"Установената при външния оглед раничка на главата на митрополита е получена по механизма на действие на твърдите тъпи предмети. Тя е съвсем повърхностна и няма отношение към причината на смъртта", настояват от обвинението.

По трупа не са намерени други травматични увреждания и няма данни за насилствена смърт.

"Към момента на смъртта митрополит Кирил не е бил алкохолно повлиян", се казва още в съобщението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
daaaaaaaaaa преди 10 години
Комунистите щурмуват небесата, комсомолците след тях летят. Пионери, пионери! Славен път ни чака звезден път!
45
0
 
2
 
! Отговори
4udna rabota преди 10 години
Според иподякон Ивайло Атанасов - шофьор на митрополит Кирил смъртта му е мистериозна. # Предната вечер в 20,30 ч., дяконът закарал дядо Кирил до митрополитската резиденция. # Няма логика 59-годишният митрополит по тъмна доба и без да се обади на никого, да реши да извърви 2 км до морето,
44
0
 
4
 
! Отговори
препинателен знак преди 10 години
Съдебният лекaр, който каза истината за смъртта на сестри Белнейски се самообеси на детска катерушка, затова досетливата д-р Радойнова спести истината за смъртта на Кирил Варненски . . . ТРИ ТОЧКИ
43
1
 
4
 
! Отговори
Изпод вола преди 10 години
uzunski, как въобще реши, че някой го е удавил бре?! Или ти не си чувал за случаи на удавяния-инциденти, каквито има поне по няколко всяка година по Черноморието - дори на охраняемите плажове, въпреки усилията на спасителите? Под вола теле търсиш.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раничката на главатае от *** удар, който не е причина за смъртта, но може би е бил средство за облекченото й настъпване?
41
2
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
И аз бих се удавил, ако ми държат по-дълго време главата под водата.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дядо Кирил се е удавил, не е убит. Точка - И МНОГО Е БЪРЗАЛ, МНОГО НЕТЪРПЕЛИВ! МОИ ДА Я ВИДЯЛ НЯКЪВ ХИБРИД НА ДЪНОТО!!! ИЛИ РОЛЕКС, НЕ ЩЕ ДА СИ КАЖЕ СВЕТИНЯ МУ....
39
3
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
Поредният самоубит в държавата на ГРОБ. Отиде и той при Мишо Бирата и другите знайни и незнайни герои, паднали в борбата за власт и мангизи.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пък после защо нямало доверие в Прокуратурата? Как толкова бързо го разнищиха случая? В последните 23 години колко от тези "съмнителни" смъртни случаи са били всъщност обявявани за убийства или са били разкривани? Мисля, че няма такива. Тук ако няма безспорни доказателства, се пее песента "за милиони няма закони, за кокошка няма прошка"точка
37
0
 
21
 
! Отговори
sea преди 10 години
Сигурно само,че нека ми обяснят как се удавил сутринта и тялото му е изплувало след 1 час.При положение,че са необходими около 10 дни за да се издигне тялото на повърхноста от газовете които се образуват в трупа.
36
1
 
28
 
! Отговори
qsen преди 10 години
Съдебният лекър, който каза истината за смъртта на сестри Белнейски се самообеси на детска катерушка, затова д-р Радойнова фалшифицира аутопсията на Кирил Варненски . . .
35
0
 
14
 
! Отговори
Паисий преди 10 години
Koj вярва на червената прокуратура, има много данни, че смъртта не е естествена. Само независимо разследване може да каже със сигугрост. Две трети от хората са убедени, че Дядо Кирил е убит. След няколко месеца, като паднат тия, може да се намери истината.
34
0
 
25
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Да разбира се самоудавили са го!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точка било.Тея приказки на някой през 10 държави да ги лаят.Айде и ние да се направим на цапнати?Добре свикнали сме:)
32
0
 
19
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Щом водолазите са Го чакали,няма да се застреля.
31
3
 
1
 
! Отговори
uzunski преди 10 години
До 24 истината Пич , на нас тъпомислещите не ни стана съвсем ясно !!Кои е Киро -линкълана , бизнесмен , мутра или свещенник и защо според тебе *** е удавил въпросното лице !Ако си така добър обяси , моля !
30
0
 
8
 
! Отговори
швемер преди 10 години
Многоточие по-скоро...
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А дали това не беше увещание към останалите митрополити да не се месят в политиката, защото комунизъма се е завърнал?
28
1
 
26
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
А кой го удави? Това казва ли съдебно-медицинската експертиза.Кой самообеси друго светило-експерт с титла на детска катерушка, изследвал причините за смъртта на сестрите Белнейски.Кой самоуби с личния му пищов задържано лице с белезници?След публичния скандал със СРС-та с Мишо Бирата - кой му прати инфаркта в хотела?И оше, и още......................................................................................................
27
0
 
14
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Факт е, че е починал, останалото е подробност. Разбира се, очаква се нищо да не излезне на "бял свят".Така и става.....