Бащата на Пламен Горанов: Махнете грамадата!

Кметът Портних смята на нейно място да има мемориален символ
Обновена: 6 авг 2013 11:22 | 6 авг 2013 11:22,
28
Бащата на Пламен Горанов: Махнете грамадата!
Грамадата в памет на Пламен. Снимка: Булфото

Бащата на запалилия се на 20 февруари Пламен Горанов - Любомир, е изпратил писмо на кмета на Варна Иван Портних, с което иска грамадата от камъни пред общината да бъде премахната.

До момента никой в града не повдига гласно темата за купчината камъни, за да не бъде изтълкувано като неуважение към гражданското общество и саможертвата на Пламен.

Още по темата
Портних също смята да подходи внимателно към темата, заявиха за "Труд" от общинската администрация.

Възможностите за действия са няколко, като основната е в района на грамадата да бъде поставен мемориален символ. От кметския екип бяха категорични, че каквото и решение да се вземе, то ще бъде след съгласуване с фондация "Пламен Горанов", която бе регистрирана в края на пролетта.

Пламен, който се самозапали пред сградата на общината, носейки плакат с призив за оставка на кмета Кирил Йорданов и Общинския съвет, почина на 3 март.

Два дни по-късно варненци започнаха издигането на грамада от камъни пред централния вход на общината, а на 6 март Кирил Йорданов подаде оставка.

Разследването за смъртта на Пламен, което бе удължавано три пъти, вече е приключило, но повече от 10 дни Районна прокуратура Варна не съобщава резултатите, тъй като е под специален надзор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
4
 
! Отговори
2 преди 10 години
Браво на бащата. Не може в центъра на града, на входа на общината да има сметище.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ABE LUDI LISTE LUDI DREXI LI NOSITE PARVO VKARAXA SAMOUBIECA V CARKVA TOVA E PROTIV PRAVOSLAVNITE KANONI SEGA PAMETNIK 6TEMU PRAVQT ITO V CENTARA NA VARNA SAS PARI NA DANAKOPLATECA GOLQM PRIMER 6TE DAVA //TOQ MONUMENT//NA SAMUUBICITE BRAVOOOOOOOOOOO KUKOVCI
23
7
 
8
 
! Отговори
И фондация учредили преди 10 години
Шок и ужас!!! Фондация учредили на името на лудия самоубиец ... мързеливи несретници, мазохисти и комплексари търсещи да изкарат 2 лева без да работят.
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербаджията щял да прави паметник, след като те са една от причините Пламен да се самозапали. Иначе едва ли пък Пламен би искал паметник.Другото е, че едно е да умреш борейки се за нещо и да ти построят паметник, съвсем друго е да се запалиш добрвоволно и да ти правят паметник все едно си герой.
21
2
 
8
 
! Отговори
sisi преди 10 години
ami za6to da nqma zadalgitelen zakon za glasuvane, kakto e v Garciq? nqmash pravo da ne glasuvash
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С апатията си на изборите и в момента, варненци обезмислят всичко, за което се бориха през февруари - същия общински съвет, на мястото на мутро-милиционерите, още по-нагла и криминална анти-българска коалиция. Дори и голяма част да са излезли срещу високите сметки за ток, тази зима ги чакат същите с 2 лв. по-малко, защото всъщност не се пребори причината, от която са такива високи сметките, а именно тройната коалиция и герб.
19
1
 
3
 
! Отговори
Сеник преди 10 години
Много сте прости хора. Ама нейсе, ще я докарате и вие до клечката и тогава пак ще си говорим. Роби такива.
18
4
 
13
 
! Отговори
Конспиратор преди 10 години
При толкова камери на това място няма нито една снимка на акта"самозапалване".Помислете-дори името на Пламен Горанов е било избрано от невидимите манипулатори.Горкото момче...стана жертва на преврата на мафиотизираната БСП и другите рубладжийски групировки наречени партии.
17
3
 
16
 
! Отговори
с.Варна преди 10 години
Нека да си стои грамадата от камъни,да знаят че тези камъни утре може да са върху техните корумпирани глави
16
10
 
12
 
! Отговори
Няма по прост народ преди 10 години
Мине се не мине някакво време и почвате да възхвалявате тоя комплексиран психично болен човек.Паметник ще му правят ... Боже, боже опази ме ... Страната ни е пълна с мързеливи несретници, мазохисти и комплексари.
15
3
 
22
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Това момче беше подведено ама толкова подведено ,че нямам думи.Яд ме че има хора които си мислят,че се е жертвал.СРЕЩУ КАКВО се е жертвал бе хора.То статуквото си е същото във Варна.А това че го сравняват с Ян Палах...просто ужас...българина наистина изпростява.
14
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Паметник трябва да има.В Прага - златна Прага - има паметник на героя Ян Палах...и на него винаги лежат положени свежи цветя.Да се помни от поколенията!
13
5
 
16
 
! Отговори
Жана преди 10 години
На предишните парламентарни избори излъгаха Пламен и изтъргуваха смъртта му за няколко гласа; днес, когато правителството отново се клати същите хора отново се опитват да използват името на Пламен, за да си печелят нови поддръжници. Не се лъжете толкова лесно! Интерес тази купчина да стои там имат само манипулаторите - на Пламен и на вас сега! Тези, които наистина уважават този млад мъж, биха намерили друг, много по-уместен начин да почетат паметта му отколкото да трупат ***...
12
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, къв символ, ква саможертва, кви 5 лева?Вече ми стана ясно как ще стимулират строителния бизнес - Ще почнат да строят паметници в центровете на градовете за всеки ненормалник който се е запалил, скочил от 15-и етаж или се е хвърлил под влака.Аман от популизъм.
11
16
 
7
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
За тази просташка страна само мога да и се изплюя нищо друго абе ш.....л сам ви всички.
10
2
 
16
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Жалко, за момчето и за останалите който изгоряха....
9
2
 
23
 
! Отговори
Лалс преди 10 години
Няма и не трябва никои вече да се пали. Самонараняване не преборва проблеми! Трябва да се запалят тези които не пускат власта заради личните си облаги!!! Като троината коалиция в парламента дето само с бой ще си тръгнат и може би с огън!!!!!
8
6
 
11
 
! Отговори
bolka преди 10 години
До 123Дори и да е така, крайно време е да се премахне ужасно грозната купчина от строителни отпадъци!Това не е грамада от камъни, а ***! Няма нищо красиво и смислено в него.
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, не правете паметник на това момче!
6
9
 
25
 
! Отговори
1 преди 10 години
Аман от паметници на човешката глупост! Навсякъде из страната по пътища и завои, където някои дето се мисли за безсмъртен се е джаснал в мантинелата му турили паметник! И за какво? Да видят всички колко сме безотговорни дори към живота си! Едва ли човекът е искал да му се издигне грамада от *** насред Варна!