Малкият Стефан се подобрява

Детето е настанено в самостоятелна стая
1 сеп 2013 15:38, Петя Славова
20
Малкият Стефан се подобрява
Снимка: Impact Press Group

Състоянието на четиригодишния Стефан, който пострада в мол във Варна, се подобрява. Детето вече се намира в самостоятелна стая, а до него е майка му Искра и баща му Тихомир, пише "24 часа".

Както Dnes.bg писа, детето вече говори и се храни само. “След толкова много травми и операции Стефчо се възстановява изключително бързо, че дори надхвърля всички наши очаквания. Той диша сам и говори ясно и разбираемо за възрастта си, изпълнява команди, движи пръстите, очите и лицето си”, каза завеждащият клиниката по ортопедия и травматология към варненската болница “Св. Анна” проф. д-р Дико Бошнаков.

Още по темата

“В четвъртък за първи път Стефчо каза, че е гладен, и започнахме да му даваме течна храна. Перисталтиката на корема и рефлексите му са добри, хемоглобинът му е 96, кръвното налягане и пулсът са отлични”, разказа още проф. Бошнаков.

Медиците обаче са категорични, че момченцето още не трябва да сяда, да става и да се движи. То щяло да си възвърне тези движения постепенно чрез специална рехабилитационна програма.

“Детето все още е отпуснато, лесно се изморява, не трябва да се форсира възстановяването му. Ще направим още няколко снимки и изследвания на мозъка и белите дробове и ще го преместим в детското отделение”, обясни предстоящите действия на лекуващия екип проф. Бошнаков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Petrov преди 10 години
Слава Богу!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига сте плюли родителите! как си представяте едно четиригодишно дете да стои на един стол и да блее в една точка? ако е така, то явно нещо не е съвсем наред. дано се възстанови напълно детето и заедно с родителите си да успее да превъзмогне освен физическите и психическите травми от преживяното! пожелавам им здраве и търпение!
13
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Дано се възстанови напълно това детенце! Пожелавам му много здраве и щастие!
12
0
 
22
 
! Отговори
Явор преди 10 години
Да предупреждаваш детски аниматор, че четиригодишно дете е палаво, а все едно да предупреждаваш в ресторант че си гладен, в поликлиника че си болен и т.н. Единствените отговорни са:01. Молът, че не е обезопасен за деца и че са наели не достатъчно квалифициран персонал за аниматири.02. Самите аниматори, които явно не си дават сметка каква голяма отговорност лежи на плещите им и ЯВНО гледат работата си през пръсти.Бог пази децата! Да е живо и здраво!
11
0
 
22
 
! Отговори
EEee преди 10 години
Хайде хора, оставете родителите! На всеки може да се случи, но те няма да могат да си го простат! Нека малкия герой се възстанови бързо и да са живи и здрави.Не бих обвинила родителите, ако са си мислели, че може да стане така биха ли го оставили? НЕ- затова не са и безотговорни! И нека има хубава новини за българските семейства и не се плюем един друг.Радвам се за малкия Стефчо
10
0
 
28
 
! Отговори
майгод преди 10 години
Най-после една хубава новина!!!!
9
0
 
34
 
! Отговори
krissdaemon преди 10 години
Благодаря на целия медицински екип, грижил се за детето ! Благодаря ВИ Хора !
8
10
 
12
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
Може да познаваш родителите и те наистина преминават в момента през ада. Но тяхната безотговорност е повече от явна - палаво /да не кажа- невъзпитано/ дете, за което думата им нищо не значи. Дано сега вземат мерки, да се консултират с психолог и да изяснят проблема- от 50 деца - само тяхното "не слуша" ?!
7
4
 
22
 
! Отговори
yann преди 10 години
До Гошо...ТъпотоЧе си тъпо - тъпо си.Познавам и майка му и баща му.Изказването ти е върха на простащината и неграмотността!Как изобщо си позволяваш такъв коментар? Знаеш ли през какво минават майка му и баща му?Дай боже никога да не разбереш!Дано се възстанови напълно. Стискам палци...
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GEROI.BRAVO STEFCHO.DA SI JIV I ZDRAV.DA SA JIVI I ZDRAVI I LEKARITE.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО
4
19
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
До номер 2: Безотговорни са,защото са го знаели че е...вилняво и са го...оставили на хората,без да ги...предупредят.
3
0
 
37
 
! Отговори
desywink преди 10 години
Давай, Стефчо! С теб сме всички!
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо да са безотговорни родителите?
1
29
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Това детенце е с голям...късмет.При такива безотговорни родители,това е...дар божи.