Боляри и бургазлии живеят в най-добрите градове

За пръв път два града са №1 в своеобразната класация
Обновена: 17 мар 2014 16:22 | 17 мар 2014 12:19,
127
Боляри и бургазлии живеят в най-добрите градове
Снимка: Дарик

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене у нас за 2013-та година. Те са събрали еднакъв брой точки по 20-те критерия, на които се базира класацията.

Старопрестолната ни столица печели приза за първи път в историята на класацията на Дарик и в. "24 часа", докато Бургас бе определен като най-доброто място за живеене за трети път и за втора поредна година.

Така за първи път в седемгодишната история на наградите – два града са първенците, а наградата на кметовете - Даниел Панов и Димитър Николов бе връчена лично от премиера Пламен Орешарски.

Морската ни столица Варна получи наградата "Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.

Призът за "Най-бързорастящ град" отиде в ръцете на кмета на Несебър Николай Димитров. Градът се отличава с висока раждаемост и голям брой сключени бракове.

Победител в категорията "Най-добър малък град" стана Аксаково, област Варна, който през последните 10 г. е успял да се развие, и е водещ по критерия най-много привлечени евросредства на глава на населението.

През 2013-та година София е бил "Най-добър бизнес град" и "Най-добър град за културен живот".

Като "Най-зелен град" беше отличен Кюстендил, а сръбският Димитровград взе наградата за "Най-добър български град извън пределите на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
bolqr преди 10 години
Gluposti gtad s edna ulicka bez firmi s mnogo studenki no cak nai dobir ha ha
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хаха жалкия пумяр ми звани от прикрит номер и докато кажа ало и затвори няма стотинки ахахаха оцапа гащите като му дадох номера да ми се обади в Австралия едва 9 секунди мълча в слушалкатапоздрави от Сидни Ав$тралия
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ахаха жалкия пумяр имитира ника мипратих ти телефона ми на мейла ти хайде ще званиш ли до Ав$тралия или не можеш да събереш стотинките или те фана страх какъв си *** ахахахапоздрави от Сидни Ав$тралия
89
0
 
1
 
! Отговори
Сидни Ав$тралия преди 10 години
пратих ти мейл по пощенския гълъб, чакай го след 2 месеца, че аборигенското село до Сидни Ав$тралия, от което ти пиша е поне на 25000 км. от цивилизацията.. Ще чакам да ми се обадиш, седнал съм до камик насред пущинака и държа една жица, медна, мисля че става за антена... не се бави много че скоро ми почва смяната в крайпътния макдоналдс
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** колко време ще те чакам да ми пратиш тел !
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бас лова или че телефона му ще започва с 088 или ще ми даде фалшив да се набутам иначе що да не му звънна доста дразни ще ми се да му плесна няколко плесници
86
0
 
1
 
! Отговори
до афстралийчето преди 10 години
тичай че пак се задръсти *** в афстралийския макдоналдс, само се разсейваш с тоя форум
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брях не знаех че има къщи с басейн на центъра на сидни :Даххаха аз пък имам къща с басейн на центъра на Рим (очевадно нямам тъй като няма къщи с басейни в центъра на рим )
84
0
 
3
 
! Отговори
От Сидни Ав$тралия преди 10 години
Ми да работя на периоди понякога сводника ме пуска почивка и пиша в днес бг иначе ме чукат по 20 аборигени с 25 сантиметрови патки и ми се празнят в дупарата и правя много $$$$ а да ви е яд нито ще ми стигнете нивото нито ще правите пари колкото мен поздрави от гей бардак в Сидни!(Филиповци)
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хаф$тралиецабе ако ще си мерим пи*ките така да ти пусна един мейл да ми пратиш извлечения от банковата си сметка и имотния регистър после аз ще ти върна :) да видим кой какъв е а *** !
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАко не е тайна какво работиш като гледам само пишеш коментари ,от позитано 20 ли ти плащат на тъпоумен коментар .хаахх
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПоздравявам те за нощната смяна в макдоналдс ахахха първо нито ме познаваш нито знаеш с какво се занимавам колко съм богат /беден , къде съм ходил ,от коментарите ти личи че си едно малко комплексирано *** вероятно с физически недъг
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
австралиеца да вземе да се научи как да пише на родния си език, че се излага вече
79
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
В интернет се лъже елементарно при наличието на чичко гугъл и проксита ,мога да веднага да си измисля Н на брой истории за целия свят мога да те заблудя че наистина съм в австралия или в Америка ,всичко мога да ти кажа но най неправдоподобното е че наистина успял и щастлив човек няма да си губи времето да пише тук и да отговаря на *** *** !
78
0
 
1
 
! Отговори
До реалист преди 10 години
Жалка картина сме :(Много жалко,ако наистина са такива нещата
77
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Няма истина разбира се ,ти представяш ли си да правиш по 6-7000 на месец и да киснеш в днес бг аз честно не мога да си го представя или пък да съм в сидни със стотици хиляди долари на разположение в 2 часа през ноща и да работя ?????МОЛЯЯ луди ли сте хахаха!
76
0
 
1
 
! Отговори
до Реалист преди 10 години
Дано да има поне малко истина в тези коментари,малко поне
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** от всички страни обединявайте се
74
0
 
1
 
! Отговори
до 88 преди 10 години
хахахаххахахахаххахахах, чак пак елит :):):):)
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 80Те тея дето са се уредили не киснат тук вярвай ми :)