Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"

Залата разполага с 4500 седящи места
Обновена: 29 мар 2014 16:12 | 29 мар 2014 16:12, Веселина Йорданова
112
Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри новата спортна зала "Арена Ботевград", съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е обявила, че повече от 35 млн. лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството, ще бъдат вложени в изграждането на 15 спортни зали в българските общини до края на годината, а около 7,8 млн. лв. - в строителството и ремонта на детски и спортни площадки.

За откриването дойдоха председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, депутати.

Пред жители и гости на Ботевград министър Терзиева е отбелязала, че проектът е пример за взаимодействието между правителството и местните власти. Изграждането на спортната зала "Арена Ботевград" е финансирано с над пет милиона лева собствени средства на община Ботевград, а правителството е осигурило 1,8 милиона лева от Публичната инвестиционна програма за завършване на залата.

"Арена Ботевград" е първият завършен проект със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството, е казала още министър Терзиева и е напомнила, че заделените по програмата 500 млн. лв. ще допринесат за развитието на регионите.

"Арена Ботевград" разполага с 4500 седящи места и предоставя терен за републикански и международни спортни събития в девет дисциплини.

Пред журналисти Десислава Терзиева е заявила, че откриването на залата е пример за взаимодействието между държавата и общините, както и доказателство, че Публичната инвестиционна програма на правителството работи и се виждат първите резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко колкото и да пие кафе с Местан с Герб е свършено ,повече мутри няма да управляват държавата.
89
0
 
2
 
! Отговори
681 преди 10 години
И какво произлиза от това- нищо? Само се спазва древния принцип "като няма хляб- има зрелища"!
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уникална снимка! Отдавна не бяхме виждали Боко весел и доволен, явно рязането на ленти му е фетиш - забравя за всичко и тръгва да реже! :))) .. За Мики Маус нямам думи - зачервеното лице, олюляващата се поза и оплетената лента сами говорят :))) За капак и това рижаво недоразумение, отворило по навик широко уста...
87
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам фотоса щестима режат лентата.Защо ли,не знам.Може би залата е от национално или общоевропейско значение.Но най-добре се справя Борисов.Личи си опита.До 89.На Борисов крайно време е паметник да се издигне.Какво ли щяхме да правим ако не беше ТОЙ.Каквото е "построил" 1/3 е откраднато от близките му авери чрез "спечелените" обществени поръчки на техните фирми и съответно отчетена комисионна за ББ.
86
8
 
17
 
! Отговори
червен трол преди 10 години
Червените другари имат най-малко заслуга за тази зала, а са се наредили най- много представители от тях така, че поне в този случай червените драскачи би трябвало да кротуват а не да осмърдяват сайта с тъпите си коментари!
85
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се смееш ли, да плачеш ли - явно тоя човек - Б.Борисов - е така обсебен от манията да реже лентички, че се е наредил на сцената в редичката като крайното "храстче" най-вляво, редом все до политически противници... Бррр...
84
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, Бойко! Велик си! Ела и в нашият град да направиш такива неша, тука живеем с комунисти, които ни държат в каменната ера!
83
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе що не ядете на Борисов някои неща!Какво искате?Нали ако не беше тоийщеше да има зали в България друг път или поне не близките 20-30 г.
82
1
 
16
 
! Отговори
Балканец преди 10 години
#86, част от международните стандарти включват и изисквания към броя на седящи места. Ботевград е с традиции в баскетбола и въпреки, че е с население около 23-25хил. души, не веднъж е бил шампион на страната или най-малкото в първата тройка. Залата не е само за града, с такъв тип зали, страната ни може да посрещне и турнири от международно ниво.
81
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всичко е добре направо отлично само едно не мога да разбераЗа какво му е на един град който има 20000 жители зала събираща 5000 човеканаправо ме изумявате в стремежа си да вземете някакви европейски пари строите някакви безумия
80
0
 
5
 
! Отговори
Балканец преди 10 години
Част от професионалната журналистика включва и представянето на снимков материал, освен новината. Снимки на новата зала, която наистина мога да определя като бижу, може да видите тук:balkanec.bg/botevgradи тукbotevgrad/
79
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без Герб живота е по-хубав!Факт!Тази година 90км магистрали , колкото милиционерите на Боку за цял мандат!Факт!
78
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рапоня за какво се е намърдал там?Егати наглия селянин...
77
7
 
15
 
! Отговори
abv преди 10 години
преди Тиквата сам режеше ленти, сега са го поканили и него.Има разлика
76
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
боко умре за лентички......има проблеми този пич..................
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО 76Проблема не е в правописа а в кирилицата ми..Както и да е.Напълно съм сериозен не знам на теб как ти звучи,за крехката си възраст съм разбрал че в живота няма черно или бяло,както по филмите или приказките,та това дали Бойко или някой друг ще се облажи строеки пътища не ме вълнува стига да ги има!Истината е че винаги ще ги има тези далавери,и тук и зад граница и зад океана дори,по-важното е цялостната картинка каква е,а тя е че наистина се строеше и то не само със Асвалт..
74
2
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Не ги разбирам политиците.Тези дето сега режат ленти, плюеха по предишните като режеха ленти.Според мен всички трябва да режат без да се плюят.Колкото до далаверите, имало е и ще има.
73
0
 
5
 
! Отговори
ДО 76 преди 10 години
КОГАТО УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА,НЕ МОЖЕШ ДА ИМАШ "ЛИЧЕН ИНТЕРЕС" В ПОЛИТИКАТА. ТАКЪВ "ЛИЧЕН ИНТЕРЕС" В ПОЛИТИКАТА Е КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, КОЕТО СЕ САНКЦИОНИРА ОТ ЗАКОНА. ДЪРЖАВАТА ДА НЕ ТИ Е МУТРЕНСКА ГРУПИРОВКА ИЛИ ФИРМА. И НАУЧИ ПРАВОПИСА, НЕ ЗВУЧИШ СЕРИОЗНО.
72
5
 
16
 
! Отговори
Koko преди 10 години
Мале мале а сега виждам, че и Борисов се е наредил пръв с ножицата :))) Смешковците си правят *** с българския народ.
71
4
 
7
 
! Отговори
ДЕРЗАЙТЕ ТЪПАЦИ преди 10 години
ПЪРВО,ПЕЕВСКИ НЕ Е ШЕФ НА ДАНС.НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ, ПИЧ. А МИТКО КАРАТИСТА ЩО ЩЕ В ЧЕЗ. АМИ ЦЕЦО КРАДЕЦО, НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ВИФАДЖИЯ - МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ. И ДРУГО, САМО *** "ОБИЧАТ" ВЛАСТНИЦИТЕ.УМНИТЕ ГИ ПРЕЦЕНЯВАТ РЕАЛНО И НЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯВАТ ОТ МУТРЕНСКО ДЕБЕЛАШКО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР. ОТ БОКО МИЛИАРДЕРА И БОКОВЦИТЕ ДА МУ СЕ ДОПОВРЪЩА НА ЧОВЕК.