Размерът на бедствието в Южна България е внушителен

Парите предвидени за щетите не стигат, признаха министри
7 дек 2014 13:24,
28
Размерът на бедствието в Южна България е внушителен
Снимка: Dnes.bg

Продължава да бъде тежка ситуацията в Южна България. Реките в района на Гълъбово достигнаха критичната си точка, а властите имат готовност да евакуират хора. Въвежда се и режим на тока заради залети подстанции и електропроводи.

Подобно бедствие в Гълъбово не помнят. До момента има над 100 залети къщи, а хората са без електричество.

До Коледа е намерено временно решение с въвеждането на режим на тока.

„Най-важното е, че сме създали такава организация за енергодоставка, че хората да имат ток два часа и после да нямат два часа. Мисля, че това е по-нормалния подход”, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Веселин Вучков

До подстанцията в Гълъбово започна изграждането на 4-метрова дига. Тежкотоварни машини се борят със стихията вече втори ден.

Министрите, който пристигнаха в Гълъбово, за да подпомогнат местните власти заявиха, че парите, предвидени за бедствия, са недостатъчни.

„Нивото започва леко да спада, това обаче не е тенденцията при Тунджа, където особено в зоните при Елхово и Ямбол е достигнало вече критичното ниво”, съобщи екоминистърът Ивелина Василева.

Пожарната се отзовава на сигнали за наводнени имоти. Институциите са и в готовност да евакуират хора.
„В Елхово всички хора са предупредени, че ако се наложи евакуация, трябва да я направят, в момента евакуация  се прави”, заяви шефът на пожарната Николай Николов.

В населените места без ток вече са се появили и мародери.

„Усилваме полицейското присъствие благодарение на местната полиция, за да няма завишаване на криминалната престъпност, особено в тези 4 села, в които няма ток”, допълни вътрешният министър Веселин Вучков.

Реките в района ще достигнат критичната си точка днес и утре по обед.

Ситуацията в Елхово също е критична, като там 100 семейства са готови да бъдат евакуирани, защото населеното място се намира в много ниска точка и има опасност да бъде залято от новата вълна, която се очаква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ннннннннннннАбе още ли не си разбрал, че на избори тук нищо не се решава!!! Не случайно 70% не гласуват! Това е защото каквото и да гласуваш, на власт идва тоя, за който са платени мангизи да дойде. От гласуването на народа нищо не зависи. Изборите са само за парлама.
20
1
 
7
 
! Отговори
непукист преди 9 години
За съжаление практиката е показала ,че нещастието на едни води до облаги за други.
19
1
 
8
 
! Отговори
х.. преди 9 години
Къде ще ги евакуирате,безценни управници?Че,Вие нямате нищо за управляване,имате само едни бедняци за манипулиране.Вие сте безпомощни.В мозъците Ви се върти само мисъл за грабежи и далавери.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е за Плевнелиев да има още един милион, за да си разкарва *** по коктейли.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Парите предвидени за щетите не стигат, признаха министри"Така и не се научихте за толкова години, че ако спрете да смучете като пиявици, пари ще има за всичко. Пари за това няма, пари за онова няма, ама за командировки, заплати и бонуси винаги си намирате.
16
0
 
1
 
! Отговори
slow slow преди 9 години
bg transportnia minister idva s bg korabite i bg vlakovete po porachka na eu eco river komisiite
15
0
 
23
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Колко плиткоумно. Изпускаме язовирите при първия дъжд и почваме да плачем за пари, които ще ни отпусне ЕС заедно с програмата за регионално развитие. Колко много пари за крадене и колко удобно. Тези заслужават да бъдат заровени до шия и убити с камъни.
14
4
 
17
 
! Отговори
ами хайде де преди 9 години
искайте от оная охранена овца Кристалинка...дето се е клела във вярност към хамерика,като си е получава амер.гражданство и паспорт...да направи нещо и за бълг народ...от мериносова овца-вълна чакайте..
13
2
 
31
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
БЪЛГАРИЯ БЕДСТВА КАКТО ОТ ПРИРОДАТА,ТАКА И ОТ ПОЛИТИЦИТЕ!!!!
12
0
 
24
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Тези бедствия са голяма далавера за държавниците ! Страхотен бизнес ! А сега гледайте за кого гласувате с години !
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 дена валя и след 4 тия ден почнаха да испускат язовир жрепчево язовир копринка язовир овчарци и страшно много навързани частни рибни язовири за който се отпуснаха пари за почистване на диги и корита на реки честито грабене и наглост сега реват 1 милиард за крадене
10
0
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Незнам аз но в Сърбия като бяха наводненията от Русия пратиха самолети с екипи за евакуация и т.н..
9
3
 
7
 
! Отговори
потоп преди 9 години
А кои другари разрешаваха и насърчаваха строителството на селища и квартали ниско край коритата на реките? После същите тези бивши другари не се ли заеха с изсичането на гори по водосъбиращите зони? И сега пак на същите им е крив ЕС и САЩ. Някой да ги обезщети за престъпната им дейност!? Типична наглост на крадливи ***.
8
2
 
32
 
! Отговори
В ТУРЦИЯ преди 9 години
В ТУРЦИЯ РЕКИТЕ МАРИЦА И ТУНДЖА СА ПРЕЛЕЛИ!А ЩЕТИТЕ СА НИЩОЖНИ- НЯКОЛКО РЕСТОРАНТА ПОКРАЙ РЕКАТА!НО, ДОКАТО НИЕ СТРОИМ ОГРАДИ, СЪСЕДИТЕ СА ПОСТРОИЛИ ДИГИ, И СА ИЗЧИСТИЛИ КОРИТАТА НА РЕКИТЕ!
7
2
 
18
 
! Отговори
нннннннннннн преди 9 години
До 8 Е ние вече не сме интересни,демократизирани сме ,имаме нато бази,рософобско правителство и неговите избиратели Е след като и Южен поток няма да минава от тука,вече съвсем на никой не му пука Айде,сега,тия дето са под вода ,на следващите избори пак да гласуват за същите *** В крайна сметка БГ народа е много,ама много *** На мене не ми е жал,нито ми дреме Нали тия дето са под вода са искали тези управляващи,еми сега да духат супата
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека ЕС и САЩ да ви помогнат нали сте *** гласувахте за проамериканско правителство.. На сърбите ЕС даде много повече пари за наводненията и отгоре на това и Русия им помогна.. Българите са роби на ЕС и САЩ но роби на най-ниското спълало , не хора а работен ***.
5
2
 
25
 
! Отговори
Oleee преди 9 години
Седим и чакаме докато ни давят! Е това вече е пълна идиотщина по български!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KRISTALINA GEORGIEVA SHTE VI SVETNE PO VAPROSA--PARI I POMOSHT OT ES NIAMA I NIAMA DA IMAAMI NALI SME ROBI NA ES A ROBITE MOGAT I DA UMIRAT SVOBODNO.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ НЕ ТЪРСЕТЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ВЪОБЩЕ,В СЪДА СА САМО .АЙНЯРИ ОТ КЛАСА,ПОНЕ АЗ ДОКОЛКОТО ГИ ПОЗНАВАМ,А ПОЛИТИЦИТЕ СА ЗАД ГЪРБА ИМ
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото тук никой за нищо не е виновен, не е осъден, нито пък го грози ефективна присъда! Продължаваме да караме на принципа: Бития, бит, .бания, .бан!!!