НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента

Причината: Изпреварвали ТИР твърде бавно на "Тракия"
Обновена: 27 юли 2015 14:23 | 27 юли 2015 09:08,
508
НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента
Снимка: архив Булфото

Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от автомобили на НСО, а водачът на кола от кортежа дори е размахвал автомат, разказва Нова телевизия.

Коста и Гергана Костови се прибирали от морето. Пътували с две коли – в едната майката и 3-годишното им дете, а другата в бащата.

Край Стара Загора, на километър и половина зад тях, те забелязвали кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. В този момент обаче в движението по магистралата пред тях се включва ТИР, който буквално карал с 40 км/ч. Семейството се движило със 130 км/ч. Решили, че могат да изпреварят тира без да засекат кортежа.

"Изнесох се вляво, жена ми също. Но нейната кола е по-малка и ѝ трябваше повече време да набере скорост", разказва Коста Костов.

Автомобилът на Гергана не успял да изпревари ТИР-а достатъчно бързо и затова ескортиращият джип започнал целенасочено да я избутва в аварийната лента.

"Падна ми пердето и реших да ги догоня. Когато реших да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално. Това явно е в правилата. Но за да демонстрират показност, отвориха стъклото и показаха автомат, не беше към мен насочен, но показаха автомат "Калашников" и помолих да спрат, да кажат къде сгрешихме. Моята жена се разтрепера и спря колата", разказва Коста Костов.

Гергана позвънила на 112, но й обяснили, че няма как да спрат ескорта.

От НСО излязоха със специална позиция по казуса. В нея се казва, че при опит кортежа да изпревари двата автомобила на семейството, те започнали да изпреварват ТИР-а без подаване на светлинен сигнал и така са нарушили закона, според който трябва да се дава път на превозните средства със специален режим на движение. 

Според НСО с опитите си да ги догони Коста е създал предпоставки за ПТП. С цел да прекрати тези рисковани и незаконни действия на водача на БМВ-то, оперативният работник свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа. 

Коста отбелязва, че самият той е бил 10 години под пагон, летял с изтребители. "Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално – ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?", пита Коста Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато са на власт разни хунти узурпирали властта от 1944 г насам така ще е!а народа е *** и робско племе не смеещо да гъкне!
314
3
 
9
 
! Отговори
Белене преди 8 години
рябва отново да отворят Белене и да изпратят там мутрите от НСО!
313
1
 
10
 
! Отговори
затворете НСО преди 8 години
Вярно или не това отваря въпросът НА КОЙ Е НУЖНО НСО ? В другите НОРМАЛНИ държави държавните лица не се разхождат с О-ХРАНА
312
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 415Сигурно, след като се вдигне патардията. За всеки случай.Но съм бил свидетел как в пик час на Цар Борис, момъкът зад мен внезапно включи лампата и с *** газ се изнесе в насрещното.Ще речеш, обадили са му се. Може, ама може и да не са. Признавам, че като си в задръстване, човек не винаги успява да види всичко. Или поне аз. Но по ми се чини, че девойката дето се возеше при него му даде зор. А за случки като тая, с некоя мома, нещо много не ми се вярва да са писани обяснения.
311
8
 
6
 
! Отговори
Мюмла преди 8 години
Коста, грешката е твоя - трябвало да изчакаш да преминат. Още повече си разбрал кой иска да те изпревари. Не зная какво пише в настоящия Закон за движение по пътищата, но навярно те са с предимство. Ако се не лъжа - в закона (кога го учих едно време) пишеше, че ако някой предприеме изпреварване, изпреварваният трябва да намали скоростта и да съдейства да го изпреварят. Нарушител си, брат. Нищо, за друг път ще знаеш. А това какво са размахвали е измислица. Сори.
310
3
 
4
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 418Според мен са ***, вдигнати под тревога, а и така тренират за изборите :)Ако беше друго, поне един от тях щеше да отговаря да въпросите на останалите, както се опитаме да правим някои от коментиращите. Две различни страни, две различни мнения - дават се аргументи, разсъждения и т.н. Така се провежда нормална дискусия по Интернет. Всичко, различно от това, си е чиста проба тролене. Имат опорни точки - лаят, сменят им опорните точки - лаят по новия начин. Просто тролене!
309
0
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 417Цвъки ли е бил? Ако е така, то поне един от въпросите ми има отговор. И това е нещо.Другият остава явно без коментар. Ако някой някого е изпреварвал, ако се е движел бавно или бързо, то това несъмнено е попаднало в обхвата на видеорегистратора на колата, която е застигала оплакалото се семейство. На този видеоматериал би трябвало много от нещата да са ясни. Е, автоматът няма как да се види, но разположението на МПС-тата и скоростта им ще стане ясна.
308
0
 
15
 
! Отговори
До 417 преди 8 години
Ама кой го е гонил ...хахаха..и от какво да го спасяват или е имал час при психоаналитика си...лично съм свидетел в лондон как такъв ескорт направи път на жена с дете и количка да преминат улицата..така че не се сравнявайте с цивилизованите държави защото не сте такава..
307
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще няма никакво значение този случай - "в НСО автомобилите не се возят важни хора, а такива, които ви правят живота гаден и труден", дано да го осъзнаете и да спрете да си губите времето с глупости.
306
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто ми е чудно как НСО има такава активна защита във форума. Или се радват на високо доверие сред народа или набързо са наели трролчета.
305
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да убиеш цяло семейство с децата за да спасиш осъдения престъпник Цвъки, тръгнал да назначава кметове- ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА, СРАМ И ПОЗОР!
304
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената се е набила зад тира и е намалила скоростта затова после се е наложило да ускорява. А НСО- кво се изживяват с тия калашници що не стреляха във въздуха като талибани. Почти сигурно е че са карали с привишена скорост.
303
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимендо 409 служителите на НСО пишат обяснения, докато тоя измислен герой разправя небивалици по телевизиите и медиите му обръщат внимание
302
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"в НСО автомобилите не се возят важни хора, а такива, които ви правят живота гаден и труден :D" - имайте си го като едно на ум :D
301
2
 
19
 
! Отговори
fan преди 8 години
Дай малко власт на простака и му гледай сеира!Къде толкова бързат тези кортежи?! Все едно някакви мафиотски босове бързат за среща...Не са ли това някакви прости чиновници/депутати?!Автомати, скорости, циркове...
300
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоктака и не разбрахме откъде толкова си му набрал на военния? Дали е заради лоши спомени от казармата или нещо по комшийски, ако не си ходил войник.За едно си прав, в една паралелна реалност някъде под чужди звезди, правовата държава вече щеше да се е намесила, а всички участници в случая щяха да пишат пространни обяснения, без оглед на това кой какъв е и за какъв се мисли.Но както вече писах това остава за една паралелна реалност...
299
3
 
2
 
! Отговори
Математикът преди 8 години
За момент да оставим празните приказки и да се доверим на математиката.Потърпевшия твърди, че внезапно ТИР застава пред тях и се движи с 40 км/ч.,а тяхното движение е 130 км./ч.ТИР-ът е дълъг 18 метра. Според думите на потърпевшия той е видял кортежа,но е преценил, че има време да изпревари ТИР-а. 130 км./ч. са 36 метра в секунда.АКо извадим предполагаемата скорост на ТИР-а от 40 км./ч., тоест 11 метра в секунда,то означава, че на всяка секунда потърпевшия се е доближавал с 25 метра към камиона. Той казва, че не е имал време да намали и за това е решилда изпревари камиона, но ж
298
0
 
4
 
! Отговори
12345 преди 8 години
Ето моята среща с НСО. Не я пожелавам на никого.bigbrother2.blog.bg/drugi/2010/10/14/virtualna-ili-realna-e-narodnata-liubov.619963
297
1
 
5
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Тук има един шок..който пита дали има правова държава..не няма такава по простата причина че олигархията и нейните слуги службите я съсипаха и никой вече не и вярва..вече сме ние срещу вас..понеже ниждам че си апартчик или ***..разединението е постигнато и една малка искра ще възпламени мачканото и убивано достойнство на Българина..не случайно ако четеш внимателно всички ви наричат еничари..дедите ви умирали за род и родина ги е срам и на оня свят от вас..
296
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А само като се замислите в НСО автомобилите не се возят важни хора, а такива, които ви правят живота гаден и труден :D