Над 16 000 първолака ще получат еднократна помощ

250 лв. за първоначални разходи ще получат семействата им
31 юли 2015 15:56,
7
Над 16 000 първолака ще получат еднократна помощ
Снимка: архив, БулФото

16 226 молби за отпускане за еднократна целева помощ за първокласници са подадени до днес.

Размерът на помощта е 250 лева, като 10 831 деца ще получат тези пари. Има 54 отказа, а още 5 523 молби предстои да бъдат обработени. За същия период на миналата година са били подадени 19 105 молби.

Целта на отпусканата помощ е да бъдат покрити част от разходите в началото на учебната година. На тези пари имат право семейства с доход за последните 12 месеца преди подаване на молбата под 350 лева и имат деца, записани за първи път в първи клас. Критерият за доход не се прилага при деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и такива, настанени в приемни семейства.

Молбите ще се приемат от дирекции ''Социално подпомагане'' до 30 септември тази година. Подават се по постоянен адрес след записване на детето в първи клас, а ако то не тръгне на училище парите се възстановяват.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: помощпървокласници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журналистите бройна форма не знаят какво е, но ще ми коментират за първолаците..Срам!
2
0
 
4
 
! Отговори
Аз съм данъкоплатец преди 8 години
Внасям в хазната суми, надвишаващи целогодишната ми заплата. Това е така, защото заплатата ми не е от високите /на държавна работа съм/, но имам недвижими имоти, които носят доходи, а също инвестирам известни суми в перспективни проекти.Искам част от парите на данъкоплатците да се използват, за да бъде дадена еднократна помощ на ВСИЧКИ първолаци.Ако някое от тези деца впоследствие не посещава редовно занятия или присъства формално, пречейки на останалите да учат, родителите му да върнат парите
1
5
 
0
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
До Аз съм българче ром?Естествено в твоята прогнила соц тиква не може да съществува мисълта, че има и бедни българи. Не, всички българи получават честно и навреммено заплащане.